Mentida

Un relat de: Tiamat

Ens vam asseure en unes cadires de plàstic d'un bar, que envoltaven una taula de plàstic, amb menús de plàstic, posa-tovallons-de-paper de plàstic, i probablement menjar de plàstic. Per això només vam demanar
- una coca-cola, siusplau
- per mi, una mitjana
vam esperar que el cambrer s'ho apuntès tot i ens deixès sols. Primer no sabiem massa què dir-nos, feia temps que no ens veiem, per això cadascú es dedicà a contemplar el seu pròpi camp de visió. El meu consistía en una plaça de sorra envoltada d'un carrer ple de cotxes aparcats. Al mig de la plaça hi havia un parell de bancs de fusta, pintats de verd, encara que pel que vaig intuir, la pintura començava a caure. Al fons de la plaça, a l'altra banda de carrer, hi havia un banc de Caixa Catalana,
em va destorbar dels meus pensaments
- i què, com et va la vida?
- vaig fent, com sempre. I tu, què tal amb aquella noia, no sé què vas comentar-me'n, ja fa dies...
- mira, no creguis que hagi avançat gaire la cosa, fa uns dies ens haviem de veure,
mentre parlava anava gesticulant tota l'estona amb les mans, quan deia "no" feia no amb el dit, quan deia "fa uns dies", feia giravoltar les mans cap enrere, com trametent-me al passat, llavors recolzava el colze sobre la taula i feia exercicis amb el canell de la mà esquerra, fent-lo girar en el sentit de les agulles del rellotge. De mentre, continuava parlant
- vaig decidir convidar-la, donava la sensació que no s'hi oposaria pas
va fer un glop de la seva cervesa, per crear expectació
- i llavors vam pujar a
una mosca se'm va posar sobre el got, fent-me desconcentrar de la conversa, i quan la vaig haver espantat 3 o 4 vegades (tossuda, tornava tota l'estona), vaig intentar reempendre el fil del que em deia el meu acompanyat
- i li vaig dir
però llavors la mosca va tornar. Altra vegada a foragitar-la gesticulant la mà, fins que l'animal va decidir que era més bona la cervesa la coca-cola i va dirigir-se a l'altre got. Vaig eixugar una mica amb el dit tota la zona per on hi havia passejat les potes, deixant que l'altre s'espavilés tot sol amb el got i la mosca
- però encara no sé perquè va reaccionar així.
Llavors em va mirar interrogant-me, esperant que li contestés aquest perquè.
Vaig arronsar-me d'espatlles, no havia escoltat què em deia, i només vaig saber afegir
- no sé tampoc.
Al cap d'una estona vam demanar el compte al cambrer, vaig convidar-lo, i ens vam dir adéu.

Noto una certa tensió.
Què et passa? digues. És que potser... no has entès res? no em diguis que encara et té encuriosit què va passar-li amb aquella noia.
Però que no te n'adones? no va passar res.
Eren dos personatges. Inventats per mi. La única cosa que els hi ha passat a la seva vida és que s'han assegut a un bar amb cadires de plàstic, i els ha visitat una mosca.
He mentit, ho admeto.
No és que fes temps que no es veiessin.
És que no s'havien vist mai. No existien.
Però les mentides no s'acaben aquí.
Tampoc és cert que anés tot en passat. Aquesta història no va passar ahir. Ni abans d'ahir. Ha passat ara, mentre escrivia. Ni abans, ni tampoc després.
Però t'ho has cregut. Pensaves que va ser fa uns dies.
I continua la farsa, no et pensis.
Caixa Catalana és un nom inventat. En això potser t'hi havies fixat. Creies que era un intent de no anomenar marques per evitar la publicitat.
T'has equivocat.
Bevien coca-cola.
Ho sento.
Sóc una mala persona.

No, no et diré què va passar amb aquella noia. Tot i que sé que t'hauria agradat ser-hi present.

