EL DESPERTAR

Un relat de: Joana Llor Serra
Un escletxa de llum s’escapoleix indiscreta per la persiana, el seu dormitori és acollidor, amb tons pedra a les parets i la calidesa de la fusta al terra. El llit el va heretar de l’avia Teresa i quan dorm se sent com una gran dama del segle passat. Li agrada llevar-se amb la claror del matí. Mandrosa, s’estira, desplega cada part del seu cos com una bestiola que acaba d’hivernar i surt quan desperta la primavera. És una sensació plaent, encara fa fred a fora i no vol renunciar a la tebior dels llençols.Per uns moment ha remembrat quan era petita i li feia por llevar-se, la mare s’ajaçava ben a la vora i a cau d’orella li feia promeses d’indrets màgics on anirien a passejar.
Ara tot és confós, encara té son, ha estat una nit intensa. Segurament, aquell Cabernet Sauvignon de textura suau i cos vellutat havia viatjat pel seu paladar més del que hagués estat aconsellable.La conversa, les espelmes, l’aire barroc amb certa decadència intencionada d’aquell restaurant del barri gòtic. Encara sentia la suau remor de la seva veu greu, intensa. Silencis, mans que juguen a fet i amagar, esguards furtius. El pols s’accelera, li desconcerta aquella sensació, deixa anar un esglai...
S’acosta al coixí, encara reconeix la seva olor, drakkarnoir, simplement demolidora.
Sona el telèfon, l’agafa, la mare li recorda el dinar familiar. Es lleva d’una revolada. Nua, obra l’aixeta, l’aigua fumeja, preferiria un bany, no té temps, una dutxa, sí, millor una dutxa. Es posa el vestit de flors que li va regalar la Maria, cos cenyit i faldilla volada, li agrada sentir l’aire entre les cames, sabates color càmel de taló. Un xic de coloret i ulls il•luminats. Prefereix deixar anar els cabells. Un cafè amb llet, mig minut al microones. Una jaqueta per si refresca, aquest temps enganya. Llesta. Apa! l’ascensor espatllat, toca baixar per l’escala. Es troba el veí del segon, té ganes de xerrar, es disculpa ha de marxar. Odia conduir amb presses, ara segur que no troba aparcament. Passen cinc minuts de l’hora prevista, tot just estan entrant al restaurant, deixa anar un sospir. Ara parlaran de feina, de coses trivials,dels viatges de l’estiu. La família, ni tan sols la Marta,la seva germana, sabenque ronda pel cap de la Júlia. Millor no dir res, segurament no ho entendrien. A estones sent la remor de la conversa, però ella no hi és. No vol que li preguntin per en Jaume, però ja ha fet tard, ella respon sense esma que van fent, no vol donar més explicacions. Te ganes d’arribar a casa, aquest cop no renunciarà al bany, l’aigua escolarà lentament, però no la deixarà escapar, l’escuma li recorda els llençols del matí. I sant-torne-mi el Drakkarnoir que no se’l pot treure del cap.













Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Joana  Llor Serra

Joana Llor Serra

30 Relats

18 Comentaris

21945 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Vaig nèixer a Barcelona al 1965, des del 1998 visc a Girona, i he de reconèxer que és una ciutat feta a la meva mida. Em recordo de sempre escrivint dietaris, cada etapa de la meva vida sobre un paper. Fa tres anys em vaig separar i vaig entendre que a vegades s’ha de morir per tornar a néixer. Va ser un procés lent i dolorós, però el que jo en aquell moment no sabia és que era una pas necessari per començar un nou camí. Retrobar-se amb un mateix pot fer por, però sens dubte és una feina engrescadora.. I amb aquesta intenció vaig començar a escriure un nou dietari. Descobrir-me ha estat tota una aventura, recuperar la meva vida, les meves filles, els meus paisatges, absolutament tot el que m’envolta se m’apareix amb força i no vull deixar passar aquesta nova perspectiva. Arribo a “relats en català” de la mà del meu amic Lèvingir. I en aquesta web m’he sentit com a peix a l’aigua per què com a aprenent d’escriptor aquí he trobat un espai on poder transcendir i compartir. Aquí trobareu part del meu dietari però també d’altres experiments de narrativa creativa. Gràcies els que us atureu i em llegiu, els que opineu i als que no ho feu. M'agraden les crítiques per què sens dubte és la única manera de millorar. En qualsevol cas per a mi ja és un plaer i un privilegi, compartir aquest espai amb vosaltres.