Distància

Un relat de: Sonyes

Distància

És la paraula justa. Cada paraula teva sem clava com mil ganivets a l'hora. Cada sil.laba es converteig en un martiri. Com una serp que xiula i clava el verí lentament.
Vaig pujant, fins als teus ulls freds. Com l'oceà més profund que puja a la superficie per caure una altra vegada. Així em sento cada vegada que em mires. Per fer més interesant la teva bellesa serena s'acaba en el teu pigmament infantil. Si deixesis de banda la teva màscara tenebrosa, et portaria al fons de les bambolines. I t'explicaría amb poques paraules la devoció per la paraula escrita: el teatre

Comentaris

  • Bones![Ofensiu]
    Gorwilya | 05-11-2007 | Valoració: 9

    Primer de tot donar-te les gràcies per comentar-me! Tot i que fa temps que no público res, volto per aquí ;P

    M'ha agradat el que has escrit, és curt, però precís i profunt! Amb poques parules plasmes tot el que vols dir. Només comentar-te que hi ha unes petites faltes d'ortografia (espero no ofendre't, però és que m'han cridat l'atenció):
    - converteig --> converteix
    - interesant --> interessant
    - deixesis --> deixessis
    - t'explicaría --> t'explicaria

    Petons i una abraçada!

    Gorwilya

  • Té força...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 30-08-2007 | Valoració: 10

    el teu relat. Has escollit mots escaients i li has sabut donar forma per expresar breument tot el sentiment que s'amaga i es pot llegir entre línies.
    Una abraçada

  • Ben fet![Ofensiu]
    Unaquimera | 30-08-2007 | Valoració: 10

    Un relat que demostra força expressiva i coherència narrativa, que conté bons recursos i que sorpren.

    Tornaré a passar per llegir-te més i descobrir-te millor.

    De moment, rep una abraçada ben afectuosa,
    Unaquimera

  • En primer lloc[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 18-07-2007

    vull agrair-te l'atenció que has prestat als meus relats (renoi! quatre comentaris seguits em semblen tot un elogi, de debò!)

    Ara una observació sobre aquest relat:

    ja sé que has dit que la poesia no se't dona gaire bé, però aquest text podria ser un bon poema si t'hi fiques una mica. La raó és molt senzilla, expresses una idea en poques paraules, amb força. Si li busques una nova disposició segur que li trobaràs la música interna que el convertirà en un poema.

    No vull dir amb això que no estigui bé com està. Però, si el planteges com a relat, jo tinc la sensació de que pots dir-me molt més. Si ho fas com a poema, la idea per si sola ja suposa tot un text.

    Vaja, no se si m'he explicat prou bé. Si decideixes fer la proba ja ens ho diràs.

  • Aquest l'he trobat més profund...[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 16-07-2007 | Valoració: 10

    ... que Sota els cirerers en flor. Ens parles d'una distància no precisament física, i aquí rau la dificultat del text. Però penso que te n'has sortit molt bé a l'hora de reflectir-la. La referència a la tenebrositat és l'element que permet conèixer aquesta distància.

    I el teatre... A quin teatre pots voler referir-te? Potser al teatre de la vida mateixa? Possiblement.

    Però també podria ser que fos el teatre que t'agrada (jo també n'havia fet, i l'havia disfrutat molt, però altres objectius m'empenyeren a deixar-lo de banda). En qualsevol cas, crec que aquesta referència final al teatre pot tenir un doble sentit. Tot depèn de com ho interpreti qui ho llegeixi.

    Enhorabona un cop més, Sònia, i encantat d'haver-te llegit!

    Vicenç

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Sonyes

6 Relats

34 Comentaris

11464 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
Hola a tothom,
Em dic Sònia, i visc en un petit poble de Girona, vaig nèixer a la primavera del 1986, sempre m'ha encantat aquesta estació..
Des de sempre m'ha agradat molt escriure i inventar-me les meves històries, per poder compartir-les amb la gent.
Em decanto més cap als relats breus, la poesia no s'em dona massa bé, encara que m'encanta captar la sensibilitat de l'altra gent que en sap.
A part d'escriure m'encanta el teatre, i participo en tota mena d'obres, també col.laboro amb la tele local del meu poble.
Fa dos anys vaig col.laborar en un petit llibre de relats posant-li la meva engruna.
Salut.
Sònia