Comentaris

  • bé, és que Tiamat és el nom d'una deesa[Ofensiu]
    Tiamat | 22-07-2004

    Anna, si no et respongués em sentiria força malament, després de veure aquest allau de piropos per la teva part...
    Tranquila, amb un parell de trucades ha estat arreglat. D'aquí uns dies rebràs un póster firmat pel meu mànager (les deeses també tenim mànager, evidentment..), i potser potser, un petit cd on hi trobaràs el meu últim single a dins... una exclusiva! T'agraïria, això sí, que no en fessis còpies pirates.. quedaria lleig, no sé com dir-t'ho.
    Ara seriosament (abans també ho era eh, no et pensis que et quedaràs sense el pòster, no pateixis!), suposo que hauria de dir-te: gràcies gràcies per confiar amb mi! continuaré escrivint! per vosaltres, gent!
    Però vaja, no ho diré.
    M'alegro, això sí, d'haver-te fet passar una bona tarda.
    Au doncs, ja estaria fet això.. (que poc que en sé, de quedar bé amb les persones.. que se'm disculpi)
    Vinga, una abraçada!

  • pos....[Ofensiu]
    AnNna | 21-07-2004

    una altra paranoia de les teves! i és que m'estas fent passar una bona tarda avui, eeh!! moltes gràcies, Tiamat. Merci per tot. Merci també per mentir.

  • Està molt bé...[Ofensiu]
    Sergi Yagüe Garcia | 11-07-2004 | Valoració: 8

    ... però et diré un secret que potser no saps (és el que tenen els secrets)

    Està bé que hagis provocat que el lector es despisti amb la no inclusió de punts suspensius durant la història, però hi ha un punt que trenca (o almenys a mi m'ha trencat) la concentració-desconcentració i ha fet que surti del relat i ja no entri en el joc...

    Trobo que és una idea molt bona, executada amb la notable originalitat que et caracteritza, però, saps? millor que no et digui el detall que m'ha des-despistat, ja que és un secret.

    Només dir-te que on hi ha lletres, a vegades, els números sobren...

    Molt ben fet, Tiamat!

  • Ais, que m'has enganxat..[Ofensiu]
    Tiamat | 11-07-2004

    Sí que té una part de biogràfica, la plaça descrita és una de Santa Coloma de Farners, i el bar, un de petit que hi vaig anar fa poc... les persones sí que no són reals, perquè en aquest bar no érem 2, sinó 7.
    Jo vaig demanar una coca-cola, i el noi que seia al meu costat, una mitjana. Un altre amic, va anar a treure diners al banc de l'altra banda de plaça.
    En alguna cosa m'haig d'inspirar.

    Per cert, el nick de Tiamat en un principi venia del nom d'una deesa sumeria, tot i que més tard vaig adonar-me que era també el nom d'un grup de metal. N'he sentit algunes cançons (crec que n'han posat alguna a matrix, no?), però no m'emociona, prefereixo Cradle of Filth, Hypocrisy, Arch Enemy... vaja, d'altres.

    I ah, el fet que no hi hagi punts suspensius en llocs que habitualment hi haurien de ser, està PREMEDITAT.

  • Ets maligna![Ofensiu]
    BARBABLAVA | 11-07-2004 | Valoració: 9

    Doncs sí, volia saber què va passar amb aquella noia, però el que més encuriosit em tenia era què havia passat anteriorment entre els dos protagonistes de plàstic (no humans) que tu has construït meticulosament per entabanar-nos. I amb premeditació has posat al relat la categoria de biogràfica....
    Ets maligna!

    Malgrat tot, m'ha agradat aquesta mentida.
    Encara que dubto de si la verdadera mentida és fer-nos creure que no t'ha passat mai aquesta situació i en realitat tu eres la noia de què parlaven... o l'altra... O les dos... O el noi... (bé, m'estic excedint)

    Per cert, a mi m'agrada més Lucyfire que Tiamat. T'ho dic perquè és un grup que va formar el cantant de Tiamat (i no és cap mentida...).

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681490 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.