GRIS

Un relat de: Joana Llor Serra
Fa anys que visc a Girona i tot i ser una ciutat petita no deixa de sorprendre'm. Estic a la Vall de Sant Daniel, carrerons estrets, gaire be laberíntics. Segueixo fil per randa les indicacions donades a la recerca del Jardí de l’Angel. Sembla que ja hi soc, davant meu una porta de ferro amb la figura d'un àngel alat al cap damunt. És un espai tancat, tot al voltant s’alcen parets altes de pedra, com formant una capsa de grans dimensions per protegir el paratge. L'espai te diferents nivells i ens ofereix una graderia improvisada, la rocalla i els arboços li donen un to agresta que contrasta amb el conjunt harmònic dels edificis. Els bancs de fusta allotgen els visitants que han vingut a veure l'escena. Amb només una estructura de ferro i una corda situada a gran alçada, una roda de cotxe sobre una plataforma i una peixera, la Cia. Corcoles presenta el seu espectacle Gris. La protagonista, la Mariona una pallassa molt particular, coqueta, abassegadora, manté als nens embadalits que no li treuen l’ull de sobre, convençuts de que amb el seu bellugar incert darrera la peixera s’amaga algun secret. Abillada amb un pantaló negre, samarreta de tirants blanca, barret d'aviador i bambes vermelles. Llueix una mirada expressiva, dolça, intencionadament ressaltada amb el maquillatge, que la fan encara més encisadora. Unes flors vermelles semblen que juguen a fet i amagar, de la peixera al barret i del barret a la peixera. L’artista es desplaça i s’arrossega tot perseguint el peix que es belluga aliè dins del seu habitacle transparent i s’embadoca amb els seus moviments. La protagonista segueix un camí però no albira l’horitzó. Amunt i avall de la corda, desajustos, matisos, al final aconsegueix amb mestria i delicadesa l’ equilibri sobre la corda.

Comentaris

  • Crònica gironina[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 06-11-2012 | Valoració: 10

    Un gran relat Joana, talment com un article periodístic. Descripció precisa, emotivitat dels personatges, ulls oberts i fer que ens traslladem a l'escenari gironí. M'ha agradat molt i et felicito per viure en una ciutat tan encantadora. Una abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Joana  Llor Serra

Joana Llor Serra

30 Relats

18 Comentaris

21794 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Vaig nèixer a Barcelona al 1965, des del 1998 visc a Girona, i he de reconèxer que és una ciutat feta a la meva mida. Em recordo de sempre escrivint dietaris, cada etapa de la meva vida sobre un paper. Fa tres anys em vaig separar i vaig entendre que a vegades s’ha de morir per tornar a néixer. Va ser un procés lent i dolorós, però el que jo en aquell moment no sabia és que era una pas necessari per començar un nou camí. Retrobar-se amb un mateix pot fer por, però sens dubte és una feina engrescadora.. I amb aquesta intenció vaig començar a escriure un nou dietari. Descobrir-me ha estat tota una aventura, recuperar la meva vida, les meves filles, els meus paisatges, absolutament tot el que m’envolta se m’apareix amb força i no vull deixar passar aquesta nova perspectiva. Arribo a “relats en català” de la mà del meu amic Lèvingir. I en aquesta web m’he sentit com a peix a l’aigua per què com a aprenent d’escriptor aquí he trobat un espai on poder transcendir i compartir. Aquí trobareu part del meu dietari però també d’altres experiments de narrativa creativa. Gràcies els que us atureu i em llegiu, els que opineu i als que no ho feu. M'agraden les crítiques per què sens dubte és la única manera de millorar. En qualsevol cas per a mi ja és un plaer i un privilegi, compartir aquest espai amb vosaltres.