El final del joc

Un relat de: manel

Tota la zona estava en runes, però va aconseguir arrossegar-se fins un petit tros de mur encara dret. Va arrapar-hi l'esquena, no es podia aixecar per no oferir un blanc massa fàcil. Tot eren crits i el soroll perforador de les metralladores, un veritable infern.
Ja estava avisat, apostar per la missió més arriscada era un disbarat, però la possibilitat de salvar el món dels maleïts nazis bé s'ho valia.

Va treure lleugerament el nas. Aquella mena de búnquer d'on sortien els canons que escopien bales encara era massa lluny, havia de guanyar metres. Va entrellucar un altre tros de paret a mà esquerra, des d'on es podia intentar la presa de la fortalesa. No s'ho va pensar dues vegades i va sortir disparat. Es va trobar amb un camp atapeït de companys abatuts per les ràfegues enemigues. Sense deixar de disparar i esquivant els cossos com bonament podia, va arribar al nou refugi gairebé sense alè. S'havia empassat el xiclet.

Des de la nova posició les bales xiulaven una mica més lluny. Estava una mica escorat però també més a prop del búnquer, una distància que li permetia llançar una granada. Va fer senyals als companys que encara resistien a l'espera de l'assalt definitiu: Tothom quiet! Ara sabran aquests podrits el que és menjar pols! La veu va ressonar en mig d'aquell enrenou.

La bomba pesava poc, va arrencar l'anella amb les dents i va comptar fins a cinc, sense pressa, amb sang freda, havia d'esclatar tot just tocar el terra. La va llençar amb força. Un cop de sort va fer que rebotés en una pedra i s'escolés per la ranura del búnquer, amb el temps just per l'explosió. La destrossa va ser impactant, però tres alemanys van poder fugir pel darrera. Tan punt els va veure, va sortir esperitat amb el fusell per davant, disparant indiscriminadament. Va caure el primer, després el segon, però quan ja encarava el tercer se li va acabar la munició. En la intensitat d'aquell moment és va fer el silenci, mentrestant el soldat enemic es girava apuntant-lo amb la pistola. Es va sentir un sol tret.

Es va aixecar d'una revolada del sofà, més emprenyat que una mona. Va llençar el comandament cagant-se amb déu i sa mare. La televisió s'havia quedat a les fosques amb dues paraules al mig de la pantalla: game over.

Comentaris

  • Això ja passa, ja,[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 16-10-2007

    que et deixes enganxar per un joc i oblides la realitat que te'n volta.

    També passa amb els contes, t'atrapen i et porten fins al final sense problemes.

    Molt aconseguit.

  • Game over[Ofensiu]
    Anagnost | 16-10-2007 | Valoració: 10

    M'agrada deixar-me seduir per un relat, innocentment. M'agrada deixar-me portar. M'he angoixat amb el soldat sense munició. Se suposa que, si lluitava contres els nazis, era un dels "nostres".

    I de sobte, plaf!, en Manel s'encollona de tots nosaltres. "Game over", eh?
    Molt bé, al·lot, molt bé!
    Ja ho val!

  • Fràgils...[Ofensiu]
    rnbonet | 15-10-2007

    ...com el llenguatge són les ments dels humans. I d'això se'n treu profit. Qui més, els polítics -la "classe política"-; qui menys, els escriptors- la "classe que no és classe"-.
    En principi m'he preguntat 'què collons fa el manel amb trets, bombes i nazis'? El joc final -literatura sempre és joc- m'ha tret de dubtes.
    Salut i rebolica, xicon!

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103778 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht