Teranyina interior model imperi

Un relat de: aleshores
Les teranyines dominaven aquell paisatge, per dins i per fora. Mentre, en pantalons curts de “terlenka”, sonaven preteses (no autèntiques) músiques modernes i avançàvem a palpentes per conèixer el nostre futur.

Si ens haguessin posat les músiques autèntiques les hauríem rebutjat, ens les amorosien i semblaven posar-hi trossos de protesta digerible. I, per tant, creixíem en la teranyina, interior; en la malaltia pròpia dels inhòspits racons plens d’escombraries, mentre maldàvem, il·lusos, només en desfer-nos de les gruixudes teles d’aranya evidents als nostres ulls.

Descobríem, doncs, a les palpentes l’aparença de la netedat del mon, una aparença, en contrast, que podia ser estranyament i superficial neta. Però no!, el nostre mon de catacumbes i foscor no ens abandonava en l’interior, molt més difícil de netejar per la seva naturalesa amagada, intrínseca i especial.

I hagués estat potser més senzill del que semblava resoldre aquell enigma que ens dominava, alguns ho feren, potser amb ajudes: tal vegada només hagués fet falta una mica de determinació i de flexibilitat, però renoi!, quines paraules més boniques dites ara i no quan estàs cobert de la llefiscosa tela de l’aràcnid.

Vam descobrir els fusells i els greixàvem; vam jugar amb ells a guerra d’amagat: encara hi eren com fantasmes enteranyinats. Vam recórrer runes del passat i fer escalada en les parres i “jugar amb” i “assassinar a” animals. I a descobrir perilloses passions allà on comença, i avall, la cintura: amb por i desig: teranyina que mai acabàrem de desprendre de les nostres mans i cossos.

Comentaris

  • No l'he entès. Ho sento.[Ofensiu]
    unicorn_gris | 09-07-2016

    Hola aleshores.

    Perdona, però he llegit aquest relat i no l'he entès massa. Una teranyina, uns nens, unes partides de no sé quins jocs...

    És cert que no sóc un geni, però quan no entenc una cosa, és que no l'entenc.

    Seguint la meva costum de no posar mai una nota inferior a 8 sobre 10, t'ho deixo sense puntuar.

    Vinga, ens veiem, aleshores :-)