Cent!

Un relat de: Màndalf

Cent!

Cent voltes he donat ja a la bossa! Primer em semblava impossible d'aconseguir, doncs jo era molt petit i pràcticament ni em bellugava. Però ja fa molt temps que vaig donar la meva primera volta i des de llavors he crescut molt dins la panxa de la mama.

M'agrada recordar aquell moment en què una guspira va encendre alguna cosa al meu interior i vaig notar que existia. Vaig notar una vibració iniciàtica i a partir de llavors tot es va omplir de sensacions. La pressió d'unes mans, les veus, els cants, els sorolls de la natura, els moviments... em van anar embolcallant. De vegades em sembla veure una mica de claror i el líquid que m'envolta es transforma en una aura puntejada per milers d'estels... és fantàstic. Totes aquestes sensacions m'han anat transformant i m'han convertit en un noi xafarder que recull tot el que li ve. Ho noto tot. El que passa a fora i el que passa a dins. Tot.

Quant deu fer que vaig notar la mama per primer cop? Molt temps, molt... quina emoció quan ho recordo.
He fet cent voltes! Celebraré aquest dia especial amb ella. Si ella canta com fa sovint, intentaré fer sorolls amb la boca i quan es vagi a banyar m'estaré quiet. I deixaré estar la corda tranquil·la; de vegades ella es mareja si m'embolico.

Ara potser és de nit. Fa estona que està estirada i recolzada del costat que més m'agrada... ens entenem molt bé ella i jo. Jo vull que es quedi a casa… quan va a treballar sovint es cansa i es posa de mal humor i jo vull que sempre estigui contenta i que rigui, que rigui molt. Ho sabrà que he fet Cent voltes...?

Jo necessito entrenament, moure els músculs i les articulacions, per això em bellugo sovint per aquí dins; moc els braços i les cames, dono voltes i jugo amb la corda. La mama, les primeres vegades que ho va notar es va emocionar. Me'n vaig donar compte per les seves vibracions. I feia sanglots.

L'altre dia va ser molt divertit, el papa estava amb l'orella posada a sobre la panxa escoltant, jo li vaig etzibar una puntada i ell va donar un bot. Era una broma, eh! Un estirabot! Que jo al papa me l'estimo molt, que ell sempre està fent petons i carantoines a la mama i la fa riure. Em sembla que quan un fa riure a l'altre és que se l'estima. Els tres vam riure molt. Potser ell també ho sap això de les Cent!

Segur que als dos els hi agradaria veure el raspallet que m'ha sortit al cap fa un temps. S'estovarien com el cotó fluix si em veiessin tan grassonet, tan negret i amb aquests quatre cabells.

Quan surti em vull fer gran aviat per ajudar a casa. Sé que em necessiten per anar a pasturar les cabres, pujar a les palmeres a collir cocos, anar amb la mama a vendre la llet al mercat...

Cent!

Comentaris

  • Genial![Ofensiu]
    mjesus | 03-06-2006 | Valoració: 10

    Molt bo, és emocionat, veure com et poses a la pell del nadó, i el descrius viu amb tanta subtileza. Defineixes les sensacions que tenim les mares però de dins estant.
    Cent aplaudiments! Ja saps que em va agradar molt quan el vas presentar al Repte C i ara al llegir-ho, bufa!

    M'ha costat trobar-te amb aquest nou nick.
    Ah! per cert entre el cinquanta i el cent no hi va el cinquanta-un? no, ja ho he llegit també (feia broma)
    Feliciitats.
    Una abraçada.
    mjesus

  • Uix, se m'ha oblidat...[Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 31-05-2006

    Ja veus que recordava perfectament el títol del relat i només en llegir-ho he pensat en ell, això és molt bona senyal i vol dir que realment em va agradar moltíssim, de debò. I, per cert, volia dir-te que crec que tens una gran facilitat per escriure coses molt originals i, sovint, simpàtiques i divertides. ;)

    Un petonet més!

  • Oooohh!![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 31-05-2006 | Valoració: 10

    Ostres, quan he vist el títol als últims comentats no m'he pogut estar de veure si realment era el teu relat del centenari... i sí!! Enhorabona, pel relat que ja en el seu moment em va agradar moltíssim i per haver-ho penjat (s'ho mereixia!). El relat és molt tendre i simpàtic, arribes al final amb un somriure als llavis i una sensació de tendresa especial. Vas aconseguir posar-te a la pell d'un nadó al ventre de la seva mare!! Caram, és fantàstic.

    Petons noi!!!

  • potser ara toca...[Ofensiu]
    Capdelin | 31-05-2006 | Valoració: 10

    anar a pasturar les cabres, pujar a les palmeres a collir cocos i anar amb la mama al mercat a vendre la llet...
    ara potser toca donar CENT voltes al voltant de la mama i donar-li les gràcies per la vida...
    ara potser toca deixar la mama i donar CENT voltes pel món com un adult... i enyorar de tant en tant aquella seguretat... materna!
    Un relat agraït, enjogasat, tendre i psicològic... una oda, una genuflexió interna a la mare ("la mano que mece la cuna"... del món).
    una abraçada!

  • El relat del centenari![Ofensiu]
    angie | 31-05-2006

    Em va semblar del tot tendre i en el seu dia vaig deixar un missatge al fòrum dient que jo ja tenia un guanyador, tu!
    L'originalitat i el que traspúa el relat es mereix ésser DESTACAT, almenys per a mi... Em va emocionar, em va obligar a tornar-lo a llegir i em va dur a copiar-lo al meu pc, on tinc aquells relats que necessito llegir de quan en quan.
    A més a més, tret d'alguna paraula obligada que no és al vocabulari d'un nadó, el llenguatge emprat surt de la boca d'un nen, vas posar-te dins el personatge i això fa el relat palpable, creïble...
    Una abraçada o no, cent!. (M'ha tornat a emocionar...)

    angie

Valoració mitja: 9.6