La llegenda de l'home de pedra

Un relat de: Pau Mora
Fa molt de temps en un país molt llunyà, el sobirà manà construir una muralla gegant que voltés tot el reialme.

A tots els presoners, els feia treballar en la muralla dia i nit sense menjar. Els presoners anaven morint en la tasca i el malvat sobirà els feia enterrar sota les pedres de la muralla. La muralla no s'acabava mai i cada dia que passava hi havia més morts sepultats.

Les ànimes atrapades dels morts s'unificaren en una de sola i amb la muralla.

En acabar-se la muralla, l'ànima del patiment es despertà amb la forma de l'home. Era de pedra i gegant com una muntanya. Dels seus ulls brollava el riu de les llàgrimes de la tristor. De la seva boca el foc de la ràbia. L'home de pedra sepultà el sobirà sota les cendres i va engolir tot el seu or.

Va deixar pujar als homes bons per les seves carenes i se'ls va endur molt lluny d'allà. On no hi hagués terra per fer muralles. Quan l'home de pedra va trobar-se dintre el mar, s'adormí per deixar viure els homes en pau.

Els genolls, els colzes i les espatlles es convertiren en les nostres illes. Venerar-lo és el nostre agraïment. L'home de pedra ens protegeix de la maldat dels nostres enemics. Nosaltres hem de tenir-ne cura, respectar-lo i estimar-lo. L'or que guarda en el seu interior serà per un rei que respectarà la terra.

Comentaris

  • Gràcies pel comentari.[Ofensiu]
    free sound | 06-12-2011 | Valoració: 10

    L'home de pedra ens protegirà,
    com cada poema que per mi són expressar,
    a vegades deixar de pensar, començar a volar,
    o boniques coses que cal recordar.
    Com cada llegenda, que escampa idees...

  • crohnic | 22-10-2011

    M'ha agradat. Amb una bona idea, original i ben explicada, has aconseguit un bon conte.
    Per cert, gràcies pel teu comentari a un dels meus relats "la trucada". Sempre s'agraeixen els comentaris amb un punt crític, sempre t'ajuden a millorar i a seguir aprenent.
    Entenc el teu punt de vista (el que em deies de posar l'últim paràgraf al inici del text) però personalment, després d'immaginar-me el relat de diverses maneres diferents, l'he vist millor amb aquesta estructura... Cadascú té el seu punt de vista. Respecte el que em comentes del títol, també tens raó que la trucada en sí té poca presència, però això no li treu importància. De fet, la trucada és el detonant del canvi emocional de la noia, de passar de la tristesa a l'alegria... Per mi té molta importància,...
    Et convido a llegir algun dels altres relats que tinc per aquí i a donar-me la teva crítica... T'agraeixo molt els comentaris... Fins aviat, company!

  • bona faula[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 22-10-2011

    un bon relat paumora, una bona manera de imaginar la creació d'un arxipèlag, i potser sí que caldria despertar el gegant per fer-lo engolir uns quants reialmes més, que va fent falta.

    Bona escriptura!

    Ferran

  • Molt bon relat...[Ofensiu]
    AVERROIS | 21-10-2011 | Valoració: 10

    ...potser el gegant de pedra s'haurà de despertar per engolir algun que altre tirà més.
    Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Pau Mora

Pau Mora

30 Relats

92 Comentaris

35158 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Descriure's a un mateix em sembla fals i/o pedant. Si menys no, subjectiu, així que el que dic és que estic content d'haver-me conegut.
M'agrada la gent, encertar-la en la elecció d'un llibre(sense que això suposi res de res), jugar, jeure a la gespa, fer castells a la sorra, pintar, dibuixar, escriure, caminar, respirar, pensar, treballar, fer esport, el futbol, veure els partits del Barça, mirar la tele, el campionat de motos, la música, la dansa, el teatre, l'ordinador en general(m'apasiona el Photoshop), la Tècnica Alexander, l'Aikido, el Shiatsu, el Tai-chi, el Ioga, descansar, fumar, la cervesa, el pernil, el pa amb tomàquet, la xocolata, el talladet, els festucs, la paella, la fideuà, els cargols a la llauna, les crispetes i depenent de la peli, el cine. Fins que algú em defineixi, de moment si m'intuïu ja m'està bé.

Els meus interessos
M'interessa l'art, la imaginació.
M'interessa l'actualitat fins a un cert punt.
M'interessa el futur com per curiositat.
M'interessa la política, els polítics no.
M'interessa Catalunya i el món.
M'interessa i m'importa la salut.
M'interessa la vida, els amics.
M'interessen els meus fills.


http://paumora.blogspot.com/
http://blogs.e-noticies.com/pau-mora--disfresses/


Agraeixo molt els elogis però més les crítiques constructives. Gràcies.