Tant de bo

Un relat de: aleshores
M’he fixat en ells dos quan em dirigia aquest diumenge ennuvolat, però que no durà pluja, en direcció Lesseps. A aquesta hora del matí, sense ser molt aviat encara no hi ha molta gent. Hi circulem principalment, parelles amb nens molts petits, avis sense massa feina, pobres de solemnitat, operaris dels serveis públics, etc. Gent poc elegant.

De front ve una parella jove de turistes. Ella dur un vestir, sí, elegant, però esportiu, de tot el cos, ulleres de sol i el cabell recollit. Ell, alt amb ulleres i pantaló curt flanqueja la noia amb pinta d’intel·lectual. Busquen amb cara de cert avorriment la pujada de Larrard del Parc Güell. No es miren, no parlen entre ells. I, més que això que hi fan tan d'hora? Especulo que ella tingui la regla o hagin discutit per temes de sexe. Segueixo, fins que trobo la botiga de queviures on hi hagi tomàquets per la paella. Els compro i abans de marxar m'adono que tinc poques pomes. Les que hi ha aquí semblen prou bones i barates. Repeteixo la compra demanant disculpes al noi provinent del subcontinent indi, en català.

A la sortida de tornada, una altre cop el mateix paisatge, però amb una novetat, aquell vestit elegant, però esportiu es va apropant i reconec a la seva portadora que ara mirada amb més detall marca uns malucs que es fan respectar. Se’n va. Amb les mans a la butxaca i tranquil·la, com qui ha fet els deures.

Unes desenes de metres més enllà en esquerzo, mirant alhora cap al Parc Güell, però de costat en direcció a la noia que se’n va, el noi escriu en el mòbil. Pensa que s’aturarà, tal vegada. Jo que l’he vist ja sé que no. Em queda el dubte de si recularà en perdre-la de vista. Ho fa, ella s’haurà aturat en veure’l venir de lluny, potser. Això ja no ho sé. Quedarà clar que si bé el seu nas no és de Miss univers, té la seva personalitat, caram! I la bellesa de debò es manifesta des de l’interior. Tant de bo hagin tornat a l’hotel i ella no tingui la regla.

Comentaris

  • Correcció [Ofensiu]
    Prou bé | 12-09-2023

    ...és un exercici *

  • Observar...[Ofensiu]
    Prou bé | 12-09-2023

    ... i 8nventar històries de les persones que es creuen amb nosaltres. És un 3 de i i innocent i divertit que en aquest cas ha donat per a un bon relat.
    Amb total cordialitat

  • Personalitat... [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-09-2023

    Tant de bo, és un relat molt entretingut. Narració que descrius molt ben detallada. M'ha agradat principalment anar a l'hotel. Cadascú té la seua personalitat, això està clar.
    Tant de bo siga sempre el que un pensa.
    Cordialment.

  • Observar...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 05-09-2023

    detingudament, i la imaginació s'encarrega de la resta. Un relat entretingut i ben estructurat aleshores. Moltes gràcies pel teu comentari al meu relat.

    Rosa.

  • PAISATGE CONEGUT[Ofensiu]

    aleshores,

    T'he "acompanyat" en aquest recorregut prou conegut per a mi (només em faltaria que haguessis comprat xurros a la xurreria de prop de la biblioteca --és broma, és clar--).

    Observar el que passa al nostre voltant és un bon exercici, que, a més, pot comportar un despertar de la nostra imaginació, com t'ha passat a tu.

    Bona passejada!

    Salutacions,

    Fidel Gangonells

  • Detectiu dominical[Ofensiu]
    llpages | 03-09-2023

    Qui narra el que veu fa que la imaginació hi posi la resta. Una descripció de detectiu de peu de marge, però que enganxa. Jo també aposto pel final feliç que desitja el narrador.