El creador d'aigua

Un relat de: Màndalf

Apaivagat el seu instint creador d'aquella jornada, descansava plàcidament reclinat a la roca, a l'interior de la cavitat que formava el salt majestuós d'aigua platejada. Solitari, el seu cos nu i perfecte rebia amb complaença les carícies de les gotes esmicolades per la rugent cascada que esclatava davant seu.

Els ulls celestes del creador d'aigua contemplaven la caiguda perenne de l'element capriciós. Absent de sorolls aliens i mut de paraules, escoltava la música absorbent que componien les allargades gotes en el seu viatge i observava la seva dansa vertical. Observava com la cortina transparent fluïa immutable ignorant la resta de l'univers. Un món sencer avançava incansable en aquell espai.

Les roques que sobresortien del fons suportaven estoicament el pes de la caiguda, feia temps. Les carícies de l'aigua sobre la seva duresa les havien modelat i havien suavitzat les seves formes donant brillantor a la seva pell. L'aigua, l'escultora eterna d'insistència pacient.

Milions de gotes ignotes, una rera l'altra, anaven seguint el seu destí.

Salmons obcecats nedaven a contracorrent, valents i delerosos. Alguns, caiguts en la lluita, ballaven la dansa de la mort al compàs que marcava l'escuma blanca de darrera el teló. Ballaven amb fulles i pètals esmorteïts que havien donat bellesa a la natura viva.

Insectes llefiscosos s'arrossegaven pel terra humit a la recerca d'aliment.

Els colors de l'arc il·luminaven l'espai i les espurnes líquides brillaven flotant sense destí entre els seus tons difusos. Fins que la lluna marqués el seu terreny amb la claror argentada.

Reposat, el creador d'aigua s'incorporà amb serenor i amb dues passes volàtils, sense petjades, s'apropà al caient. Amb la dèria de la seva obsessió creadora, s'imaginà un altre món líquid i es va fondre a poc a poc en el corrent.

Comentaris

  • Passava...[Ofensiu]
    rnbonet | 07-02-2006 | Valoració: 10

    ...avui pel fòrum d' RC i m'he dit: Per què no fer una visiteta als coneguts, i 'de paso' tastar el darrer pa que han tret del forn?
    I m'he trobat un Mandalf nou de trinca, de caire poètico-filosòfic, idiosincràtic i tal...
    Aquesta és una moda passatgera? És el reflexe de l'altra personalitat del jo profund? Anirà el meu company per un camí i drecera verge? Serà simplement una brometa de les seues? "Ai, làs..."
    De totes formes, m'ha sorprès favorablement la vessant nova.
    Salut i rebolica, xicot!

  • quina enveja sana![Ofensiu]
    mjesus | 04-02-2006

    l'he trobat fantàstic, de veritat. La història molt original i ltot el text és poétic, l'aigua font de la vida. La natura de fet sempre està present en els teus relats d'una forma o altre.
    Felicitats! i també fas anys veiig oi?. doncs felicitats!

  • L'aigua com a font de vida...[Ofensiu]
    ROSASP | 03-02-2006

    Has fet un relat molt poètic, entre conte i llegenda mística.
    M'ha semblat sentir la força de l'aigua donant forma a les roques durant anys i anys, el moviment de tots els elements que hi neden, s'hi capbussen i suren. Els colors de l'arc de Sant Martí donant colors als somnis de la natura.
    L'aigua és l'essència del batec de la vida, com la sang que circula per les venes del món.
    Aquesta és la sensació que m'ha donat quan el creador ja no és només qui contempla la bellesa indescriptible d'allò que ha forjat molt lentament, sinó que passa a formar part de la seva obra i es fon en el corrent de tot plegat.

    Profund, vital i alhora eteri, preciosa i estranya barreja!

    Aprofito per felicitar-te. Unes quantes estirades d'orelles i molts petons!
    Continua tan jove de cor, això és més efectiu que les pastilles de l'efecte rebot...

  • La Banyeta del badiu | 02-02-2006 | Valoració: 10

    Ho has descrit tan be´, que semblava que veies un documental . Refrescant,acolorit ,sensació de vida.
    Molt bó. :-) Pilar

  • i ara què?[Ofensiu]
    Shu Hua | 02-02-2006

    si el creador d'aigua es fon amb l'aigua, ara ja no en crearà més? és aquest l'orígen de la sequera que vam patir l'any passat?
    Bromes a banda, m'ha agradat el teu creador, potser li podríem escriure sovint, a veure si no es torna a cansar de crear aigua, que en necessitem.
    Una abraçada
    Glòria

  • Poesia com una cascada[Ofensiu]
    angie | 02-02-2006

    M'ha encantat aquest creador que has creat, ostres quina "repungància"!

    És com una postal : les descripcions, els colors, els moviments...

    Trobo que l'has escrit des de la serenor i el recolliment, o això m'inspira i t'haig de felicitar perqué trobo que hi ha una evolució molt marcada en els teus darrers relats.

    Petonets d'àngel,