buscant el camí que mai vaig trobar

Un relat de: kispar fidu

música piano: Ludovico Einaudi




M'he deixat arrossegar per les flames d'unes notes i endinsada en les seves melodies buscava alguna sortida. Em perseguien amb força. Jo les atrapava amb ànsia. Ànsia de trobar un nord on orientar-me, una direcció. Són ràpides notes, fugaces, tenen clar el seu camí, el seu destí. Obren el dubte en mi, dubte de voler conèixer les meves pors. Mentre m'ensorren amb força per capturar-me.

Un silenci. Sols uns instants. Mantinc el meu cap lliure, cap moviment, i observo amb delicadesa qualsevol pensament. Res es mou dins meu. Un espai blanc trencat per la incertesa i la debilitat.

La música arrenca el ritme, tornem a córrer plegades, unides a un mateix temps. Sent el mateix que jo. Transmet el que jo desitjaria transmetre.
És una lluita constant: la fortalesa contra la inseguretat. Les pors enfront la valentia. Vull formar part d'aquesta batalla, mentre alço els braços i com ales s'estenen davant meu implorant la llibertat. Una llibertat intocable. Les altures s'apoderen de mi i em retenen en el punt àlgid dels cels presents, mentre aïllada en un món que tan sols els ocells pogueren observar, diviso la immensitat de tot el que ens rodeja i queda fora del nostre abast. Som tan poca cosa.

Deixar-me caure fóra un somni d'alliberació, notant l'aire trencant el meu silenci interior, i a mig camí, amb els ulls closos, sentir com alço el vol formant part d'una mateixa cançó.
Ningú m'observa, a baix tan sols terra, al meu voltant tot aire. Aire i so. I la força que bull dins meu, recorrent amb ànsies salvatges les venes que em donen vida. Uns pulmons expandits captant tota l'energia de l'exterior.

Obrir els ulls en aquell instant seria trobar la solució a tots els meus dubtes. Seria veure la por desaparèixer i anar-se'n ben enllà, de la mà de la incertesa. La seguretat m'ompliria i sense pensar-ho m'il·luminaria l'alegria i sols m'hauria de deixar guiar. No aturaria el vol en cap moment i les llàgrimes retingudes fins ara deixarien en el meu rastre la humitat de les pors vençudes alliberant-me de les cadenes que un dia em van retenir.

Comentaris

  • Uauauauau!!![Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 27-08-2007 | Valoració: 10

    He llegit al ritme de la melodia. No hi entenc ni un borrall, de música. M'agrada o no m'agrada, i hi guipo més enllà. És clar que el tipus de música depèn molt del moment. Cada moment és diferent, i quan encertes la melodia més apropiada a aquell concret instant, és realment màgic. Per deixar-te emocionar i viure aquella emoció més enllà de tot el que et pugui envoltar.

    He llegit, com et deia, al ritme de la música. He arribat al final i he recomençat. He fet alguna pausa. M'he oblidat de tot un instant, també. Fins i tot del relat. Crec que això volies expressar, més enllà dels dubtes que ens assetgen, de les nostres inconstàncies, temors, recels, recances... I ho has aconseguit. Descriure la ingràvida sensació d'alliberament, d'haver-te alliberat fins i tot de tu mateix, o sobretot de tu mateix. Oblidar-ho tot per sentir, percebre i paladejar el plaer d'ésser, el plaer de viure.

    Gràcies per aquest parèntesi. El tindré present quan necessiti fer-lo.

    I gràcies per tenir-me en llista! Vull de textos a llegir. Clar que després de bones obres, notaràs les meves una mica frívoles o insubstancials (sobretot la primera, que pel seu toc d'humor potser trobaràs massa lleugera. T'ho avanço perquè m'ho han dit i perquè jo ja n'era conscient des del principi, d'aquesta circumstància). Però de moment és el que hi ha, jeje!

    Quan et vingui de gust llegir-les i estiguis per aquí (que vagi molt bé la feina! No pot ser bo això de parlar només de les novel·letes que he escrit, jeje), ja saps, a disposició les tindràs!

    Molt bona estada per Andalusia, i si és que ja n'has tornat, espero que tot hagi anat molt bé!

    Salut i lletres i petons i abraçades!!!!!!!!!

    V.

  • Estimada kispar fidu[Ofensiu]
    gypsy | 08-06-2007 | Valoració: 10


    Crec que hi ha un moment en que les pors ens alliberen i deixem de ser els seus esclaus submisos, potser el camí és llarg i turmentat, no t'ho nego.
    He sentit com tu les ànsies de volar, de la llibertat desitjada per a viure, llibertat de parlar clar, de no fer l'hipòcrita -la vida és massa curta- en fi, la llibertat per poder ser i mostrar-nos als altres més autèntica i sincers.

    "...Aire i so. I la força que bull dins meu, recorrent amb ànsies salvatges les venes que em donen vida..."

    Tens la força i el talent, la resta vindrà per si sola i els murs infranquejables cauran quan el teu pas sigui fort i decidit, sense dubtes. Més val equivocar-se que no haver viscut.

    petons bonica!, fa temps que vull anar llegint-te, doncs les teves reflexions són profundes i van més enllà d'una història o una situació. Romanen encara que faci temps de la lectura.

    petons!!

    gypsy

    PD: m'agrada veure quan treus el cap pel fòrum, tan entusiasta i engrescadora!.

  • Jo sí que l'he llegit[Ofensiu]
    Màndalf | 06-06-2007


    ja que sóc aquí...

    Parles de dubtes. No et voldria desenganyar, però aquesta lluita no para mai. Per molt segura que estiguis en determinats aspectes sempre et perseguiran els dubtes. Per això escollim, constantment estem escollint.

    Escolta, que recordo el llibre, eh. No et preocupis que el tinc present, ja me'l portaràs quan coincidim. Crec que aniré a l'Hospi a veure que diuen la Leela i l'Africa.

    Un petó molt gros fiduet, molt maca la música, de veritat.

    M

  • "xapó!", genial![Ofensiu]
    teresa serramià i samsó | 05-06-2007 | Valoració: 10

    genial la valoració que em fas a "Taller", no perquè diguis coses gratificants, sinó per la tècnica que empres: un dona molt eixerida, extraordinària, baja!!

    preciós el relat i la música. Quina màgia en tot plegat, kispar fidu!

    De debò, estic meravellada.

    Un petó i una abraçada (l'ale-luia de Hëndel!)

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de kispar fidu

kispar fidu

133 Relats

861 Comentaris

211021 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
si vols descobrir, reCREA


De l'1 d'abril del 86. Sant Quirze(nca) del Vallès.


Escric per a teixir teranyines d'entortolligades paraules, i per a extreure què penso i sento quan sembla l'única manera.


Jo? esperit lliure, ànima catalana, cabreta biciada, somiadora, lluitadora, ment incansable, cul inquiet (i cap), ànima voladora, emprenedora, apassionada de l'art, i... deixeu-m'ho dir... poeta (a petits passos, però constants, formant-se).


kispar què? KISPAR FIDU
Gemma Gelabert Gonzalo