Li deien l'estomatòleg...

Un relat de: Leela

M'havia cansat de fullejar revistes i mirava distretament al meu voltant, per tranquil·litzar-me. A la memòria, encara em quedava la forta impressió que m'havia causat la quantitat d'estris diferents que havia vist fotografiats amb una acurada però incomprensible explicació al dessota, sobre les seves múltiples funcions i aplicacions. La calefacció estava exageradament alta, em notava les galtes vermelles, i això, junt amb el fil musical i els silenci dels meus acompanyants, havia contribuït a un ambient d'allò més enrarit.

La recepcionista, mig coixa degut a que se li havien adormit les cames de tenir-les tanta estona creuades, va sortir de darrera el taulell. Feia la seva habitual cara de pocs amics i, de manera monòtona, va cridar el nom de l'afortunat en provar les bones arts que es coïen darrera aquella porta. La víctima propiciatòria no va poder amagar la seva sorpresa. Podia haver estat qualsevol de nosaltres però, aquell cop, era el seu torn. L'intercanvi de pacients a l'entrada de la consulta no va fer més que afegir una nova tensió als allà presents. El sortint, maltractat i torturat, estava delerós per tornar a casa seva, amb els seus. L'entrant, sabia que li farien pagar molt cares totes les seves imprudències.

Un silenci sepulcral va envair la sala, només trencat per algú que no va poder reprimir un petit sospir d'alleugeriment.
Tots sabíem que ell era qui remenava les cireres i que, un cop asseguts en aquella cadira, no tindria cap mena de compassió.

Comentaris

  • gran observadora...[Ofensiu]
    MarBlava | 13-03-2007 | Valoració: 10

    i descriptora de l'ambient tens de la sala d'espera.
    Tots ens hi em trobat i ens trobarem en aquesta situació, però tu l'has descrit de conya.
    Et felicito i espero que triguis encara en tornar-hi.
    Una abraçada!

  • Si en som de fràgils![Ofensiu]
    Vallespir | 13-03-2007

    Diuen que la mort ens equipara finalment a tots. Sentència indubtable, però incompleta. I és que penso que si hi ha alguna situació que, en vida, ens iguala també a tots els éssers humans és, sens dubte, la sala d'espera d'un dentista. Perquè no és tan horrible el que ens farà el torturador de torn quan seurem a la cadira amb la mirada fixa al sostre com el que pensem que ens farà mentre som a la sala d'espera.

    I aquí l'encert del relat. Ens presentes tots els elements que, en conjunt, provoquen en el malaurat pacient una malaltissa sensació d'angoixa. La visió dels estris de tortura a les revistes de torn, la calefacció elevada, el silenci dels pacients i, sobretot, el que acaba sent la llosa final per al nostre fràgil ésser: el dictatorial fil musical i la visió de la rutina que personifica la recepcionista (que no s'adona que la llista de pacients del dia és la suma d'unes quantes pors individuals). Fins i tot, jo li hagués afegit el neguit de sentir l'instrumental que treballa rere la porta.

    M'ha agradat molt el teu relat. I m'encanten les sales d'espera per a desenvolupar situacions tant en text com en imatges. És un dels llocs on es despullen els nostres éssers, on queden al descobert fins i tot les personalitats més autosuficients, i tornem a ser el que de fet mai no deixem de ser: tendres criatures que temem tot allò que no controlem.

    Una abraçada,

    Roger

    PS: Sí que té una bona retirada a en Pau aquell pocapena de la foto

  • Has triat...[Ofensiu]
    rnbonet | 31-01-2007

    ...la sala d'espera més angoixant i terrible, la que més por fa al pacient, malgrat la sofisticació instrumental a la qual arriben els dentistes. I has trasmés molt bé el nerviosisme, el sudor fred, l'ansietat dels sofrits habitants de la sala, amb un toc humoristíc irònic.
    Salut i rebolica, xicona!

  • Li deien la Rínxols, jejeje[Ofensiu]
    angie | 31-12-2006

    Ja te'l vaig comentar al repte però aquí ha d'anar el comentari, i a més a més va que ni pintat per felicitar-te les festes que encara bateguen i desitjar-te molt bon any nou, Cristina!.

    Què n'és d'angoixant visitar el dentista. La nit prèvia, l'espera i el moment de travessar el dintell de la consulta... Particularment, no conec aquesta sensació però ens plantes una situació molt ben ambientada, on la tensió es pot tallar amb un ganivet... El títol està bé, però potser un "Sense compassió", hagués estat també bé...(això és una aportació només eh?). Ben redactat i malgrat ésser una consulta de metge (la majoria de reptaires heu optat per aquesta sala d'espera), és un bon repte.

    Petons i una forta abraçada!

    angie

  • m'ha agradat[Ofensiu]
    tim burton | 29-12-2006

    molt bona ambientació.... aconsegueixes transmetre una sensació angoixant i propera... enhorabona!

  • Si, si,[Ofensiu]
    Màndalf | 24-12-2006 | Valoració: 10

    remena les cireres i aquell blackandequer amb miniatura que porta la mà... obir la boca, obri la boca que no serà res... aaaaarrgg !!
    encara m'estan cruixint les dents i em tremola la barbeta... ai, ai ,ai ... menys mal que quedaran perfectes per menjar-nos aquells torronets d'ametlla que tant ens agraden, eeeh !!

    MOLT BON NADAA@@@ªªªaaaªªªaaaL rinxulets!!

    I mooooolts petons de purpurina.

  • Molt ben aconseguit....[Ofensiu]
    copernic | 18-12-2006

    l'ambient de la sala d'espera. És d'aquells relats que et situen de seguida. Crec com en Jeremias que el lleuger toc d'ironia li dona el condiments necessari a un plat que amb els ingredients que té ha d'ésser bó per força. Sempre m'ha semblat que l'instrumental d'un dentista és el més semblant que hi ha a l'instrumental d'un torturador. Aquells ganxos amb que et furguen les intimitats, aquelles moles, aquella pudor de cremat quan te la passen. Em fa una basarda només de pensar-hi!. Total, que l'has clavat. Enhorabona i gràcies pels teus comentaris.
    L'astrònom al seu telescopi.

  • L'angoixa de l'espera.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 06-12-2006 | Valoració: 10

    Bona descripció, amb el punt adequat d'ironia i sàtira, d'allò que sentim tots quan ens esperem a la sala d'espera del dentista; si més no ha estat el dentista el primer que m'ha vingut a la ment. M'ha fet gràcia, com sempre em passa amb els reptes, trobar un relat amb les paraules que he tingut en ment fa escadussers dies, i especialment en aquest en què encara ara quan faig aquest comentari estem esperant el veredicte. Però el que menys importa en tot això són els veredictes, i el que compta i el que val és escriure bé, com ben escrit està aquest microrelat.
    Felicitats i sort...!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Leela

Leela

81 Relats

639 Comentaris

125342 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:

Totes les persones grans van ser nens (encara que poques d'elles ho recorden)

El petit príncep. A. de Saint Exupéry



********
El meu e-mail:
leela.arc@gmail.com

********

Foto: Leela
(Futurama, de Matt Groening)