Dos destins diferents

Un relat de: nuriagau

*


                                                                   "Camins de ferro;
                                                   gent, maletes i nervis;
                                                   destins diversos."

                                                                                     Sangifetge



Júlia


      La Júlia estava contenta, en Marc li havia regalat una estança de quatre dies a París per al seu quarantè aniversari. Anaven amb taxi cap a l'aeroport. El somriure del Marc reflectia la satisfacció d'haver tingut una idea brillant. La Júlia se'l mirava de reüll, sabia que l'estimava i que feia tot el possible per complaure-la. Tots dos compartien amor, una hipoteca i, des de feia tres anys, un fill. Enrere deixaven els esgotadors preparatius del viatge: les compres, les maletes, la logística per deixar el nen a casa dels seus pares...

      En Marc no coneixia la ciutat, però havia programat, detalladament, les visites buscant informació per la xarxa. S'hi havia passat moltes hores davant l'ordinador. Era evident que tenia interès en què tot resultés perfecte.

      La Júlia, en canvi, havia consultat la seva antiga guia de butxaca que havia fet servir, anys enrere, quan havia estat a París amb en Joan. També havia trobat l'àlbum de fotografies del viatge que feia molt de temps que no veia. Com que a les fotografies hi sortia en Joan, quan se n'anà a viure amb en Marc, la mare de la Júlia li recomanà que es desfés d'elles. Li deia que no havia de guardar records del passat en el moment d'iniciar una vida comú amb un altre noi. Però, la Júlia no li féu cas, considerà que eren part de la seva història. En Joan havia estat una meravellosa persona que havia aparegut quan la Júlia no sabia ben bé què era el que volia. No estava preparada per a una relació estable i aviat ho van deixar córrer. Coses que té la vida! Sovint les circumstàncies ens presenten persones inadequades en moments idonis i, en d'altres, persones fantàstiques en moments inoportuns. La història amb ell havia estat un exemple del segon cas.

      La Júlia i el Marc arribaren a l'aeroport. Muntaren a la cinta transportadora que els traslladaria cap a la terminal pertinent amb les dues maletes d'il·lusions i d'inquietuds.



Joan


      En Joan ja havia deixat el cotxe al pàrquing de l'aeroport, aquest cop, molt lluny. Estava neguitós, temia perdre el vol. Li havia costat llevar-se, la nit abans se n'havia anat de copes fins tard. Anava fent anys, però, seguia vivint com un jove solter. Li calia començar a portar una vida més ordenada. Anava a Londres per a una reunió de feina. Últimament hi anava quatre o cinc cops al mes. Començava a estar-ne una mica fart, de tants viatges!

      Corria esquivant la gent amb paquets per la cinta transportadora. Semblava que només ell tingués pressa. Comptava amb l'avantatge de conèixer perfectament el recorregut i que no li calia facturar la maleta. Amb una mica de sort, arribaria a temps.



Júlia i Joan


      La Júlia i el Joan avançaven per la mateixa cinta transportadora i ni tan sols s'havien vist. Els dos anaven per camins de ferro; entre gent, maletes i nervis; però amb destins diversos: dos destins diferents.

Comentaris

  • Malgrat la proximitat[Ofensiu]
    Unaquimera | 25-03-2009 | Valoració: 10

    A partir d'uns pocs mots, has teixit tota una història amb personatges ben delimitats, malgrat la brevetat, amb un passat o un present en comú, segons el punt del triangle que representin, i potser cap futur junts o un de sencer per compartir.

    Resulta molt encertat l'aeroport com escenari, ja que en mig del tràfec típic d'un lloc així és perfectament possible coincidir a pocs metres d'algú i no adonar-se, tot i la proximitat, mentre cadascú es dirigeix al seu destí.

    En conjunt, un relat oportú i versemblant!

    T'envio una abraçada per acabar d'acompanyar-te el poc que queda d'aquest dia especial,
    Unaquimera

  • em fa pensar molt en la realitat[Ofensiu]
    bruNa | 08-03-2009 | Valoració: 10

    Hola Núria!

    m'ha semblat molt interessant, ja que això passa a cada segon i no hi pensem! quan camino pel carrer sempre em pregunto quina vida du la gent del meu voltnat, com es deuen dir, cap on van...

    està molt ben escrit i et felicito!

    un petó!

  • Destins[Ofensiu]
    Naiade | 06-03-2009 | Valoració: 10

    Per començar, molt ben enquadrat i en quant al tema, expliques amb destresa casualitats de la vida, que de vegades, com en el teu relat, passen sense que ens en adonem. Semblen jugades del destí.

    Una forta abraçada

  • M'has deixat bocabadada![Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 05-03-2009 | Valoració: 10

    No tenia ni idea de que escrivies a RC, i em trobo amb la sorpresa de que no solament escrius sinó que ho fas però que molt bé. Un relat perfectament estructurat i escrit amb molt gust i perfecció. L'enhorabona, amiga, continuaré llegint-te a partir d'ara.

  • L'atzar...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 05-03-2009 | Valoració: 10

    o el destí, manen en això de retrobar-nos amb aquelles persones que formen part del nostre passat. I en aquest cas van decidir que el Joan i la Júlia, que havien triat destins diferents, no tornessin a trobar-se, malgrat ser a pocs metres l'un de l'altra.
    M'agrada especialment una frase "Sovint les circumstàncies ens presenten persones inadequades en moments idonis i, en d'altres, persones fantàstiques en moments inoportuns", que penso que em podria fer també meva.
    Una abraçada

  • PENSANT EN EL PASSAT[Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 04-03-2009 | Valoració: 10

    Em pregunto: A quantes persones hauré esquivat sense adornar-me'n? Quantes vegades hauré estat a tocar d'algú a qui jo he volgut, a qui jo he estimat i el destí no ens ha deixat tornar-nos a veure? Si el destí el tenim marcat, potser millor que no tinguem la oportunitat de remoure velles ferides. Cadascú amb la seva vida, i una vida per tothom. Maco, molt maco.

  • M'ha agradat[Ofensiu]
    Josoc | 04-03-2009

    i mm'ha fet pensar en un escrit que tenia jo guardat de molt abans de què existissin els Relats en català. Es titula: L'estació" i t'invito a llegir-lo.

  • Un vitrall de cultures [Ofensiu]
    Avet_blau | 03-03-2009 | Valoració: 10

    Que diferents origens i destins carreguen
    feixugament les cintes transportadores,
    quanta gent es creua, s' ensopega ,
    per despres allunyar-se i no trobar-se mai mes.
    com cometes que potser mai mes tornarem a veure, un aeroport es un vitrall de gent i cultures.

    avet

  • Molt ben aconseguit[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 03-03-2009 | Valoració: 10

    aquest exercici literari del pas de la poesia a la prosa. Bona descripció de l'ambient (el tràfec d'un aeroport) i dels tres personatges que intervenen en la història: dos homes i una dona. Ella és el nexe, el punt en comú que tenen els dos homes, ja que s'ha relacionat amb els dos en moments i circumstàncies diferents de la seva vida. Molt ben trobat el final .Cadascú ha refet la seva vida i, tot i estant frec a frec, a tocar l'un de l'altre, no s'han retrobat, no s'han reconegut. Com molt bé dius en el títol es tracta de dos destins diferents.
    Un relat molt ben escrit, amb un cert regust agredolç, però real com la vida mateixa.
    Enhorabona, Núria.
    Una abraçada.
    Mercè

Valoració mitja: 10