Crisi a l'àtic

Un relat de: perunforat

Professionalment es feia dir Sr. Prosencèfal i pels amics, en un ambient més distès, Sr. Cervi (de Cervell, el nom de pila que constava a la partida de naixement). Tenia cara de pocs amics, una barba llarguíssima que es retallava amb unes tisores i els ulls petits, petits, que se li veien a través d'unes ulleres de cul de got desmesurades. Caminava a totes hores observant que tot funcionés regularment. Vivia en una espècie de formiguer habitat per cent mil milions de neurones que havia de coordinar a la vegada, juntament amb un departament de recursos humans que s'encarregava de les baixes per defunció que sovint s'amuntegaven en piles mal endreçades. A més d'un sindicat de treballadors molt estricte que li provocava un mal de cap constant.
Cervi tenia una quocient intel.lectual de 115 per sobre de la mitjana. Tothom el tractava amb respecte i seriositat. Era una eminència i els seus treballadors no li replicaven mai res.
El futur li preocupada d'allò més. Era conscient dels canvis, dels problemes que es començava a ensumar i que, tot i ser un savi, eren massa mundans pel poder-los assumir.
Conduïa un xicot que estava a les portes de l'adolescència, amb uns arxius gairebé buits d'informació i un sense fi d'imatges que es catalogaven a una velocitat vertiginosa. El Sr. Cervi havia de controlar diàriament les transició entre els estats de son i vigília. Havia detectat unes substàncies que produïen la mort fulminant de molts dels seus treballadors i un sense fi de baixes per alienació mental. Esverat, intranquil, ofegat per tots els esdeveniments va decidir enviar fulls informatius a tots els departaments, per fer una reunió extraordinària amb caràcter d'urgència.
Un cop reunits el Sr. Cervi els va parlar amb un to greu i directe:

-Necessitem més treballadors. Necessitem recuperar les baixes i reconstruir immediatament algunes parts de la matèria blanca, ja que molts bilions d'àxons han quedat afectats per llargues prolongacions d'estat de son. Els seu estat vital quedarà reduït a la meitat si no ens donem pressa a pal·liar aquesta catàstrofe.

El Sr. Cervi no dormia, ni menjava. Sorgien problemes a diari, fins que van saltar totes les alarmes. El sistema nerviós havia sofert una crisis provocada per una sobredosis d'alguna substància d'orígen desconegut. Caos. Un soroll ensordidor que provenia de les alarmes d'emergència. Coma profund.
Tots es van quedar en estat letàrgic. Un pi pi pi piiiiiiiiiiiiiii de fons.

Comentaris

  • ( mai sé que posar com a títol , i ha alguna cosa més absurda que titular els comentaris ?) [Ofensiu]
    Dr. Livingstone | 27-04-2010

    Ei , he agafat un relat teu al atzar . Potser no tant a l'atzar de fet, he vist que era de S.F ( i a mi m'agraden, en altres reencarnacions n'he escrit alguns ) .
    Té el teu estil i enganxa, que podria criticar ? ja posats potser el fet de que el desenllaç s'olora massa aviat i que és un relat amb "moraleja" ( cosa que a mi no m'agrada, en general ) . Ara bé, tot i això és un relat simpàtic i enginyós, una mica a l'estil ... uf res d'estils aliens, definitivament una mica al teu estil , que és realment propi !

    Gràcies per fer-me passar una bona estona .

  • Arbequina | 26-02-2008

    Un relat que semblava començar pels camins de la banalitat ha acabat resultant força original i, dins del que cap, profund. El contrast ha incrementat la sensació positiva que deixa al final.
    El tema, d'importància, tractat entre una lleugeresa bromista i una seriositat molt subtil, també ajuda a arrodonir el relat.
    M'ha agradat.

    A reveure

  • Hola! Jo sóc bastant xafarder[Ofensiu]
    Màndalf | 01-02-2008


    A través del fòrum he vingut a parar aquí.
    Ei, m'ha agradat el teu relat. Tens imaginació, i amb això, molt de guanyat. Perquè la resta es pot anar millorant, perfeccionant.

    Veig que expliques com actua una part del cerebel davant les drogues que es deu prendre el seu propietari, un noi sense massa cap. I del perill de fer-ho, d'anar a parar a un atzucac, un carreró sense sortida. Els problemes s'acumulen, s'entra en crisi i la fugida és cap endavant. Una sobredosi pot enllestir-ho tot. Tant de bo s'ho llegeixi més d'un, tu ja has posat el teu granet de sorra. Molt ben fet.

    Fins una altra estona

  • Divertit[Ofensiu]
    Naiade | 01-02-2008

    Relat divertit i imaginatiu
    Tenint em compte les pressions a les que estem sotmesos, fa una mica de por i tot que no acabem fent un gran piiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
    M'ho past molt be lleguin-te.
    Una abraçada

l´Autor

Foto de perfil de perunforat

perunforat

93 Relats

284 Comentaris

94711 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jo sóc així com sóc com el títol de Jaques Prévert

Sóc remolc de l'era
cendres calcàries de sabors
engrunes de silencis
i penyora de colors

Sóc herba mullada
d'olor de llocs
fiblar de pells
i l'enyor d'uns pocs

Sóc aire comestible
pintant oxigen amb els dits
mans d'argila humida
de sols, dies, llunes i nits

Sóc cargol treu-banya
un patufet a la panxa del bou
caputxeta entremaliada
i un calamar a dins d'un pou

Sóc un llibre a mig escriure
amb llapis de carbó
tint de blanc sobre fons negre
lletra de pal i cançó

Sóc pedra de tartera
marca d'aigua de paper
muntanyes de somriures
sota al vol d'un esparver

Sóc el que sóc
No sóc res més

D'amunt i avall
De més i menys

De poc o molt
De tot o res

http://correctellegiblebarat.blogspot.com/