El carreter

Un relat de: notcom7

El primer dia que vaig venir a viure aquí vaig mirar el paisatge on de sobte es va poder veure un carreter que passava. Veia com s'estava fumant una cigarreta i just quan arribava davant la porta del nou mas que m'he comprat llença la cigarreta gairebé consumida i acte seguit s'encén una altra.

El segon dia que vaig venir a viure aquí vaig anar a mirar el paisatge on de sobte es va poder veure el mateix carreter que passava. Veia com s'estava fumant una cigarreta i just quan arribava davant la porta del nou mas que m'he comprat llença la cigarreta gairebé consumida i acte seguit s'encén una altra.

El tercer dia que vaig venir a viure aquí vaig sortir a mirar el paisatge on de sobte es va poder veure el carreter que passava. Veia com s'estava fumant una cigarreta i just quan arribava davant la porta del nou mas que m'he comprat llença la cigarreta gairebé consumida i acte seguit em saluda amb la mà. Li torno la salutació amb un somriure fals i sense assajar. Després s'encén una cigarreta.

El quart dia que vaig venir a viure aquí vaig sortir a mirar el paisatge on de sobte es va poder veure el carreter que com el dia anterior em va saludar amb la mà. Li torno la salutació amb tota la naturalitat del món. Després s'encén una cigarreta.

Aquest mateix dia decideixo apropar-m'hi, al poble, per veure si feia algun amic més. De passada vaig passar per l'estanc a comprar-me un paquet de tabac. Vaig tornar a casa sense cap amic nou però amb un paquet de 20 cigarretes.

El cinquè dia que vaig venir a viure aquí vaig sortir a mirar el paisatge on de sobte es va poder veure el carreter. Jo m'encenc una cigarreta, li faig una calada. A la segona noto que em costa una mica respirar, em ve la tos... em comença a fer mal el pit, sense pensar-hi em poso les dues mans fent opressió al pit. No puc respirar, caic a terra. Veia com s'estava fumant una cigarreta i just quan arribava davant la porta del nou mas que m'he comprat llença la cigarreta gairebé consumida i acte seguit m'ensenya un braç recte amb el puny tancat i creua l'altre braç de manera que posa la mà al contra colze, al mateix temps em fa un somriure victoriós.

El sisè dia que vaig venir a viure aquí vaig sortir a mirar el paisatge on de sobte es va poder veure el carreter. Veia com s'estava fumant una cigarreta i just quan arribava davant la porta del nou mas que m'he comprat llença la cigarreta gairebé consumida i acte seguit s'encén un altre. No em saluda. Jo només el miro. Quan em giro per tornar a entrar al mas veig el meu cos a terra. Estava fred, blanc i sense respirar.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer