Benvolgut Barak Obama

Un relat de: lluisba

Em pregunto, estimat candidat,
quan tardaràs -si arribes-
en bombardejar un país pobre.
La llista dels països pobres és llarga
i té la virtut de tendir a augmentar.
No dubto gens que Miss Clinton
ho faria molt abans que tu
i potser amb més fermesa. Aquests ulls blaus que té
duen el blau malèfic lleument pintat sota el Rímmel.
Et miro als vespres
a l'informatiu de la Mònica Terribas,
que dubta en posicionar-se.
Entre les dotze i la una, et trobo
fins i tot molt atractiu.
Per això em costa una mica veure't
quan ordenis un assalt amb míssils.
Però sé que ho faràs. No pots pas deixar
que el petroli se t'escapi de les mans.
Consta que jo visc en un país ric
i per tant salvat de la vostra ira.
Tot i així, Barak,
perdona que els pobres us odiem sempre.
Perdona que la lluita de classes
segueixi vigent malgrat els pàries
i els fillsdeputa.
Perdona que els pobres encara existim.

Comentaris

  • Especialment avui, dia en què ha guanyat, [Ofensiu]
    M.Salles | 05-11-2008 | Valoració: 10

    dia en què que Barak Obama esdevè el 44è president dels Estats Units (i per expensió, gairebé del món, sinó tant sols veure el desplegament de mitjans en el seguiment de les eleccions), aquest text esdevé gairebé imprescindible.

    Segurament el Sr. Obama té molt de mèrit. Ha aconseguit engrescar el personal, fins i tot els europeus (que l'haurien votat, si poguessin, en massa, tinc la impressió). Haig de dir que em cau simpàtic i que pel simple fet de ser "una mica" progressista en un país tan conservador ja és una bona notícia.

    Però el que realment seria una bona notícia si t'equivoquessis, lluisba, i mai ordenés cap atac. Seria una bona notícia que, finalment, alguna cosa canviés en aquest món.

  • Políticament[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 28-04-2008

    segurament tens raó, ara qué Prefereixo 20 anys de polítiques socials de Clínton i de transformacions socioeconòmiques internacionals que 1 anys de misil i invasions dels Bush. Suposo que Obama enganya, com anganya la Clinton.

    Com a relat... no acabo de veure, un poema polític, de protesta? si? però el to... m'he perdut. Per aquí sota et diuen que està molt ben escrit i no en dubto, però em costa trobar-li ritme, trobar cohesió. El significat és previsible, i el missatge conegut-

    Bé serà qeu després de llegir les Petges invisibles m'has deixat tant al.lucinada que demano massa... jejeje però no, no puc dir que m'hagi agradat.

  • una opinió[Ofensiu]
    ANEROL | 02-03-2008

    sincera, que no la interpreto com antiamericanisme sinò com a realitat. El poder és l'econòmic i els presidents són els titelles dels quatres que realment mouen els fils

  • Carta amb segell[Ofensiu]
    franz appa | 18-02-2008

    mereixeria ser llegida, per Mr. Obama. A la millor fins i tot li faria cas... Tot i que, si li fes massa cas, ja trobarien la manera de fer-li el llit.
    Pobre Barak, tan ric...

  • gypsy | 17-02-2008 | Valoració: 10

    crític i dur.
    Molt ben escrit a més. Jo no sóc especialment antiamericana, no vull imaginar el món en mans de fonamentalistes àrabs.
    Malgrat tot, hi ha molt per avergonyir-se i tancar els ulls, és cert.

    Un petó

  • Quina pena...[Ofensiu]
    Cuit | 17-02-2008 | Valoració: 8

    Molt bon relat, assaig, poema o reflexió... Però pel meu gust només en l'apartat literari i formal.
    Ho sento lluisba, no he pogut evitar deixar-te el meu comentari, en forma de crítica constructiva si tu vols, o únicament d'opinió, donada la facilitat del tema en qüestió. L'abordament senzill, multitudinari, típic, tòpic i cansat ja, anti-nord-americà. Que consti que tot això ho dic exclusivament a títol personal -com podria ser, sinò?
    Per això dic que una pena. Ja sabia com seria l'escrit només llegir l'irònic títol.

    Per sort, podem consolar-nos: no serà pitjor que l'amic George.

    Salut.

  • Quan a milers de km. de distància...[Ofensiu]
    Vallespir | 17-02-2008

    esmorzem, dinem i sopem amb les primàries que un partit celebra als meritosos estats de Utah, New Hampshire o Rhode Island, nou mesos abans de les eleccions presidencials, només vol dir una sola cosa: que aquell país que tenim a milers de km. de distància té -independentment que el mani una dona, un negre o un hobbit- tota la capacitat per a decidir de bombardejar quan i on vulgui.

    Quan els avatars de Utah, New Hampshire o Rhode Island no amenitzin les nostres viandes familiars voldrà dir que aquell país -independentment que sigui manat per dona, negre o hobbit- no tindrà cap capacitat de fer mal enlloc.

    Farem bé, doncs, a començar a aprendre'ns el nom de les també llunyanes províncies de la Xina i els fatigosos processos dels seus elaboradíssims sistemes electorals -en cas que en tinguin-, per quan els mitjans de comunicació d'un futur no tan llunyà ens inflin el cervell amb les imatges dels nous regents del cetre del poder global, un poder que, emulant la matèria, mai no es destrueix sinó que es transforma (o canvia de mans).

    Bon relat crític... que dóna per fer-ne molts i molts més.

    Salut,

    Roger

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de lluisba

lluisba

77 Relats

390 Comentaris

95855 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
El novembre del 2006 em vaig estrenar a Relats en català. No sóc gaire constant ni gaire assidu. Llegeixo, comento una mica. Miro el fòrum de tant en tant, però n'entenc ni un borrall. Intento fer contes de por (o d'inquietud, que diuen), algun poema improvisat...

Pel novembre de 2008, però, junt amb d'altres companyes i companys, vam iniciar un blog on ara hi poso els meus textos. A RC hi entro i miro, i molt ocasionalment demano penjar alguna cosa.

El nostre blog (per si vols) és:
http://riellblvd.blogspot.com/