Ballarina final

Un relat de: Tona

Ella ballava i ballava. Era una figura petita acariciant la pista de ball. Els seus peus resseguien cada mil·límetre de terra, dibuixant mars i amor... La seva cara brillava com un sol resplendent i els ulls blaus li cantaven cançons dolces d'enamorats, d'amants desesperats.
Igual que una nina de porcellana, delicada, menuda, fràgil.
L'aire estava dispers, ella feia fàcil respirar, convertia la fredor d'aquella sala, en un ambient acollidor, agradable.
Estava sola, una perla perduda en mig d'un llac de gel. Que gran devia ser el món des de la seda de les seves mans... L'immensitat li regalava solitud, una solitud que l'envaïa cada vegada que dansava, un sentiment tan profund que travessava tota voluntat de viure. Es movia amb suavitat, com un estel volant direcció del vent, lentament lliure.
No pensava en res, ignorava tot allò més enllà d'aquella porta que empresonava els seus somnis, el seu somni.
L'omplia el silenci, viatjava amb la tranquil·litat a un paradís desert...on era feliç.
Quan ballava no pensava, no... No li feia falta pensar. Una força invisible l'obligava a deixar-se endur.
El temps es parava, cada segon era etern. Pot ser els rellotges dormien en aquelles hores de la matinada.

De sobte..
Un tro.
Una nina que cau a terra, espantada. Continua el silenci, però s'aproxima el final.
Mira al seu voltant i intenta aixecar-se, una mica més dèbil que pocs moments abans.
Un altre tro.
Recau. Les galtes es comencen a banyar en llàgrimes de sucre, que lentes arriben fins l'oceà dels seus llavis... Es queda pàl·lida, perd l'esma; s'apropa un drama.
Un altre tro. L'últim tro.
..i porcellana trencada, feta miques sobre la pista. S'ha acabat. Pocs segons més de silenci... Desapareixen les seves petjades.

Comença a córrer el rellotge, a fugir el temps. S'obren els llums, entra molt gent. Enmig del batibull, sona una música. Comença un nou dia.



Comentaris

  • Ballarina de somnis.[Ofensiu]
    George Brown | 19-04-2005

    Un relat… no sé com dir-ho… estrany (??!!). He de dir que en la primera lectura que he fet, no l'he entès gaire, però això a servit perquè el tornes a llegir amb més atenció, sense tantes preses... i m'ha agradat!
    La primera part transmet una tranquil·litat, una pau, una serenor... contrapunt de la segona part, que transmet neguit, angoixa i fins i tot un punt de por.
    Entenc molt bé el que vols transmetre (o el que crec que vols transmetre (!!??!)), sóc un somiatruites... molts cops ens creem el nostre món, en el que som feliços, on podem desconnectar de la realitat, podem fer coses increïbles, realitzar tots el nostres desitjos... però tard o d'hora sempre truquen a la porta i ens toca afrontar la realitat, una realitat que no desitgem, però que ens toca viure... i l'únic que fem es esperar el següent instant lliure per tornar a somiar...
    Un relat curt, però intens, i repeteixo, m'ha semblat força estrany a primer cop d'ull, però escrit amb molt de sentiment, com volen expressar un estat d'ànim, un moment d'incertesa.

    una forta abraçada,
    Jordi.

l´Autor

Foto de perfil de Tona

Tona

48 Relats

92 Comentaris

65085 Lectures

Valoració de l'autor: 9.28

Biografia:
Tan és com em dic en realitat: Tona ja m'agrada i molta gent em coneix amb aquest, diga-li nom, diga-li abreviatura, diga-li sobre nom.
Un 13 de Gener de fa 20 anys, vaig veure per primer cop la neu desde la finestra de l'hospital d'Igualada, en braços de la meva mare.

Ara visc submergida en aquesta societat com una adolescent més, sempre però, intentant portar la contrària i lluitar per allò que realment val la pena: una llengüa, una cultura... un país.

La meva addicció a escriure no sé pas d'on prové.
Desde els 6 anys que guanyava premis literaris a l'escola, fins ara, amb 18, que els meus relats estan penjats a la xarxa, les lletres m'han tornat boja.
Cada paraula és mol més que una taca sobre un full. No puc descriure-ho. Crec que tot el que una paraula, o una estrofa pot arribar a tansmetre, és la única cosa que no es pot explicar amb paraules.
Bé, ja començo a emparanoiar-me.

Tots els meus escrits estan inspirats en la realitat, tot i que no son tots autobiografics. L'amor, sobretot, ocupa un gran espai en la meva vida.
Van dedicats a persones diferents, a situacions diferents, a enamorats diferents....

Espero que us agradin!
un petó
Tonaaaa!


miyazawa_forever@hotmail.com