Canal 9 al Principat?

Un relat de: Llorenç Garcia

Fa unes setmanes un relatogermà valencià al fòrum de RC celebrava amb goig l'emissió de Canal 9 al Principat com si fóra motiu d'alegria. D'antuvi la notícia podria ser interpretada com la caiguda d'una espècie de mur de Berlín audiovisual establit fèrriament al riu Sénia. Jo del que m'alegre és que els governs de les dues autonomies comencen a entendre's en moltes qüestions. Però a mi sincerament em fa envermellir les galtes, com a valencià d'adopció, aquesta cadena en què la llengua catalana pareix com un residu folclòric al qual no queda més remei que fer-li alguna concessió i en què els informatius s'entesten a bastir una hagiografia de les figures del PP i a denostar qualsevol intent democràtic d'oposició. Fins i tot tinc constància que els seus informatius han estat emprats com a exemple de manipulació en diverses facultats per als estudiants de periodisme. Com a mostra, encara recorde un començament del noticiari vespertí en què el presentador comentava amb gest de circumstància: "Els socialistes tornen a fer de les seues". Tot un paradigma representatiu de l'estil força maniqueu i caricaturesc que només podria calar en ments infantils o cegues de raó.
Ignore si arriba Punt 2 allí, però desitge amb totes les meues forces que la resposta siga afirmativa car podria suposar un gest de redempció en l'aportació valenciana al camp audiovisual. Aquest canal té un tarannà més despullat de continguts polítics i més centrat en la vessant cultural..., però de públic penosament minoritari.

Comentaris

  • M'adjudiques coses que jo no he dit, Sr Rocaforta[Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 12-02-2009

    Em pareix excel·lent que expresses que m'he passat, però coses com que he TV3 ha empitjorat amb l'arribada socialista no són a l'article. Jo només em referia a Canal 9, allò que dius que he escrit sobre TV3 és mentida. Torna-ho a llegir si no em creus.

  • FELICITATS !!![Ofensiu]
    F. Arnau | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Una bona reflexió...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 31-08-2008 | Valoració: 9

    Està molt bé això que dius, Llorenç Garcia...

    Ara, tampoc t'ho creguis molt. La Televisió de Catalunya (del ditxós número "3"), tal i com s'anomena aquest canal a sí mateix, gràcies al PSC català, s'ha acabat convertint en un canal de televisió en un 40% hispanoadicte, de bastants contingus en llengua castellana, i amb molt poca atenció a la bona gent de la Catalunya Nord (i de la Itàlia catalana).

    Estem en una situació de decadència per tot arreu... Ara més que mai és hora de lluitar!!

    Salutis!!

Valoració mitja: 8.67

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108929 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog