L'ENCANTADOR DE COBRES.

Un relat de: Nil

Brandàvem tots dos ben amunt el sabre...,
amb pauses on mos engaltàvem mútuament.
Jo veia en ell un formós pirata del Carib, més
en besar-nos encarats a la lluna de l'espill a foc
lent, em vingueren indomables ganes d'etzibar
verí abans d'atènyer el clímax. Si després, res
d'açò m'ocorregué. Fou perquè ell, corrents!,
mudà en un traçut encantador de cobres...
- 3r i darrer acte del p. El Brocanter. Per a
llegir el segon aneu a l'anterior, Atzabeja.


Comentaris

 • Crec...[Ofensiu]
  Nil | 13-12-2018

  Ara que el veig relligar, no m'acaba de fer el pes. Crec que cadascú té vida pròpia...
  Un poem, al meu gust, ha d'ésser concís, com una notació musical. El poema ha de tenir la durada d'una ona de mar. Per separat hom pot esplaiar-se, meditar-lo. Junts esdevé feixuc i irrespirable. Aquesta és la meva apreciació. Salut, Nil.

 • Aquí està sencer[Ofensiu]
  kefas | 13-12-2018

  Sargia un falderet brodat amb fil d'or
  i pedreria. Per a aquest cos tan sensual?,
  vaig dir apuntant amb el dit un emasculat
  Sant Sebastià màrtir de damunt d'un tocador
  modernista. El brocanter, d'ètnia gitana, alçà
  la vista!, bo i cor-lligant-me a la seva beutat
  felina. Silent, girà devers la porta d'eixida.
  Enfront l'espill polsegós on em reflectia,
  veia com tancava amb clau per dintre...

  Vaig virar en rodó en copsar que el tenia al
  meu darrera. Has tancat bé? Li vaig preguntar
  mentre es descaragolava amb encant el monyo.
  La seva sedosa cabellera d'acolorament atzabeja,
  cascadejava fins on perdia el nom l'esquena. Sí!,
  va respondre'm ell amb un pessiguet al lòbul de
  l'orella, sota l'esguard expectant d'uns maniquins
  nus que hi havia dins l'altell de la nau on érem.
  Peça a peça la roba que ambdós dúiem ficada,
  escomençà a caure amanyagada per terra...

  Brandàvem tots dos ben amunt el sabre...,
  amb pauses on mos engaltàvem mútuament.
  Jo veia en ell un formós pirata del Carib, més
  en besar-nos encarats a la lluna de l'espill a foc
  lent, em vingueren indomables ganes d'etzibar
  verí abans d'atènyer el clímax. Si després, res
  d'açò m'ocorregué. Fou perquè ell, corrents!,
  mudà en un traçut encantador de cobres...

  Com en un combat d’esgrima, els paraules van fent saltironets per resseguir el contorn dels actors de la trama. Els pessiguen amb trapellenc encant davant d’un Sant Sebastià sense penjolls, que, si no fos pel què és, s’enfilaria a la lluna de l’espill per immergir-se en el festeig.

 • Bon llegidor i comentarista.[Ofensiu]
  Nil | 11-12-2018

  Per començar et diré que agraeixo el teu afectuós i també amical bes, jo també te'n faig un... de tornada. Portes quatre dies a RC i és de valorar i apreciar el temps que dediques a llegir els relats de diferent indole d'autors. Açò diu molt de tu: que ets un home inquiet, solidari i sobretot bona persona, ah! i bon poeta. Sí, he llegit on es troba Manuel, un nom que sembla que no pugui ésser... La Viquipèdia diu que té el seu origen en una antiga alqueria islàmica, pel poble hi passa un riu... Espero els teus poemes existencials, espirituals i amorosos amb candeletes, a poc a poc i bona lletra... per ambdós i tothom. Salut, Nil.

