Comprar l'oblit

Un relat de: gypsy

Em vas deixar i ara no hi ets en cap cos on pugui trobar-te. Només tinc el record de la teva carn fins que et vas rendir. Rendir-se, deixar de lluitar, abandonar els contorns del rostre, començar a morir dins la nostra vida, mentre ens fem els forts.
Nosaltres -que som fets d'una immatèria trencadissa i fràgil- soterrem els avantpassats dins un taüt i volem oblidar allò que han estat, per evitar la tortura de l'enyor, de l'absència més absoluta, del dolor més sostingut. I la música que t'agradava ressona arreu, com un conjur adquirit, com un malefici pervers de la memòria selectiva que mantenim activa sense saber-ne el motiu. Voler ser res -no cos, no consciència- Tan sols ser companys silenciosos en l'aire del temps, desaprendre'ns i minvar a cada pas. Fins arribar a ser foscor dins la foscor i esdevenir aquest silenci profund que encara brama el teu nom.


gypsy

Comentaris

  • Absència[Ofensiu]
    rautortor | 21-07-2012


    Deixar o ésser deixats. Aquí rau el misteri de la soledat. La desaparició, física o sentimental, d’alguna persona molt propera –per bé o per mal– sempre és un gran trasbals. Llavors cerquem eixides i artificis per continuar units, ja sigui un pensament estratègic, un simple sospir o la contemplació d’una fotografia més o menys recent. Tot ens ajuda a perviure en moments, circumstàncies, experiències o vivències en comú.
    Tot i que perdem persones, mai no les perdem absolutament. Però, és clar, el tacte, les olors, les mirades, els mots... es van extraviar dins un taüt que tenia les seves mides, i dins del taüt també va desaparèixer tot allò que compartíem amb elles. Només ens queda el record que, ben mirat, pot esdevenir tortura a causa de l’enyor, o pot resultar una alliberació profunda per obra dels bons records.

    Per il•lustrar millor les meves reflexions et convido a llegir el poema de comiat que vaig escriure no fa massa en honor d’un bon amic meu. Si el vols llegir, Diada de dol

    Un escrit directe al dolor de les absències.

    Raül

  • MAI !!![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 21-07-2012

    Mai podrem oblidar aquells éssers estimats que ens deixen aquella petjada tan profunda que fereix en recordar-los.
    Una abraçada , joia de Relats !

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

451030 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu