Dies de mala sort

Un relat de: Ginger

Fa molts dies que no escric res, però és que de vegades la vida es torça de tal manera que no ens deixa viure. No cal que passin grans desastres, amb minúcies n'hi ha prou si se succeïexen una darrere l'altra i gairebé encavallant-se. I és que des del desembre passat, que em van furtar la bossa de mà amb tot el que hi havia dintre mentre badava en un centre comercial a Barcelona, no he parat. No cal que en faci una llista, però Déu n'hi dó; fins i tot la meva filla m'ha suggerit que podria ser que algú m'estés fent "Vudú", i si jo fos creient, de ben segur no despreciaria la idea.

Aquell furt, però, em va donar l'oportunitat d'experimentar en viu en directe de la síndrome de l'immigrant sense papers que fan fora de la botiga. Sort que la direcció del centre comercial es va posar les piles i em va atendre amb gran professionalitat. Fins i tot em va donar diners per poder tonar a casa; Insòlit! amb els temps que corren.

Un altre dels darrers entrebancs digne de menció ha estat, per posar un exemple, l'atropellament d'una àvia en un pas de vianants un d'aquests diumenges de pluja de maig que ens han vingut visitant amb tanta insistència. I sort que no corria! I així només es va trencar el braç i es va fer una fisura al turmell -‘només', és un dir, naturalment-, això em van dir després de quatre hores a urgències, ella, jo i dues iaies més que l'acompanyaven per anar a ballar a la Llar del Jubilat. Les hi vaig esgarrar la tarda, pobres. La llàstima que em va fer quan la vaig anar a veure al cap de dos dies a l'hospital!

Però la matinada de dilluns passat, 9 de juny, he tingut la darrera experiència desafortunada de tot el reguitzell que s'han vingut seguint. A les 4:00 h m'ha despertat un ‘clac'. M'he pensat que eren els meus gats, que dormen a la cuina i sempre fan de les seves, i no n'he fet cas. No obstant, cap allà les 5 m'he tornat a despertar aquest cop a causa d'una forta pudor de cremat i una cuïsor a la gola del tot desconeguda per a mi. He fet el gest d'encendre el llum però no n'hi havia. He anat a les palpentes fins al quadre elèctric i he comprovat com havia saltat el diferencial, però l'he connectat de nou sense problema i ja he tingut llum. Llavors, sorpresa! El meu pis estava ple de fum. M'he espantat. He corregut a obrir les finestres i, un cop fet això, m'he disposat a trobar l'orígen de l'incendi allà on fos. He comprovat tots electrodomèstics de la cuina, dels banys, de l'estudi... Res, tots estaven freds. El fum s'anava debilitant, però la pudor persistia i jo no trobava el foc. Llavors he trucat la Policia Local per demanar orientació i ajuda, però em temo que m'ha atès un novell o algú que devia estar mig endormiscat i m'ha aconsellat que, com que no hi havia foc, avisés un lampista perquè mirés els ploms.

De moment m'he conformat, però hi he anat pensant i se m'ha acudit que així les coses no podien quedar i posar-me al llit a esperar que es fes de dia per telefonar el lampista no em convencia. Jo havia de ser a la feina a les 8 de matí i en sortiria a les 3 de la tarda, així que, com podia jo deixar el pis sol tantes hores sense resoldre el problema? Era evident que si hi havia fum era perquè hi havia foc en un lloc o altre encara que jo no el veia i no és cosa que es pugui obviar. Podia ser perillós. No. N'hi pensar-hi. Canvi d'estratègia i anem a l'engròs: vaig trucar al 112, Emergències (pot ser ho hagués hagut de fer de bon començament, però em va semblar exagerat si no veia flames) i al cap de deu minuts ja tenia una dotació de bombers trucant a la porta, jo demanat-los que no fessin soroll per no despertar els veïns. Eren tres homes com tres Déus, de guapos, que si m'haguessin fet triar no sé pas per quin m'hauria decantat i jo "con estos pelos y la bata de franela" i mira que en tinc de seda i uns conjunts d'allò més suggerents. Però, un altre cop la situació em va arreplegar badant.