 • Et comente Nil...[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 11-12-2018

  Que si ja has vist en el google, el poble de Manuel, sí que està en la província de València i jo aquí, ja visc 41 anys. Gràcies per llegir-me Vaig voler donar-te un bes.
  És que no sabia com respondre un poema que m'havien comentat. Val! molt bé...
  Doncs sí, jo sols compondre poemes d'amor, més que res. A vegades m'eixen alguns d'alguna categoria diferent, com ara, reflexius; i altres vegades d'espirituals. Ja publicaré algun que siga espiritual.
  Una salutació... Perla de Vellut

 • André Paul Guillaume Gide[Ofensiu]
  Nil | 08-12-2018

  Aixafa-terrossos com sóc, no coneixia aquest escriptor francès, i endemés gai també. He fet un cop d'ull a la seva biografia i he pogut veure que tingué una vida molt moguda. Mercès per descobrir-me'l. He de avisar-te que em costa Déu i ajuda llegir prosa. És per això que quasi bé sempre tiro cap a la poesia. Els teus relats de tant en tant els llegeixo tot i que, he de confessar-te que requereixen molta atenció. Fas servir un català molt genuí i diferent a tothom. Un català no colonitzat diria jo i a damunt acostumen a ésser força llargs! A vegades em recordes a Mossèn Josep Maria Ballarín per com fas dansar la llengua.Vet aquí! aquí on rau la teva unicitat. Salut, Nil.

 • Imatges en imatges[Ofensiu]
  Mena Guiga | 08-12-2018

  Per allò del mirall, perquè un escrit ja fa visualitzar.
  He volgut comentar perquè, en veure la foto anònima del teu perfil, i la data que h posa...és el mes i dia -no pas any- que André Gidé va néixer. el de 'Els falsificadors de monedes', quina enrevessada obra, Premi Nòbel i autor els llibres dels qual van ser prohibits per la puritana església, no fos cas!

 • Xinos.[Ofensiu]
  Nil | 06-12-2018

  Oblidava dir-te que com jo em cenyeixo sempre al acabaments dels versos...Si fos molt llarg el poema, encara em portaria més feina fer-los coincidir i trobar els mots adients que m'ho permetés fer. Feina de "xinos!"

 • Opció.[Ofensiu]
  Nil | 06-12-2018

  També és una opció vàlida, però havien tantes sensacions a explicar... que aleshores s'hagués allargassat massa. I si l'hagués concretat a tope llavors els mots cabdals no respirarien ni ells ni tampoc vosaltres els lectors. Jo crec que són tres poemes, espill de tres cosos com anomeno , que tenen vida pròpia per separat. El primer la trobada i el suspens, el segons la seducció, l'amorosiment i la descripció de l'entorn, el tercer l'excitació amb una temptativa d'ejaculació precoç que recondueix un encantador de cobres que no és ni més ni menys que "el bell gitano", que sap com reconduir la situació. De totes maneres ho provaré. Agraeixo el teu comentari i que t'hagi agradat, Salut. Nil

 • Sabres amunt[Ofensiu]
  Montseblanc | 06-12-2018

  A mi em sembla que el poema hagués estat millor sense dividir-lo en tres trossos diferents. M’hagués agradat més tot en una pàgina, separant les tres parts, però tot junt. Perquè, en la meva opinió, canviar de relat trenca una mica l’atmosfera. Tot i així, m’ha agradat.

 • joandemataro | 05-12-2018 | Valoració: 10

  Moltes gràcies per ser tan amable i comentar el meu vell poema. Vull aprofitar per felicitar-te pels teus poemes , per la seva qualitat.
  Una salutació
  Joan

 • Amb el cor a la mà.[Ofensiu]
  Nil | 02-12-2018

  Mercès pel teu comentari i els que com tu, no gaires, no useu pseudònim i teniu la valentia de comentar-me amb tanta sinceritat... Perquè per més que es facin "carrosses de gais curulls de plomes i crestes", el tema de l'homosexualitat continua essent un tema que no acaba de trobar la seva total acceptació social. Tampoc no vull que penseu que estic cada dia saltant marges... No! i més encara d'ençà que tinc aquesta afició d'escriure poesia. Sí!, poetitzant les meves innumerables experiències sexuals, tinc material per estona, ja no hi penso tant en passar-m'ho bé en l'altre afer. Ara estic per aquesta labor que m'omple molt i a més en serveix d'auto teràpia, encara que a vegades m'angoixo pensar que he estat massa sincer i això em pugui fer mal. Una abraçada, Nil.

