Sobre Ventall d'Haikus, d'Anna Rispau.

Un relat de: Leela
Avui en dia, quan sovint les nostres jornades s’han tornat rutinàries i apressades, obrir la finestra i deixar que circuli l’aire és l’acte més senzill i a l’hora més assenyat que podem fer. Aire i temps és el que ens proporcionen aquest Ventall d’ haikus de l’Anna Rispau. I vida, en el seu estat bàsic més sublim.

Uns haikus trenats vora al mar, amb la mirada posada en la font primigènia de la existència i amb la pell reposant sota el pas dels dies, alternança de sol i lluna. Aquest ventall, amb el seu vaivé, arrossega la polseguera que ens ofega i ens ofereix un paisatge de calma, de frescor, d’emocions, de silencis, de brises marines que ens fan arribar als llavis la salabror que ens arrela a la terra.

En ells hi trobareu la història de les petxines soterrades en l’arena, la mirada dura però ferma del rocam marí, el moviment de les onades polifacètiques – ara suaus, ara ferotges, ara tranquil·les, ara agosarades -, la dansa enjogassada dels fenòmens meteorològics, les iridescències del Sol sobre l’aigua, l’argent de Lluna velant pels nostres somnis i, sobretot, la flaire inconfusible del nostre paisatge mediterrani.

I tot, guarnit amb un seguit de perles de la nostra llengua col·locades subtilment entre aquestes estructures poètiques paradigma de la justa mesura.

Obriu amb cura el ventall:

La sorra guarda
closques escantellades
i veus d'onatges.

i deixeu-vos acaronar pels seus efluvis.

Comentaris

  • Una magnífica ressenya, Leela![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 01-03-2012

    Tant les teves paraules com les de la Llibre en la seva ressenya o el mateix pròleg del llibre a càrrec d'en Carles Duarte conviden a endinsar-se en aquest mar de paraules creades des de l'estimació envers la natura que ens ha ofert l'Anna Rispau en cadascun dels quaranta-dos haikus.
    Un llibre, com molt bé dieu els tres, esplèndid on cada mot esdevé un diamant polit amb una cura excepcional, amb un mestratge que ultrapassa la normalitat.
    Amb el teu permís, Leela, deixa'm felicitar l'Anna per aquesta meravella que ens ha regalat. Amb el llibre a les mans m'agradaria apropar-vos l'alè de vida que rau en cada vers.

    Mar abrivada
    amb rínxols crepusculars
    que el vent pentina.

    És només un petit tast d'aquestes imatges espectaculars, úniques que ha creat l'Anna. Poesia de l'ànima en estat pur. Latent. Vital.

    Mercè

    PD- Deixa'm també felicitar a tots els artistes d'RC que han col·laborat amb els seus pinzells màgics a embellir aquest "Ventall d'haikus"

l´Autor

Foto de perfil de Leela

Leela

81 Relats

639 Comentaris

125071 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:

Totes les persones grans van ser nens (encara que poques d'elles ho recorden)

El petit príncep. A. de Saint Exupéry



********
El meu e-mail:
leela.arc@gmail.com

********

Foto: Leela
(Futurama, de Matt Groening)