El jou suau (culpa)

Un relat de: nasser

Em dic Benoît. Sóc francès. Faig vida de rodamón. La meu domicili és el carrer. Després de caminar per gairebé tota Europa ara estic a Roma de manera estable. Vesteixo amb roba vella i estripada que trobo per les escombraries. Estic brut perquè mai no em puc banyar. Camino descalç faci fred o calor. No m'agrada anar als llocs de beneficència d'aquesta ciutat, pel meu gust hi ha massa luxe per la vida austera i de pobresa que desitjo, a més
m'agrada la vida de solitud i pregària. Menjo de les generoses donacions de la bona gent.
No penseu que sóc víctima de l'alcohol o d'alguna malaltia mental.
És per voluntat pròpia, i ben meditada, ser el més pobre entre els pobres, potser per una crida misericordiosa del qui es camí, veritat i vida.
La meva determinació de viure desposseït de tot i el principi del meu itinerari vers el cel, comença després d'haver demanat perdó i obtenir-lo incondicionalment, per totes aquelles coses que vaig dir i que no havia d'haver pronunciat mai, i per totes aquelles coses que vaig fer i que ara estic penedit d'haver-les perpetrat.
Malgrat tot a la meva vida continuava havent tristor, amargor i angoixa. Havia estacament. No progressava. No sabia per què. Fins que he descobert en un racó amagat, fosc i profund de mi mateix altres aspectes urgents a tractar.
El meu itinerari vers aquell que ens proposa el jou suau i càrrega lleugera ha començat de veritat -penso jo- quan reconec i demano perdó per totes aquelles coses que havia de haver dit i vaig callar i per totes aquelles coses havia de fer i mai no vaig realitzar, segurament per ignorància, inexperiència, però també per covardia.
Aquest saber-me perdonat i estimat sense condicions, tal qual sóc, ha estat el veritable catalitzador que em va impulsar a beure del pou que surt l'aigua que de veritat treu la set.
Per si la voleu tastar.
Inspirat en San Benedetto Giuseppe Labre

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer