Panacea universal (de microunivers): "Trescames"

Un relat de: rnbonet

Ho tenia clar, l'amic Manel. El "Trescames", com el coneixíem al barri -més per humor amical que per sarcasme-, sovint i equivocant el sexe, anava d'eixida, com les gossetes rondinaires. I atacava. El que trobés per endavant. No mai, però, ho intentava amb una persona feliç o que s'avingués amb la parella. Sempre elegia bé la suposada víctima.

La llegenda urbana comença quan la Mercè, fadrina ganosa, en veure's sola davant el "Trescames" al racó del primer replanell de l'escala, digué sobtadament:
-Per tots els àngels, no em feu una desgraciada! Tingueu pietat de mi!
El presumpte violador anà a la seua. Es descordà la bragueta i tragué la ferramenta, mostrant-la recolzada a les dues mans. I al moment, una vegada vista la grandària de la titola, la cara de la Mercè canvià d'espant a una mescla d'alegria i pena. I tot seguit, altre torn, a un somriure còmplice.
-Si us plau! No em desgracieu!!!
Diuen totes les cròniques que el pastís de la Mercè, després d'aquell acte laboriós i ben llaurat, quedà ample i preparat per sempre més a totes les aventures. I que la xicota anava contant a tort i a dret el gaudi i la grandària.

Assabentat l'Eustaqui del favor fet a la Mercè, intentà provatura en pròpies carns de la tranca del Manel. I aquest, sense fer melindros, acceptà gustosament. Que un forat és un forat, i un cul és un cul, que ell sempre estava prest. I el de l'Eustaqui era bona menja per aquella seua fera entre cama i cama.
I així, de flor en flor, com abella oficiosa, sempre treballant el pol·len de les que s'hi trobaven a l'abast, anava fent i fent-ho.
El Manel "Trescames", content i cofoi de les continuades aventures,amb consentiment del barri, s'hi dedicà, amb ascens piramidal, a l'ofici més vell del món, versió mascle. Ell era l'elegit en tot concurs d'emplastres, additives corrandes i arravatades grufades: igual arreglava una vídua del tercer esquerra, que feia veure visions meravelloses al xicot de la vorera d'enfront, que preparava en afers especials una donzella pel proper matrimoni. Tothom el llogava. Per la seua delicadesa, pels seus encants gens ocults. Potser massa vegades; excessius cops. I ell, complaent, no sabia dir que no... Fins que, esgotat de tant perqueriment, xaquiós per l'excés de sacrifici continuat,es desfeu, trencadís com cristall topant en pedra.
Al seu soterrar acudí la major part del barri. Un fal·lus enorme, tot rodejat de flors, ornava la part superior del cotxe fúnebre. D'ell penjaven dues cintes ovoides on hi havia escrita una llegenda: "Consol de qui ho havia menester".
Fins després de mort, ho tingué clar, l'amic Manel. I el veïnat del barri.

Comentaris

  • em trec el barret[Ofensiu]
    ANEROL | 14-01-2008

    amb aquest domini de la narració i del llenguatge planer, alegre i sense prejudicis. Veig que ni posa puntuació serà perquè et conèixen bé i no en vols. Tampoc et cal

  • ginebre | 14-01-2008

    el teu esperit àcrata és indomable!! Com sempre genial!
    salut!

  • Tira milles, company[Ofensiu]
    Anagnost | 09-01-2008

    No sé si això de Plaça de Bonet va per tu, realment, però bé hi podria anar. Amb relats com aquest te'n fas mereixedor del tot. Quina passada de bon humor valencià!
    Llegir-te és una alenada d'aire fresc enmig de l'olor de resclosit que a vegades fan els nostres poemes.
    Tira milles, company, que aquí ens tens a nosaltres per a llegir-te.

  • l'home d'arena | 09-01-2008

    Ja,ja,ja.... Redell! I ara, qui té més burrera valenciana?
    Se m'acut que li podries enviar aquesta peça magistral, al bisbe de Tenerife, o al Rouco, o al de València (de cullo nombre no quiero enrecordar-me), per veure si els suen les dents, s'encenen en flames, i se la matxuquen contra un forat de marge... i la palmen amb la glòria a les mans.
    Salut, i burrera, company, i rebolica a tort i a dret!

  • brumari | 08-01-2008

    Mai no deixes de sorprendre'm, reptaire empedreït!

    Acabo de llegir, seguits, un rere l'altre, els dos últims relats, i és admirable la flexibilitat de la teva narrativa. Sembla mentida que un personatge com el "Trescames" tingui el mateix pare que la Cèlia i el Xavier.

    En definitiva, la confirmació del que ja sabíem: la teva fusta d'escriptor de raça.

    Una abraçada,

    Joan

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357293 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!