EL DEBUT

Un relat de: Jaume VINAIXA SOLÁ

Falten només cinc minuts per a les nou del vespre. Les cames em tremolen. Ja som tots dalt de l´escenari. Al meu voltant tothom parla tranquil.lament com si no s´adonessin de l´hora ni del lloc. Jo no puc de cap de les maneres afegir-me a la seva gresca. El tremolor em trencaria la veu... I si això em pasa després? L´Ivo em veu i, tan bon punt es disposa a parlar-me, sembla adonar-se del què em passa. S´aparta dels altres i s´acosta. Una veu enèrgica l´interromp el gest. S´encenen els llums i els tramoistes es retiren. Veig el mestre baixar per l´escala cap el seu lloc. M´acosto a la cadira, la sacsejo i la trobo feble. La taula és forta, però, em sembla massa petita. Les cames encara em tremolen, tinc por d´ensopegar en enfilar-m´hi. Al meu davant, el teló. Més enllà: la fera que espera devorar-me. Sento la pressió d´una mà sobre la meva espatlla i em giro esverat. És l´Ivo que em somriu: -Coraggio!- Trenta segons, el primer acord, i amunt el teló! No tinc ni el respir d´una breu obertura. Sento el públic aplaudir i el cor em fa un bot a dins del pit. No hi veig...! No hi sento...! Tremolo..., tremolo..., tremolo. -Coraggio!- I, per fi, l´ascord...! el teló! MARCELLO: -Questo mar rosso...- La cadira...! la taula...! m´hi enfilo- MARCELLO: -Che fai!- ja hi som!: "Nei cieli bigi guardo fumar da mille comignoli Parigi..." (Veig com fumegen en el cel gris les mil xemeneies de París).

Comentaris

  • Neguit[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 06-12-2010 | Valoració: 10

    Amb mestria impressionant has descrit el cúmul de sensacions que experimenta un actor, (en aquest cas tenor),mentre espera que s'alci el teló.
    T'ho dic amb coneixement de causa perque he fet teatre (d'afeccionats) durant molts anys i conec perfectament tot el que relates i això que no era ni el Liceu ni l'Escala ni cap gran teatre.
    M'agrada el teu estil àgil i amè que diu tantes coses sense allargar-se massa.
    Ja aniré comentant-te perquè, amb calma, penso llegir tots els teus relats.
    Una abraçada, Jaume.


l´Autor

Foto de perfil de Jaume VINAIXA SOLÁ

Jaume VINAIXA SOLÁ

40 Relats

73 Comentaris

29882 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
He nascut a Barcelona. Visc a Badalona. Vaig guanyar el primer premi al concurs de relats breus de El Mesón del Café que va publicar Ed.Vosa-He publicat la novel.la: TRISTANY ALTARRIBA.

Amb el meu cunyat i el meu fill, hem creat una productora que està penjant representacions de titelles a la xarxa. Ja hi hem penjat dues entregues. Heu de cercar per
DESPERTAFERROTITELLA.
L´ordre de visualització és: 1-Presentació DESPERTAFERRLOTITELLA
2-EL LLOP CONDEMNAT
Com podreu veure, és una altra manera de fer Literatura.

OCTUBRE 2011
Ja teniu a la vostra disposició la producció sencera: "EL MUSELL DEL DRAC", nova obra de teatre original de DESPERTAFERROTITELLA, presentada en tres entregues i gravada en HD. Un dia, ben aviat,penjarem el MAKING OFF i veureu que, les tres obres, han estat una feinada colossal. M´agradaria que us ho miréssiu (Google o Youtube) i, si us agrada, que féssiu còrrer la veu. NECESSITEM DELS VOSTRES ÀNIMS PER A CONTINUAR TREBALLANT!!!

MAIG 2012
Hem penjant a DESPERTAFERROTITELLA el Making Off (CON S´ HA FET) de tot el que hem realitzat fins ara. A més d´un del nostre entorn se li ha quedat la boca oberta. Que us pensaveu que era una broma, potser?

OCTUBRE 2012

DESPERTAFERROTITELLA ha presentat "PATUFET 2012" al 38è Festival Internacional de Filmets de Badalona. El filmet ha estat acceptat a concurs i es projectarà al teatre del CÍRCOL el matí del dissabte 17 de novembre, S´hi pot accedir gratuïtament.