Comportaments estúpids

Un relat de: Sergi

La Tània coneix l'Eric. S'enamoren. Esdevenen parella. Comencen els comportaments estúpids.

No pots trucar-los a cap dels dos, quan despengen el telèfon (si l'agafen) tens la impressió que fas nosa. S'han tancat en ells mateixos.

Quan els proposes anar a donar un tomb o prendre alguna cosa al centre, sempre posen excuses, tant se val la seva disponibilitat: no en tenen ganes.

L'Eric rep unes factures de mòbil que es pregunta si podrà seguir pagant. Veu sis cops per setmana a la Tània, i quan arriba a casa, passen dues hores enganxats al telèfon.

L'Elena, amiga de la Tània, mai ha cregut en l'amor, ho ha dit sempre a tothom. Fa dues setmanes que sap que la Tània i l'Eric s'estimen, i té pressa per trobar xicot. La Tània tampoc despenja el telèfon quan l'Elena la truca. L'Elena se sent sola i un pèl gelosa. Ha conegut en Francesc.

En Francesc té trenta anys. No té gaires amics. Ha conegut l'Elena, que té vint anys, i se n'ha enamorat bojament. Ara el seu món gira al voltant d'ella. Fa dues setmanes que surten, i ja li ha proposat anar a viure junts.

L'Elena se sent jove al costat d'en Francesc. Sent que té moltes coses per viure. Se l'estima, ho fa per inèrcia. Fa un any i mig que viuen junts i no tenen amics, i ella es deleix per sortir de festa un divendres. Les seves amigues no li veuen el pèl.

En Francesc té tot el què vol. Es conforma amb poc. Però no viu tranquil des que l'Elena rep missatges al mòbil d'un tal Eduard, un antic amic de classe. Està paranoic i foll de gelosia. No pot suportar ni tan sols que l'Elena i l'Eduard comparteixin la primera lletra del nom.

L'Elena troba qualsevol excusa per emprenyar-se amb en Francesc. No estan bé. Fa uns dies va trobar-se amb les amigues, i els hi va explicar les baralles que té amb el Francesc, però com n'està de bé. Fins i tot va permetre's el luxe d'aconsellar a una amiga amb certs problemes de parella. Les amigues parlen d'ella cada dia, i no entenen com segueix amb aquell tòtil.

L'Elena viu una nova vida. Enamorada com n'estava de l'Eduard, va seguir amb en Francesc fins que va saber amb seguretat que l'Eduard també n'estava d'ella. Si ell no ho hagués estat, hagués seguit amb en Francesc.

En Francesc va desaparèixer. El van trobar uns dies després farcit de pastilles i whisky. Mort.

L'Eduard va deixar l'Elena dues setmanes després de començar la relació, després d'aconseguir tirar-se-la un parell de cops.

L'Elena no vol tornar a casa. Ha trucat a la Tània que, per sort, tenia el mòbil encès. Es quedarà uns dies a casa seva, amb l'Eric i ella. L'Eric i l'Elena aniran al llit una nit que la Tània sigui a la feina. La Tània mai ho sabrà, però sempre tindrà la sospita.

La Tània se sentirà paranoica i folla de gelosia, i no podrà suportar ni tan sols que l'Elena i l'Eric comparteixin la primera lletra del nom.

Comentaris

  • Xandra | 20-10-2008

    m'ha encantat, l'estructura és genial i el final molt original, realment enganxa la seva senzillesa!

  • oOoh![Ofensiu]
    _shamandalie_ | 27-01-2006 | Valoració: 10

    Boníssim! El final és genial! Sorpren i enganxa.. molt aconseguit! FeLicitatSs!!*