LA BONA FE

Un relat de: Anna Melgar Samper
El timbre va sonar a mig sopar. D'ençà que vivien a les golfes dels Hofmann que qualsevol so estrident els paralitzava i els feia suplicar en silenci que ningú els descobrís. Aquell capvespre de primavera, un vehicle de l'exèrcit alemany va aturar-se davant la casa on s'amagaven: la mala fe d'un veí havia delatat la caritat dels seus protectors, una parella de jubilats que ajudava els perseguits pel III Reich a sortir del país.


Mentre tres soldats registraven el domicili, un dels refugiats, el doctor Steinberg, buscava desesperat entre les seves pertinences els comprimits que havia preparat perquè els militars mai el descobrissin amb vida. Incapaç de trobar el flascó en una maleta de cartró que per primera vegada se li feia gran, va decidir arraulir-se en un racó de l'estança, petrificar-se i esperar, tal com havien fet els altres vuit fugitius, tal com fan alguns animals davant la intimidació d'un depredador.


Des del pis inferior, algú va fer caure l'escala plegable que donava accés a l'amagatall. A l'Oficial de la SS només li va caldre pujar quatre escalons i acostumar els ulls a la foscor per veure la injustícia. Negant-se a obeir la política malalta del seu país, el militar va cridar "ningú" i tancà de nou l'únic accés al pis més alt de la casa.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VIII Concurs ARC de Microrelats "Virtuts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes, i que serà presentat durant la II JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ que se celebrarà el dissabte dia 20 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i on es coneixeran els premis principals del concurs.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ VIRTUTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Virtuts” que s’editarà a finals de 2018.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • AGILITAT[Ofensiu]
    berguedana | 24-05-2018

    Amb poques paraules expliques moltes coses i molt ben dites. El teu text sembla tret d'aquells llibres tan ben ambientats de la segona Guerrra Mundial. Enhorabona!!!

  • Vull pensar que sí[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 21-05-2018

    Un relat breu però que fa patir fins al final. Contenta del desenllaç feliç que li has donat.
    Vull pensar que sí, que malgrat l'obediència deguda hi va haver persones com el teu oficial que es van negar a complir la bogeria i l'horror que els manaven.
    Bona Virtut!

  • Aleix de Ferrater | 21-05-2018 | Valoració: 10

    Renoi, aquells temps que semblen tan foscos em recorden una mica el present. Llavors era molt més esfereidor, però vaja... Retrat magnífic d'una època terrorífica. Sort d'aquells àngels que actuaven i ajudaven. Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Anna Melgar Samper

7 Relats

28 Comentaris

6522 Lectures

Valoració de l'autor: 9.29