 • Desenfrè[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 02-12-2018 | Valoració: 10

  Si noi, a vegades cal deixar-se anar i escriure allò que ens volta pel cap. Les coses, com són. La passió és la passió i el desenfrè, el desenfrè. Una forta abraçada, Nil i felicitats per la teva sinceritat.

  Aleix

 • Mes sense accent.[Ofensiu]
  Nil | 28-11-2018

  El "més" que hi surt (equivalent al "però", ha d'anar sense accent! Disculpeu l'error ortogràfic. Ja que aquest fa la funció de conjunció adversativa.

 • Anècdota...[Ofensiu]
  Nil | 27-11-2018

  Grans mercès per a tots dos, per haver-me dit que us ha agradat el meu poema L'encantador de cobres. Malgrat que toco un tema que no és de la vostra sintonia. Per quan al poema us diré que quest és la tercera volta, i definitiva, que el penjo a R.C. Les dues primeres vaig esborrar-lo en adonar-me que no m'acabava pas d'abellir del tot. M'ha dut moltes hores de treball... i també cert neguit psicològic en narrar, potser massa, de la meva intimitat sexual. Recordo, com anècdota, divertida, ara que ja està publicat, que quan el feia i desfeia en una de les moltes mitges nits... Vaig rebre un WhatsApp en que apareixia unes cobres amb el cap alçat bellugant-se al só d'una flauta d'encantador de serps i al moment et trobaves que canviava la seqüència i apareixia un home mestís en posició de lotus mostrant el seu enorme membre alçat i movent-lo sorprenentment com una cobra. Quina casualitat! , i qui m'està endevinant el que estic escrivint ara?Vaig dir-e a mi mateix.

 • Així m'agrada[Ofensiu]
  SrGarcia | 27-11-2018

  Sense entrar en el contingut; m'agraden aquests poemes de ritme pausat, lent. Un ritme com d'acaminar. (el contingut també m'agrada).

 • Poema encantador, sí senyor..[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 27-11-2018 | Valoració: 10

  És que no sé com descriure't aquest poema, però et dirè que tens una mà encantadora pera fer un poema a més d'eròtic, és biogràfic i em quede bocabadat.
  Enhorabona amic Nil, ets un geni, i tens art.
  Una gran salutació...
  Perela de Vellut
  Rafael Molero

Valoració mitja: 10

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Nil

Nil

43 Relats

385 Comentaris

28358 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
- POESIA HOMOERÒTICA.

. Estació Arc de Triomf - BARCELONA.

. Foto de perfil: retrat anònim trobat als Encants Vells, Fira de Bellcaire, de BCN. Conté una data: 22 novembre 1913, - Guantánamo, CUBA -. Amb l'endreça: " A mi hermana Salvadora y José".


« EROS, BÈSTIA INVENCIBLE, DOLÇA I AMARGA ». (Safo)

- La poesia té 4 o 5 temes d'ençà fa 5 mil anys, allò que importa no és pas el que dius, sinó com ho dius. (Antonio Cisneros, poeta peruà)

- La poesia és l'evidència de la vida. Si la teva vida crema bé, la poesia només serà cendra. ( Leonard Cohen, poeta canadenc)

- La poesia és el camí per a la supervivència, per arribar a les consciències, per acceptar les derrotes, per saber viure les nostres misèries, per a estar prop d'allò màgic de l'existència. (Niño de Elche).

- La poesia es la musicalitat de les coses que discorren a ones per a recrear amb la paraula imatges visuals. ( Boris Pasternack, poeta rus )

- La poesía no quiere adeptos, quiere amantes. (Federico García Lorca )

- Ara mateix hi ha joves que diuen els seus versos. Per llurs ulls plens de vida passen les seves visions. (...........) ara amb el que ell de la bellesa ha fet veure, es commouen. ( Molt Rarament -fragments) - .Konstandinos P. Kavafis.


. (Amb) -Tacte! : nildepoesia@gmail.com.