FIGA FLOR O FIGUERAL PER UNA CASA AL RAVALET

Un relat de: rnbonet
.

- No me la poses tan endins, Axim volgut, que em fas mal! Sí, ara, així! Remena a poc a poc. Tu saps com fer-ho perquè els dos gaudim!
- Els dos?
- He dit els dos? Quin desvari! Per tu sol, amor, tota la glòria d’Alà triomfant.
D’aquesta forma s’expressa Marien amb tots aquells que, fent d’abelles, venen a tastar-li la flor.
Amb les primeres llums del matí, just abans de cantar el gall, la vídua Marien surt de casa Axim. I en un murmuri : « Ja saps que em deus tantes hores de treball com són les meues d’amor . En són quasi vint, a hores d’ara»
I torna a la mitja coberta de branques i palla que li fa d’habitacle arran el barranc. Allà, descansa fins que el sol està ja granat, quasi al zenit.
Al migdia, perfumada de nou, arraconada a la murada que envolta el poble, obri les cames per tal que un mercader de Pèrsia li regale sis metres de tela.
A mitja tarda, després d’haver dinat i reposat el cos, encara té temps Marien perquè la visiten Gutit Bolaix, propietari de les vinyes del Carrig; Penit Homar –olim Catdon- de la sènia d’Al Massif ; Zahara la de l'hostal –amb inclinacions per femella- .i aquell pària que tothom crida ‘Pallús’, les cames plenes de fang d’haver regat l’horta de l’iman. L’iman del poble, que li ha recriminat a Marien l’instint luxuriós que mostra a ulls de tohom.
-Luxúria? I vídua amb sis fills? No, necessitat,si de cas! I fer valdre allò que Alà m’ha posat on pertocava per mantenir lla casa. No tic altres armes- s’excusa la vídua Marien

Comentaris

  • Les dones i el sexe.[Ofensiu]
    Annalls | 20-03-2013

    M'agradaria pensar, que a no molt tardar aquest ofici s'acabarà, al menys per necessitat o forçadament. La que ho fa per voluntat pròpia, i es la seva "jefa", no tinc res a dir, cadascú es lliure de triar amb qui i com . Però veig aquestes noies tan joves per les nostres carreteres, i em revolto al pensar que les estan amenaçant, i a sobre se'ls hi queden els diners. Als homes que utilitzen així les dones, els hi faria el mateix com a correctiu, no amb dones evident, els prostituiria una temporada amb d'altres homes.

  • Amb un llenguatge[Ofensiu]
    allan lee | 18-10-2012

    expressiu, original- com tu, xicon- amb el tempo precís i humor saludable, ens mostres ben a la llum els motius de la luxúria de la Mariam. M'agrada força! Els teus relats tenen sempre molts colors. Deu ser que l'artista que dus a dins- i a fora- no destria les pintures de les paraules. Quin goig per nosaltres!

    Una abraçada

    a

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357239 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!