Repte 93 - Execució

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Afrika Winslet i Alex2b (5 de Febrer del 2005)







Tema: "Una història de terror"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "esfereidor", "arrupir-se", "eixordador" i "foll"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Biel Martí







Text guanyador:



L'iris verd, amb les parpelles subjectades per invisibles fils, es mou foll entre la còrnia blanca, cercant una escapatòria impossible. La minúscula punta de la mà metàl·lica se li acosta amb fredor, lentament. La suor li entra i li provoca una coïssor més insuportable, si cap, que la por que té. És un verd fort, de llapis de nen petit o de plastidecor. Una agulla fina a mil·límetres fent un soroll eixordador, no per escandalós, sinó per anar associat al pànic, igual que el gos de Pavlov salivava; tot ell, en sentir el so ja havia començat a tremolar. Al costat del braç robòtic, una llum també minúscula escruta les venes de la còrnia, cada cop més marcades, i sembla dubtar sobre quina punxar. El propietari de l'ull crida, fa moviments bruscos per arrupir-se però està lligat. Tot ell roman assegut en aquella cadira dels condemnats a mort. Davant seu, abans veia les siluetes dels testimonis de l'execució. Anys enrere es matava amb la cadira elèctrica o amb injeccions letals, ara es feia servir aquella tècnica. L'agulla entra per l'ull i el nitrogen líquid va congelant cada un dels seus sentits fins arribar al cervell i després al cor.
No hi ha botxí, només un ordinador que actua programant aquell braça metàl·lic. Vol resar, però no n'ha sabut mai, vol cridar, però la por no li deixa sortir cap xiscle, vol demanar perdó, implorar clemència, ara que veu la prima agulla tant a prop que la sent vibrar... Es defeca al damunt, ni se n'adona. El seu iris verd plastidecor ja no es mou, està fixat pel terror. Allò desconcerta la màquina, ha de punxar a la zona blanca, l'agulla es mou, l'iris també. Durant uns segons, comença un joc entre condemnat i executor. Els testimonis s'impacienten. Ells no ho troben esfereïdor, reclamen venjança. La màquina falla, l'ull ha estat més ràpid i l'agulla s'ha clavat just al verd fosc.
El fred li puja per la cara, tots els muscles es paralitzen, l'error del braç robòtic farà que no mori, agonia absoluta durant minuts, no hi veu, no hi sent...






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""

Comentaris

  • Fi del termini de votacions pel REPTE DEL SEGLE!!![Ofensiu]
    EmmaThessaM | 05-03-2006

    Fi del termini de votacions pel REPTE DEL SEGLE!!!

  • Vot dels segle[Ofensiu]
    Leela | 05-03-2006

    He estat dubtant al llarg de tota la tarda. He llegit 3 reptes finalistes diverses vegades. Al final m'he decidit. La teva història de terror va més enllà del voler simplement horroritzar, té una sensibilitat que veu més enllà, sap què és el que pot horroritzar més, l'angoixa, el patiment. Has sabut crear una història aparentment freda i asèptica, però t'has centrat en els instants del pànic, una història darrera de la qual s'amaguen moltes de les nostres pors.

    El meu vot del segle per tu!

    Leela

  • Vot del segle![Ofensiu]
    Bruixot | 05-03-2006

    El meu vot del segle per aquest història de terror tant ben feta.

    Bruixot

  • VOT DEL SEGLE!![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 05-03-2006

    Tot i que ha estat difícil, doncs realment hi ha reptes molt bons en la final, voto aquest com a repte del segle. Potser em tenia ja enamorada desde que el vaig llegir... ;) Enhorabona, Biel.

    Petons i SORT a tots i totes!!

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Màndalf | 03-03-2006

    Quin repte més fantàstic nanuuuuuss!!
    Finalista.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Leela | 03-03-2006

    M'ha agradat molt el 'joc' que has establert entre els ulls del condemnat i la màquina. M'ha semblat molt suggerent. Una execució diabòlica, un repte molt ben portat!

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    angie | 03-03-2006

    Un repte genial. Potser del millor que t'he llegit en relat curt.

  • Vot de la dècada![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 03-03-2006

    Quan el vaig llegir em va semblar genial, per això vas guanyar ;) Ara, em segueix semblant, com a mínim, el millor de la dècada! (sense comptar amb el meu, és clar... jajaja!) Enhorabona!

  • Vot de la dècada![Ofensiu]
    Bruixot | 03-03-2006

    No l'havia llegit i m'ha agradat molt! El meu vot per a tu!

    Bruixot

  • Vot de la dècada.[Ofensiu]
    foster | 02-03-2006

    Un gran repte. El meu vot de la dècada per a tu.

    foster

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Llibre | 02-03-2006

    Un repte treballat.

    El meu vot.

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

284048 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!