On sóc? Qui sóc? Què faig en aquest lloc?

Un relat de: Espiral
No sé on sóc, qui sóc ni què faig en aquest lloc. Tinc por.
Obro els ulls i tot és negre, intento cridar però no em surt la veu. Hi ha un xiulet a les orelles no em deixa sentir. No recordo què ha passat, és com si acabés de despertar d’un malson. O potser no he despertat?
Poc a poc es comença a aclarir la foscor i es van definint les siluetes dels objectes. El xiulet es va apagant i fins i tot sóc capaç d’emetre un xiuxiueig. En canvi, segueixo sense poder moure’m, només puc girar el coll. Vull aixecar-me i sortir corrents el cos no m’obeeix. Sóc un titella al qui han tallat el fils que unien el cap amb els braços i les cames.
Els records m’arriben dosificadament i marejat intento reordenar-los. El pare, la mare, l’Omar i jo som en una barca, amb molta gent més. Sortim d’un port de Marroc, després de molts dies de viatge amagats entre la mercaderia d’un camió. Per primera vegada veig el mar, no s’assembla al que descrivia l’avi. La barca s’allunya, des de terra ens fan adéu amb la mà. Algú plora. Som molts, però tinc fred. Em marejo, la mare em canta una cançó a cau d’orella. Cada vegada el vent bufa més fort i l’aigua es torna molt ferotge. La gent crida. L’últim que recordo és que la barca tomba i alguna cosa em colpeja el cap. Després el temps s’atura.
Moc el coll a banda i banda, observo, respiro… noto un gust salat a la boca. Sí, efectivament estic viu. Em trobo estirat sobre un llit de llençols blancs. Tot està molt net i fa bona olor. Al davant meu hi ha una tele i una finestra que dóna a uns edificis molt alts, plens de cartells lluminosos. De la mà em surt un tub que es comunica amb una bossa. No entenc res.
No sé on sóc, què faig en aquest lloc i què li passa al meu cos. Tinc por. Vull que em vinguin a buscar els pares i l’Omar i tornem junts a casa.

Comentaris

  • Retrat molt real[Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 06-02-2012 | Valoració: 10



    Acabo de llegir el teu relat i l'he trobat frapant, colpidor, plé d'amargor, de tristesa i de soledat.

    Retrates a fons la vida real de moltes persones, tot i que si arriben a trobar-se en aquestes condicions que defineixes, vol dir que han arribat a port i no s'han quedat pel camí. Tot i així, em pregunto, davant d'aquesta visió i del futur que els espera, no hauria sigut millor enforçar-se al mateix temps que el vaixell?

    Es un relat molt bo.

    Gemma

  • El preu de la vida[Ofensiu]
    Carles Ferran | 24-01-2012

    Un relat que ens fa viure la soledat, la incomprensió i l’angoixa que pateix un menor immigrant, i et deixa el regust amarg de no saber què li ha passat a la seva família, i si finalment, després de tantes pèrdues, es trobarà sol al nou país. Un viatge que haurien de fer els xenòfobs, potser s’humanitzarien.

  • un gran relat espiral..[Ofensiu]
    joandemataro | 22-01-2012 | Valoració: 10

    doncs toques un tema molt d'actualitat i l'enriqueixes amb la visió en primera persona del narrador, les seves angoixes i la dura realitat que ha viscut i que se li ve al damunt
    realment colpidor, per reflexionar...

    gràcies pel teu amable comentari

    una abraçada
    joan

  • les pors[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 22-01-2012

    al desconegut, no copsem fins a quin punt ens fa por el desconegut i en el teu relat ens mostres amb molt bona tècnica la por d'una persona que no ha vist mai una cosa tan senzilla per a tots nosaltres, la cosa és que ens fas viure en primera persona el relat i ens fiques dins la pell del protagonista, aquest és el teu mèrit.

    Felicitats.

    Ferran

  • increible[Ofensiu]
    melimató | 19-01-2012 | Valoració: 10

    et fiques molt en la pell del personatge, i fas que el lector ho visqui.
    preciós

  • La por al desconegut[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 19-01-2012 | Valoració: 10

    Realment fa por pensar que no has vist mai un hospital, que tens un tub de goma enganxat al braç, que estàs sol o sense ningú conegut, que no entens el que et diuen. Has fet un bon i paorós retrat de la immigració més desgraciada. Un altre món, una altra por. Una forta abraçada i fins aviat!

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Espiral

Espiral

54 Relats

153 Comentaris

60130 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
...I al capdevall descobrim amb sorpresa
que fet i fet, l'essencial s'amaga
rere el gest repetit sense peresa
rere el somriure que ens infon coratge
i sobretot rere l'amor que es dóna
sense exigir favors ni recompenses.

Miquel Martí i Pol


¿Qué es poesía? dices mientras clavas
en mi pupila tu pupila azul.
¿Qué es poesía? ¿Y tú me lo preguntas?
Poesía... eres tú.

G. A. Bécquer


si voleu descobrir-me una mica més... http://lletresiespirals.blogspot.com.es/