Dinar de Nadal o el Nadal és de malalt 2 (encara que no em feu cas)

Un relat de: 4punts

DINAR DE NADAL

Vaig anar al dinar de Nadal amb el braç penjant.M'havia fet la típica luxació acromio-clavicular.L'hombro destrossat, en català.

I pobre de mi, vaig cometre l'error d'intentar fruit de l'emoció , beure i seguir compartint emocions.Resultat: Uns comentaris excessius i un cert estat de descompostura que va resultar acabant excessiu.Finalment, vaig alçar-me i em vaig dirigir a la porta , em vaig despedir amb un miserable adéu i vaig sortir al carrer . Necessitava respirar, vaig caminar mentre encenia una cigarreta que fumava amb el braç que no duia penjat i em vaig dirigir a casa del meu millor amic.Vaig trigar uns inapreciables moments que no recordo fins que vaig trobar-me al seu menjador amb un vas de ratafia russet a les mans.Vàrem xerrar uns breus però emotius moments fins que vàrem decidir fer alguna cosa seriosa: Soparíem. Va ser prou divertit com per a no entrar amb detalls. Varem establir el típic protocol de: una ampolla de vi, una ratafia, un cigaló i un cubata per persona.Tot això ho vàrem amanir amb un plat combinat. Enriolats , a fòra el bar, vàrem encendre una puro cadascun de nosaltres, mentre decidíem anar a un altre bar per a seguir bevent; i es va anar bevent i es va continuar fent tard ….

Sort tenia de poder aguantar-me dempeus, sol, amb el braç penjat, enmig d'un bar….

I justament en aquell moment foto una patinada que m'en vaig al terra caient de morros.No vaig poder posar-hi un braç perquè estava penjat, l'altre tampoc, perquè hi duia un cubata que incomprensiblement va caure dret, no es va trencar i no s'en va vessar ni una gota.

Resultat: Acabava de caure al terra.Vaig obrir els ulls i vaig notar un cert dolor a la meva cara i a la meva boca.Amb els dits de la mà esquerra vaig treure un troç de dent i emprenyat vaig escupir la resta enmig de sang i saliva, vaig eixugar-me la boca i vaig alçar-me, vaig recollir el meu cubata, vaig beure un llarg glop, vaig en cendre una CIGARRETA i vaig somriure….I llavors és quan no vaig poder aguantar-me més i vaig tirar el meu got i tots els que hi havia damunt de la barra i vaig agafar un tamboret i el vaig tirar contra les ampolles de la barra i va començar una batussa al bar i llavors és quan va arribar la policia i vaig trobar gasolina i els hi vaig cremar el cotxe ….

Merda! I no puc continuar perquè m'ho han censurat ja que resulta que no és creïble. Probablement és perquè en aquell bar no es pot fumar.

Comentaris

  • comentari amb afany de millorar[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 10-12-2008

    afegint el títol, a les cinc primeres línies hi ha tres faltes; Hombros per espatlla; no he trobat descompostura (en castellà sí que l'he trobada), no ha de ser una falta, però no entenc el significat; despedir per acomiadar.

    Hem de procurar utilitzar un lèxic adient al relat, això sí, però si no ens descrius una persona amb conflictes personals, i fas un relat com aquest, has de procurar utilitzar mots correctes, no valen localismes que rebaixin la nostra ja prou maltractada llengua.

    Per l'altra banda, un curiós relat, una sortida d'olla que mereix un repàs que millori el nivell que li faci pujar l'autoestima, al relat i al narrador.

    Ja veuràs com utilitzant un bon corrector et farem més cas, vinga ànims Lluís!

    Salut i lletres!

    Ferran

l´Autor

Foto de perfil de 4punts

4punts

31 Relats

86 Comentaris

30049 Lectures

Valoració de l'autor: 9.39

Biografia:
costa brava
costa d'azahar
costa blanca
....
costa molt tenir una biografia al dia.
Feia temps prou de temps que no passejava per ací.....
fins aquest bon dia....
em diuen lluís, 4punts, cacau o el pastisser indomable.

sóc habitant d'unes terres oprimides (com totes)
de parla catalana ( com cap altre)

sóc pastisser i recol.lector de mots entrelligats sovint irònics i sempre entremeliats

una forta aferrada per a tots i totes
nins i nines
nanos i nanes
alots i alotes
xiquets i xiquetes
nens i nenes
menuts i grans
grans( grans persones)