El meu ídol...

Un relat de: jOaneTa

Tens un ídol? jo...sí.
El meu ídol és algú simple, sense massa coses al seu currículum però a la vegada complexe i ple de coses bones que el fan únic.
Nascut a un poble petit de Mallorca, família petita i no molt noble, amb l'infància robada per la mort d'un germà petit, l'inocència perduda dins aquells boscos on jugava a conions, un pare que adorava i una mare que estimava com un tresor.
Ulls color mel i braços forts de la feina que només amb 12 anys ja ha començat a fer, dibuixa com els àngels però què més li dóna? Ell disfruta fent de picapedrer, paret de bloquets, sostre de bovadilla...tot perfecte i diferent, ell improvitza i dóna idees noves però tota feina ha d'estar ben feta a l'hora d'acabar si no es desmonta per tornar a començar.
Perfeccionista i exigent amb ell mateix. Això és bo o forma part dels seus defectes? no vos ho sabria dir, va bé perquè tot el que fa es segur que estarà bé però la perfecció no existeix i ell la demana a tot allò que veu.
És estrany, oi? estic descrivint el meu ídol i li poso defectes... normalment quan admiram una persona tot en ella és únic i meravellós, però aquest no és el meu cas.
Ets el meu ídol, t'admiro per qui ets, per el que has viscut i per com has sabut sortir-te'n. M'impacta veure amb quina serenitat has fet cara a la mort dels teus pares. Em fascina la teva forma de parlar amb la mirada i fer que bombeji el cor del que tens al davant però...
Em mata com a cops la teva mirada parla i les paraules són les culpables de les meves llàgrimes, em destroça que els teus mots siguin tan durs i afilats que es clavin com un ganivet al meu cor i el vagi desgarrant lentament, m'enfonsa saber que t'he fallat i que no sóc qui esperaves, em trastorna veure que et fa mal mirar-me i que m'odies per no ser com les altres...
T'admiro però també començo a odiar-te. Em dónes tantes coses bones i tantes coses dolentes. No sé què fer per no fallar-te, no sé si el que necessites és que me'n vagi del teu món. No hi cap, no tenc lloc. Partiré i deixaré que la teva terra i el teu petit tros de mar s'apoderin del tot del teu caràcter per així seguir somiant que un dia m'arribes a aceptar.
Per tu papà.

Comentaris

  • fosca | 03-03-2007 | Valoració: 10

    Jo no tinc cap ídol, de moment... mai se sap, però crec que si en tingués segurament sentiria aquesta admiració que descrius, en el teu cas, cap el teu pare.

    Em fa molt feliç que t'hagi agradat el meu relat.

    Merci

    Besets!!

l´Autor

Foto de perfil de jOaneTa

jOaneTa

88 Relats

217 Comentaris

116099 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Sóc una noia mallorquina que lluita per aconseguir els seus somnis.

Treballo per tenir diners.
Estudio per tenir un futur.
Lluito per no perdre les forces.


Hi ha cops en que els diners no em basten pel que vull i veig com el meu somni s'ha de veure aplaçat... a cops un any, altres dos... la qüestió és que potser de tant d'esperar el somni es faci miques.

Hi ha cops en que estudiar es converteix en una tortura. Sé que puc tenir les notes que vulgui si m'hi poso de veritat, però què passa si no em ve de gust cercar-me un futur?

Hi ha cops en que per molt que lluiti les forces no em basten. Són aquests moments en que acudeixo a un bolígraf i un paper per deixar anar els dits i entendre el que sento llegint les meves paraules.

Sóc rara.
Sóc diferent.
No sóc perfecte.
No sóc com la gent.



--------------------------------

Fa temps que no escric ja que les paraules no em surten, sembla que amb el temps els sentiments s'hagin quedat petrificats i agafats als versos que abans creaven...
Vull tornar a escriure i sé que per fer-ho em cal llegir i familiaritzar-me de nou amb la pàgina, penso que només als grans poemes i relats i puc trobar l'espurna que em faci agafar de nou bolígraf i paper per escriure i escriure.