Fardatxo

Un relat de: aleshores
Uns quants núvols s'havien a aquella hora congriat sobre Montserrat. L'Assemblea de la República del Bages era coneixedora d'una visita important al Monestir. Com n'era d'important aquesta visita i qui la formava encara no se sabia.

Eren reunits al voltant de l'arbre mort al qual li havien sortit algunes branques primaverals noves entre les que s'amagava el famós fardatxo o llangardaix, situat a un gran prat a la base del serra. Era com un oracle. Semblava escoltar-ho i processar-ho tot des del forat al tronc des d'on solia prendre el sol.

I dieu que apareixerà Steven Spielberg? A veure si descobriran on tenim el Sant Greal. La darrera vegada Himmler per poc ens ho descobreix. No és això companys, no és això, des de l'escamot Benet-Escarré us volem fer una proposta d'actuació que serveixi per donar a conèixer el sotmetiment del poble català per part la Gran Castella que l'esclafa des de fa segles però que alhora desmunti les maniobres de la Lliga Regionalista Camboniana.

El fardatxo semblava estar cada cop més confós, tanta finesa delimitativa l'havia fet baixar la temperatura de la sang que el sol li havia escalfat, fins al punt que corria perill de tenir un desmai.

A través dels nostres contactes secrets amb l'Escolania hem pogut saber que tot un ex-President del EUA farà cap a Monestir. "Ohhh! " es va sentir tot d'una al voltant del 'arbre. Aquí el fardatxo va fer un bot i es va revifar de cop i volta. Tenim una oportunitat d'or, va continuar l'escamot. Un cop de ma autèntic per trencar la connivència tàcita entre l'imperi, la Gran Castella i la Lliga Regionalista.

El grup Ni-un-paper-a-terra va remugar i conscient de la importància de la situació i de la proposta, es va manifestar així: "El màxim acceptat per nosaltres serà una canonada estil Quico Sabaté que faci una pluja d'octavetes en el moment de la recepció i que caiguin si pot ser sobre el duo Bolaños i Iceta disfressats d'escolans."

El fardatxo CNI es va relaxar: tot seguia com sempre.

Comentaris

  • L'abre mort. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 12-05-2023

    Tenir una oportunitat, això sí que és interessant. M'ha fet sentir molta impressió les situacions que descrius, tan exactes, que són gracioses. Una reacció molt bona del fardatxo.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Imaginatiu i...[Ofensiu]
    llpages | 12-05-2023 | Valoració: 10

    molt distret! M'ha agradat el conjunt surrealista de protagonistes i agrupacions, un batibull d'intencions i creences que et fan riure. Agraït, aleshores!