Mare, deixa'm pixar el matxo

Un relat de: perunforat

-Per amor a Déu! Mareeeeeeeeeeeeee!

La Josefina es va mirar de fit a fit el vestit de núvia , empassant-se la saliva, mentre la mare va sortir del lavabo.

- El més calent és a l'aigüera! No havíem quedat que la Gemma vindria a fer l'última prova del vestit? Vas molt lluny d'osques mare! Ho hauràs d'acabar tu que jo he d'anar a una xerrada. Ho has fet de mala bua?

La relació mare i filla sempre havia estat a empentes i rodolons, un dia sí i l'altre també; la confiança feia fàstic i se les engegaven sense engaltar com el gat i el gos.
L'any cinquanta-cinc van obrir un petit taller de costura. Sense saber d'on sortirien les misses, van comprar per quatre cèntims un local i van fer mans i mànigues per llogar dues màquines de cosir. Tenien bon ull per dissenyar vestits de núvia, a més d'un bon picarol que retenia a les clientes. No en van poder tirar cap tros a l'olla del negoci però mai van estar amb l'aigua fins al coll.
Per a la mare va ser oli en un llum ja que havia enviduat feia un any i necessitava agafar el bou per les banyes per tirar endavant. Per contrapartida la filla es va quedar per vestir sants tot i que era bona com el pa, de bon acontentar i sempre estava de gaita. Però no tenia bon ull amb els homes i sempre replegava la cendra i escampava farina. Absenta d'obligacions de muller i de mare passava les hores cosint. Amb l'associació de dones va trobar un esglai i es va enganxar com una paparra a tots els actes. Aquell dia es feia una reunió de tapersex al casal de la vila, la sala era plena com un ou i durant una hora i mitja les dones van ser tot orelles. La Josefina, de primera intenció, va comprar l'aparell més llarg i gruixut a diner comptat. D'una revolada se'l va endur, dret camí, dins la bossa del pà. El membre de silicona tenia dos setmanes de garantia, així que el va estar provant un dia rere l'altra. Era el conte de mai no acabar practicant el pecat solitari. Primer era un foc d'encenalls però després d'algunes pràctiques es va convertir en una fora de sèrie.
Al cap d'un temps la mare li va comentar a la seva filla:

-Filla, et grinyola el somier, l'haurem de canviar.

La Josefina, amb els ulls nets de culpa, va assentir amb el cap. Després de tot la família era la familia, però, pel que fa al plaer, són figues d'un altre paner.

Comentaris

  • Com un guant[Ofensiu]
    Dolça Parvati | 08-04-2009

    He rigut molt amb el final del teu relat. Tens un estil molt fresc i saps construir històries amb un gran sentit de l'humor. La lleugeresa del teu ritme narratiu, a més, fa que no grinyole cap refrany ni frase feta. Déu n'hi do, quant d'enginy per a encabir tantes expressions!
    T'aniré visitant la pàgina, companya, tot i que també et vaig llegint en els reptes, com ara aquest.

    Una abraçada.

  • Bé. !Et seguire llegint.[Ofensiu]
    jos monts | 08-04-2009 | Valoració: 10

    Una historia ben relatada, curta i graciosa.

  • Recollones, quin...[Ofensiu]
    rnbonet | 07-04-2009

    ...relat més ben portat! De frases fetes, un fum... Què dic un fum? Una fumaguera de cinquanta falles enceses al mateix temps!
    Humor, desimboltura, ganes de gresca i frescor en la utilització de l'idioma, són algunes de les idees que em 'ronden' pel cap només llegir-lo.
    Salut i rebolica!

    PS. He vist el dibuixet, xicona!

  • Comentari de la jutgessa[Ofensiu]
    nuriagau | 03-04-2009 | Valoració: 10

    Ens has explicat la singular història de la Josefina i la seva mare en quatre-centes trenta-cinc paraules. Has inclòs les frases fetes requerides per al repte, i unes quantes més, d'un forma molt encertada. Tu tens més picarol que les dues protagonistes del teu relat!

    Una història ben estructurada amb un final més que sorprenent (ja ens avisaràs al fòrum quan són les reunions del tapersex) i que conté uns personatges versemblants i peculiars alhora. Un relat simpàtic i creïble narrat amb una prosa desinvolta i espontània.

    Gràcies, perunforat, per haver participat al repte i demostrar-nos, un cop més la capacitat imaginativa en inventar històries i crear personatges.

    Aprofito per afegir l'enllaç per poder gaudir del relat guanyador i dels altres relats participants, cliqueu les lletres en color Repte CCCLXXVII (377).

    Felicitats pel relat!

    Núria

l´Autor

Foto de perfil de perunforat

perunforat

93 Relats

284 Comentaris

94849 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jo sóc així com sóc com el títol de Jaques Prévert

Sóc remolc de l'era
cendres calcàries de sabors
engrunes de silencis
i penyora de colors

Sóc herba mullada
d'olor de llocs
fiblar de pells
i l'enyor d'uns pocs

Sóc aire comestible
pintant oxigen amb els dits
mans d'argila humida
de sols, dies, llunes i nits

Sóc cargol treu-banya
un patufet a la panxa del bou
caputxeta entremaliada
i un calamar a dins d'un pou

Sóc un llibre a mig escriure
amb llapis de carbó
tint de blanc sobre fons negre
lletra de pal i cançó

Sóc pedra de tartera
marca d'aigua de paper
muntanyes de somriures
sota al vol d'un esparver

Sóc el que sóc
No sóc res més

D'amunt i avall
De més i menys

De poc o molt
De tot o res

http://correctellegiblebarat.blogspot.com/