De quan la nit es tornà de mil colors

Un relat de: Àfrika Winslet

Tothom era allà, assegut a la vora del mar de Blanes, sota la grandesa d'aquella roca que partia la platja en dos, Sa Palomera. La gentada no deixava entreveure ni un gra de sorra entre la Punta de Santa Anna i la desembocadura del Tordera, i havia espantat, amb les seves converses i la seva sola presència, a les gavines, orenetes i estornells. Els més afortunats, podien gaudir d'aquelles nits d'estiu i festa Major als seus balcons de primera línia de mar. Nosaltres no gaudíem de tan bon lloc, doncs havíem arribat un pèl tard, i ens havíem quedat dempeus, recolzats a una caseta de gelats.
La foscor de la nit s'estimbava contra la llum dels fanals del passeig marítim i el vent s'amagava rere les fulles flabel·lades dels arbres, potser per no fer soroll, potser per no destorbar-nos. El cas es que semblàvem dos idiotes, jo esperant un gest, tu desitjant que m'apropés per fer-me un petó a la boca. Miràvem, distrets, les sanefes que tan detingudament el cel d'aquella nit ens havia dibuixat sobre els nostres caps, amb un seguit d'estrelles, i no ens atrevíem ni a respirar perquè tots dos sospitàvem que aquell màgic instant es trencaria amb un sospir d'un o altre. La nostra ment buscava les paraules, però les paraules s'havien amagat, també, darrera les ombres dels nostres temors. Només et vas decidir a abraçar-me el neguit que sentia després de sentir-te ullprès, potser per la meva mirada que et suplicava, potser pel meu somriure que et corprenia. El cas és que em vas abraçar, i va ser només llavors quan la teva boca va esdevenir un brollador de petons de delícia...
Recordo que va ser també llavors quan al cel van esclatar els primers focs artificials i la negra nit es tornà de mil colors, tot i que tu i jo no ens vam ni adonar, doncs gaudíem d'un altre foc... més particular.

Comentaris

  • Foc = colors[Ofensiu]
    Aquarela | 15-02-2006

    El foc és color i calor!!!!
    En un abras i en un petó també hiha!!!
    Una pinzellada de focs artificials per a tu Afrika
    Aquarela

  • Sa Palomera...[Ofensiu]
    kukisu | 31-01-2006

    i les nits de Blanes, sobretot les de festa major amb els focs artificials són un regal per als sentits (encara que una mica multitidinàries) i tu ens ho fas sentir en el teu relat.
    M'agrada molt com escrius i prometo continuar llegint-te.
    Un petonet

  • òstia![Ofensiu]
    Capdelin | 28-01-2006 | Valoració: 10

    m'has biografiat!!!! ja ja...
    jo anava a Blanes de vacances... i m'en recordo d'aquella franceseta de la que em vaig enamorar durant els focs artificials des de la Palomera... jo no vaig tenir tanta sort com tu... doncs ella marxava al dia següent i també poc li vaig poder dir: era el primer dia, feien tant soroll els focs i el meu francès (idioma vull dir) era casolà i cromanyònic...
    m'encanten els teus relats tant ben estructurats on no hi sobren ni falten paraules, sensibles i que t'arrosseguen irremeiablement fins al final...
    la vida només és vivible poèticament!
    ptons i una abraçada!

l´Autor

Foto de perfil de Àfrika Winslet

Àfrika Winslet

107 Relats

829 Comentaris

159949 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Bones!! El meu nom és Laia, vaig néixer a Tarragona però des de ben petita visc a L'Hospitalet de Llobregat (visca L'H!). Tinc vint-i-quatre anys i estudio Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes a la UPC (Campus Nord, Barcelona).
Agraeixo el temps que dediqueu a llegir-me, els vostres comentaris, consells i crítiques...

Per qualsevol cosa, la meva adreça és:
Laia_fiber [arroba] hotmail.com

I, ara, també podeu visitar els meus blogs:
Àfrika Winslet
La otra Àfrika Winslet ...



eeeiiiii, ja és aquí!! Disponible, si el demaneu, a les llibreries!!

ELS ATZURS - CAMINS PARAL·LELS

Ed. Emboscall


Aquest llibre, del que formo part amb un relat, sorgeix d'un projecte engegat fa un any i compartit per cinc escriptors/es d'arreu de Catalunya que mostren, cadascú en el seu estil i des de la seva visió, una història que té com a protagonista alguna persona propera. El llibre, doncs, és dividit en cinc parts ben diferenciades que reflecteixen alhora la visió d'una realitat concreta i palpable i el tarannà literari de cada escriptor/a.


He arribat fins aquí gràcies a set casualitats:

1- Un dia avorrit i gris em va dur a aquesta pàgina.
2- Algunes persones van llegir i comentar els meus primers relats.
3- Després dels primers relats van venir d'altres.
4- Algú em va donar la mà i em va acostar al fòrum.
5- Vaig descobrir EL REPTE.
6- Vaig començar a conèixer en profunditat tot el que és RC.
7- Vaig descobrir quelcom perdut dins meu: l'escriptura.

Ara, no penso perdre-ho mai més.