Tragicomèdia vegetariana

Un relat de: angie

En Tom estava encantat de formar part d'aquell paradís verd. Allà devant seu s'obrien un munt de canyes en forma de creu i un camí entollat que, quan era trepitjat feia que l'olor de la humitat es barregés amb l'aroma de les figues madures i les cireres tardanes.

Era feliç quan al migdia el sol l'envaïa sense permís i la pell perdia aquella rigidesa de les primeres albades. Aquell seria un dia tranquil, la temperatura era força alta i no apareixeria ningú fins ben entrat el vespre, quan la llum ja li fos fugissera.

I allà la va veure per primer cop, on el dia anterior no hi era. Es quedà corprés i aprofitant una suau brisa juganera, xiulà tímidament.

- És a mi? - contestà ella, sense embuts.

La trobà encisadora, però aviat se n'adonà que estava compromesa. Tot i així li preguntà el seu nom.

- Em dic Flor i aquest que fa la migdiada sobre la meva falda, és en carbassó.

Mmm... Flor de carbassó, bonic nom per a una princesa, pensà contrariat. Peró abans de que el deixés presentar-se, tot xiuxiuejant ella digué :

- Et trobo molt maquet, però no et possis gaire vermell perqué acabaràs esclafat sobre una llesca de pa i penso que faries més goig presidint una amanida.

Aquella fou l'única conversa que tingueren, doncs una noia amb cara pigada i mocador al cap sortí d'entre les ombres i prengué d'una revolada la seva aimada i en mirar-se'l a ell murmurà :

- Quina olor que fas!. - i l'arrencà amb suavitat de la mata junt amb un altre tomàquet veí.

I allà, dins aquell cistell de vímet, en Tom i la Flor es besaren per primer cop i van fer junts el darrer viatge de la seva vida.

Comentaris

  • angiee[Ofensiu]
    annabella pampallugues | 31-01-2006 | Valoració: 10

    que bonic!! m'ha fet moltíssima gràciaa! M'ha encantat a més no poder!

    petonets

    annabella pampallugues

  • el títol...[Ofensiu]
    Capdelin | 31-01-2006

    encertat i molt adient... i la teva imaginació travessa la gastronomia vegetariana, la copulació botànica, les hortes osgàsmiques i la dieta equilibrada... ets una passada!
    ptons i una abraçada!

  • Ha ha ha ha[Ofensiu]
    boigboig | 23-01-2006

    bon relat, sí senyor. Divertit, estrany, naïf... però amb una mena de realisme màgic i tendre.
    Clar, hi ha alguna pega. D'escriptura. Però com que em fan mal les cervicals, tinc són i ets com ets, diguem que ho deixo per un altre dia.

    Per cert, com ho fas per tenir gairebé el doble de relats que jo? I en molt poc temps....

    Boig!

  • L'hot!![Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 20-01-2006 | Valoració: 10

    Quin relat més maco!!!! que has fet Angie. És preciós. Mira, és tant i tant maco que no sé com dir-to ni com expresar-me. M' has fet sentir la olor de la terra humida de l' hor. M' has fet sentir el gust de les figues, he sentit de lluny la olor dels carbassons, la flaire abundosa dels tomàquets, la frescor de les cireres. Bé , ja no sé com dir-to més, estic sorpresa de que no t' hagin comentat aquest relat. Poder ja ho fara! Peró a tú et passa com a mí, veus que aplaudeixen un relat que no val cap cosa, i els nostres es queden .... com diria jo... com deien abans, per vestir-ne sants!!!
    Bueno Angie, una abraçada, i que per molts anys no et deixi la imaginació. M' ho he passat molt bé llegin-te.

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

277107 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com