Azrael, reflexions:

Un relat de: Lo Bufó de la Cort

Una altra guerra- va pensar mentre deixava l'espasa al seu lloc- Altre cop igual, quantes he vist ja? quina va ser la primera? Aquell dia a Assíria? No, molt abans, va ser aquella nit a Àfrica, quan ni tan sols és deia així, aquelles dos tribus és van barallar per un arbre en flames, en total hi havia cinquanta homes però ningú es va molestar en apagar l'arbre, de manera que el guanyador només va aconseguir un munt de cendres, quina colla d'inútils! S'ho mereixien per donar-me tant treball. I em pensava que no tornaria a treballar tant mai però el pitjor estava per arribar, Juli Cèsar, Calígula, Neró, Atila, Climent V, Torquemada, Eduard el Zanquillarg, FelipV, Robespierre, Napoleó, Rasputín, i un etc. massa llarg, hem sembla que no he tingut vacances des de... però si no n'he tingut mai de vacances!
I el cas es que no els entenc, tenen un temps molt limitat, cap passa dels cent cinquanta, i això ara, gràcies als avenços de la medicina, i es dediquen a fer-lo encara més limitat ells mateixos, i ja veus, només per veure qui te la raó, si al final acabo tenint-la jo sempre!
I encara tenia per davant el segle vint! No he treballat tant en tota la meva existència! Començant amb la Gran Guerra, la Guerra civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial, els conflictes de la guerra freda... i quan pensava que podria descansar tranquil... Vinga som-hi! a Kuwait hi falta gent! I desprès va ser el no parar! Ara Iugoslàvia, ara Kosovo, ara l'Iraq, ara Txetxenia, ara altre cop l'Iraq, ara Palestina, ara aquí, ara allà i els dies lliures ni mencionar-los.
I per començar be el nou segle, Apa! a Afganistan hi falta gent. La mare que va parir al parell aquest Bush/Bin Laden. Ja podrien ficar-se els míssils pel...
Mare de Déu, necessito unes vacances però no se d'on treure-les, uns anyets en un lloc amb bon paisatge i que no hi faci massa calor seria massa demanar? No ho crec oi? Que els bombin als humans, s'hauran d'estar un parell d'anys sense guerres, a veure si així s'avorreixen tant que es dediquen a arreglar una mica el seu món, que només tenen un i no sembla que hi pensin gaire en ell.
A on podria anar? Escòcia? M'agraden els seus paisatges però tanta pluja no se jo si... potser al Japó? Però el peix a mi m'agrada molt fregit i allí. A Espanya hi fa massa calor. I Miami ni mirar-la, que no es pensin que soc alemany i ...

Comentaris

  • ehm...[Ofensiu]
    Lo Bufó de la Cort | 23-08-2005

    La Santa Paranoia està en castellà... si convençs tu als que manen per a que la publiquin per mi de conya...

  • Aída Niebla | 23-08-2005 | Valoració: 7

    Sincerament Álex, tant tu com jo sabem que no és el millor que has escrit, considero que falta pulir-ho, doncs la idea és bona ( com la majoria d'idees que tens) xò milloraria considerablement si t'ho mirèssis un parell de cops més, x exemple repeteixes dos cops i amb poca separació " hi falta gent" quan parles d'Afganistàn haguèssis pogut posar algun altre sinònim...
    Però bueno, tots són opinions personals. El relat en general està força bé.
    Ànims!!! ( queremos la Santa Paranoia!!! la queremos!!!) --> ho havia de dir ^^U

  • hola bufó de la cort![Ofensiu]
    Tiamat | 19-08-2005

    m'ha fet gràcia aquest relat, només volia dir-te això :P


    Tiamat

l´Autor

Foto de perfil de Lo Bufó de la Cort

Lo Bufó de la Cort

10 Relats

26 Comentaris

15969 Lectures

Valoració de l'autor: 8.82

Biografia:
Nasquè a Galiza el 1467 i des de llavors que vago pel mon sense rumb fixe, el 1520 em trobava a Valladolid, el 7 de juny del 1640 feu un viatge fins a Barcelona, més tard vaig tornar a Barcelona, el 1714, anteriorment, el 1707, havia estat a Valencia, al 1789 vaig anar a Paris, ciutat a on vaig tornar molts cops al llarg del segle XIX, tot i que durant aquest segle també em vaig passar per Cadis, Roma, Baviera i Reus, entre d'altres. El segle vint va començar per mi entre Mèxic i Moscú, ciutat a la que em vaig passar gairebé vint anys, el 1934 vaig viatjar a Asturies, i d'allí a Barcelona el 1936, després vaig decidir marxar cap a latinoamérica, i he estat de moment a Colombia, Méxic, Nicaragua, Cuba, etc.

Aviat, molt aviat, tornaré a Barcelona...