El patge dels reis

Un relat de: moulin
Fa pocs dies em vaig trobar casualment un paper esgrogueït en una calaixera de l'avi. Amb sorpresa vaig veure que no entenia res del que hi havia escrit. Semblava que l'alfabet utilitzat era l'hebreu. Al final hi havia tres signatures. Decidit a esbrinar què era el que deia, vaig portar aquella mena de carta a un amic expert en llengües antigues.

Un any després em va dir que el meu avi havia tingut entre les seves mans un veritable tresor, un papir mil·lenari que ara calia preservar perquè no es fes malbé. Amb tota seguretat, em va explicar, aquell text era d'un missatger reial. Això és el sorprenent contingut de la missiva:


"Molt estimades famílies,

He portat un missatge. He portat de terres molt llunyanes aquest missatge dels Reis de l’Orient. Escolteu.

Falten pocs dies pel naixement del Nen Jesús. És per això que els tres Reis volem que feu totes les coses molt bé. Aquest serà el millor regal per al Nen que aviat naixerà: volem que sigueu més bons minyons amb els vostres pares, amb els vostres germans, amb els vostres amics. Que aprofiteu les hores d’estudi a l’escola, que sigueu obedients. I sobretot, que ajudeu les persones que aquest Nadal estaran més soles. Els Reis sabem que reseu cada dia i volem que seguiu resant cada dia una mica. No perdeu mai la fe.

Fins molt aviat,

Melcior, Gaspar i Baltasar."

Comentaris

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 30-12-2012 | Valoració: 10

    êl NADAL DE CONTE

    el text en format word en un arxiu annex a l'email adreçat a tribuna@guimera.info

    Gràcies

l´Autor

Foto de perfil de moulin

moulin

53 Relats

35 Comentaris

43561 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Com deia un company relatista, una biografia no és una autobiografia; però penso que els propis relats, de forma involuntària en el meu cas, són els portaveus de la meva pròpia vida.

Que siguin ells els qui parlin de mi.