Es van posar buscar el foc per tot arreu i, a l'gual que jo, tampoc el trobaven. Ells, però, tenen l'olfacte més fi la intuïció més desenvolupada, de manera que un d'ells, com un gos de cacera que ensuma la presa, s'ha deixat portar per aquest sentit primari que l'ha dut a la fi a sota la taula del despatx on hi tinc la torre de l'odinador i, en retirar-la, ha vist com havia cremat deixant tot de sutge pel terra i pels suports de la taula. El maleït ordinador m'acabava d'infligir el darrer i definitiu sabotatge d'enguany.

Mentre estàvem amb aquesta operació, van aparèixer dos policies ben plantats (que només fan el torn de nit aquests?) que havien vist el cotxe de bombers al carrer amb els llums taronges pampellejant i ara ja n'eren cinc, d'homes a casa meva a les 6 de la matinada -i jo amb aparença de "maruja"-; hauria estat diferent si només n'hagués vingut un...? Però, una cosa és somiar i una altra la realitat. I tocant de peus a terra, em vaig acomiadar de tots els meus salvadors amb un sospir.

Ahir vaig anar a Barcelona a fer una visita rutinària -d'aquelles que fem les dones cada any- a l'Institut Dexeus. Era la primera vegada que hi anava i, mentre el cercava en un dia de pluja -naturalment, per no perdre el costum- pensava en la murga que representa cercar quelcom que no coneixes mentre està plovent a bots i a barrals. Gran Via de Carles III amunt i avall, dimonis! No podia pas estar tan amagat, oi? He preguntat en una botiga i el senyor m'ha indicat amb el dit el gran l'edifici que estava al meu darrere just a l'altra banda de l'avinguda i jo que no el veia, com si m'hagués perdut en mig de la plana de Gizéh cercant la piràmide de Keops. No, si ja dic jo...

Bé, allò que deia: a voltes, la vida s'entesta a fer-nos la punyeta i no ens dexia viure. A veure si escampa d'una vegada i aconsegueixo redreçar-me i trobar el nord.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Ginger

Ginger

45 Relats

78 Comentaris

61179 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Quan era petita m’agradava dibuixar, tenia molta imaginació i es veu que ho feia força bé. Però per cicumstàncies a l'escola de monges ho vaig avorrir i no hi he tornat. També se’m donava bé l’escriptura, però algunes de les meves mestres també a l'escola de monges no ho entenien així, i fins i tot una vegada en una redacció en que vaig fer servir un personatge que no els va agradar em van posar un ‘zero patatero’ sense aturar-se a observar el contingut ni el perquè de tot plegat. També hi vaig perdre l’interès en l’escriptura i en la lectura durant força anys.

M’he hagut de fer gran i donar-me més d'una trompada per a tornar-hi. Ara escric per per deixar anar els meus fantasmes, però sobre tot per posar en ordre les meves idees i establir-me una opinió que no em resulti massa contradictòria mirant de fer-ho amb sentit de l'humor i ironia (de vegades amb un punt d'acidesa) sense el quals crec que les persones estem perdudes.

El meu bloc d'escriptura és:
http://rosadecyan.blogspot.com.es/ (Ironies, paradoxes i altres subtileses)

També m'interessa la fotografia a la qual dedico diversos blocs: http://imatgesiemocions.blogspot.com/
http://fragmentsde-i-realitat.blogspot.com.es/
http://fragmentsde-i-realitat.blogspot.com.es/



Qui estigui interessat/da en contactar amb mi ho pot fer amb tota tranquil.litat a:

rosadecyan@yahoo.es
rosa.decyan@gmail.com

Gràcies per llegir-me.