MURS

Un relat de: Anna Tarré Pedreira
Ja fa quatre anys que la Susan viu sota l'asfalt de Nova York. Com ella, durant la tardor de l'any 2072, milers de ciutadans estatunidencs i europeus van ser seleccionats per l'evacuació i traslladats a 5000 quilòmetres sota terra.

Des de finals del segle XX, polítics i científics predeien la fi de la humanitat, proclamant que el causant de tal desgràcia imminent seria el mateix Homo sapiens i reiterant la necessitat d'un canvi contundent. Davant el perill que suposava l'home per l'home, les ciutats més desenvolupades es van reunir, durant els anys 50 del segle XXI, per idear i dur a terme un pla d'acció aprovat per majoria absoluta. Aquest projecte el configuren tres pilars: eliminar els individus de l'espècie que són considerats una amenaça, protegir de la massacre la població seleccionada i traslladar els supervivents a una de les llunes de Júpiter, on hi ha les condicions necessàries per a la vida humana. Actualment, aquest últim pas es fa del tot necessari, ja que l'agressivitat dels virus utilitzats durant la guerra biològica ha produït la fi de la vida a la terra i la impossibilitat de la seva regeneració.

L'espai subterrani, on la població afortunada es resguarda de l'hecatombe mundial, està aïllat hermèticament i s'abasteix d'oxigen mitjançant bacteris transgènics. La rutina dels que encara subsisteixen consisteix en la ingesta diària d'una pastilla que els proporciona els nutrients necessaris i un estat de somnolència perpètua. Abans d'adormir-se, la Susan recorda els murs amb què va començar tot fa dècades i s'imagina com hauria estat la seva vida si no hagués votat a favor del pla d'acció. Quan l'anestèsia comença a fer-li efecte, els militars l'asseguren, mitjançant múltiples cinturons, a un dels seients de la nau espacial i li desitgen bon viatge.

Comentaris

 • Això no és un comentari.[Ofensiu]
  Calderer | 23-04-2017  Benvolguda Anna,

  Això no és un comentari del teu relat, un altre dia que tingui més temps.

  Trobo que avui és un bon dia per posar en marxa iniciatives relacionades amb la lectura i l'escriptura. N’estic promovent una i un autor que em mereix el màxim respecte (Vladimir / Jordi Masso) t’ha recomanat. Per això t'agrairia et posessis en contacte amb mi quan et vagi bé. lluisjulian58@gmail.com

  Bona diada

  Lluís

 • Aleix de Ferrater | 22-04-2017 | Valoració: 10

  Aquests futurs tan bèsties, fan por. Imaginar que podria ser realitat el que tan bé descrius, fa una por immensa. Però m'ha agradat molt la linealitat del relat, la claredat. Una forta abraçada.

  Aleix

 • Tot al seu lloc[Ofensiu]
  Vicent Terol | 22-04-2017 | Valoració: 10

  Una gran part del relat és un resum, però l'inici i el final ens mostren el present amb Susan com a protagonista. Funciona molt bé, està ben escrit i la frase final arrodoneix el text a la perfecció. Enhorabona!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Anna Tarré Pedreira

4 Relats

15 Comentaris

890 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Últims relats de l'autor