LA CAMBRA DEL PECAT

Un relat de: Espiral

Passava la mitjanit quan el soroll de la porta d’entrada tancant-se va despertar la Joana. Es va girar i va descobrir l’absència del seu marit; els llençols arrugats delataven un matalàs buit, que encara contornejava les corves del seu cos. Volia esperar a que tornés però la son la va traicionar i es va adormir en pocs minuts.
Tres nits després es va despertar pel mateix soroll i va ser capaç de mantenir-se en vigília. El va sentir tornar una hora més tard, treure’s les sabates i la jaqueta a les fosques i estirar-se al seu costat sense sospitar que ella es feia l’adormida. Varies nits es va repetir el mateix esdeveniment.
La Joana no podia deixar de pensar que seu marit tenia una amant. Va registrar les seves coses buscant algun indici, un anell, una carta, un missatge al mobil, però tot va ser inútil. I tanmateix el seu comportament era estrany. El notava distant, ja no feien l’amor, estava més gras i desmillorat. Potser no es tractava d’una dona, potser era ludòpata o alguna cosa pitjor. Tenia dos opcions respondre els seus dubtes: preguntar-li o descobrir-ho sola i la primera no garantia cap èxit. Així que la següent nit quan ell va marxar tant cautelós com sempre ella el va seguir. En sortir al replà va sentir les seves passes pujant escales amunt, es dirigia al pis dels trasters. La Joana el va veure entrar dins el seu, i com que tardava en sortir es va apropar per mirar pel forat del pany. Entre els mobles vells havia apilat caixes i caixes de menjar; hi havia embotit, xocolata, galetes, brioxos, llaunes de tot tipus, ampolles de vi… Engrapava sense quasi respirar, escurava les engrunes amb una fam animal, llepant-se els llavis i emetent sons de plaer. Agafava les llaunes i ampolles amb passió, acariciant-les com si fossin un cos de dona.
Ningú creuria la Joana quan expliqués que en aquella cambra petita i desordenada, cada nit el seu marit cometia el segon pecat capital.

Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d'autors i autores, com a Relat de Qualitat del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio "Pecats capitals (7+1)" i per formar part del volum recopilatori.

    És per això que t'agrairíem que ens fessis arribar l'autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça(associacio.relataires@gmail.com), el text que adjuntem al final d'aquest comentari, amb l'assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ PECATS CAPITALS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    (Si ja tenim la teva autorització, en relació a qualsevol altre relat seleccionat en la convocatòria, no cal que complimentes aquesta)

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................,
    del qual sóc autor/a, en el recull de microrelats "Pecats capitals (7+1)" que s'editarà a finals de 2013 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l'autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    En aquest recopilatori vull constar amb el nom d'autor/a ..........................................

    Data .......................................

  • Pecat o...[Ofensiu]
    Annalls | 28-11-2012

    ... bulímia??

  • El vas seguint amb interés...[Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 17-11-2012 | Valoració: 10


    Ostres, el relat és bo i el final... SORPRENENT!!!

    Una abraçada.

    Gemma

  • Sorprenent[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 15-11-2012 | Valoració: 10

    Caram, mai m'hagués imaginat un final així! I el bon relat ha de tenir això. M'ha agradat molt, m'ha atrapat mentre l'anava llegint. Jo també creia que es tractaria d'una infidelitat, però mira, ves per on... Una abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Espiral

Espiral

54 Relats

153 Comentaris

59744 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
...I al capdevall descobrim amb sorpresa
que fet i fet, l'essencial s'amaga
rere el gest repetit sense peresa
rere el somriure que ens infon coratge
i sobretot rere l'amor que es dóna
sense exigir favors ni recompenses.

Miquel Martí i Pol


¿Qué es poesía? dices mientras clavas
en mi pupila tu pupila azul.
¿Qué es poesía? ¿Y tú me lo preguntas?
Poesía... eres tú.

G. A. Bécquer


si voleu descobrir-me una mica més... http://lletresiespirals.blogspot.com.es/