A les fosques

Un relat de: Giser

A les fosques, sense veure, sense voler mirar i sobretot, amb els braços estesos cap a l'infinit. Per por, per no saber, per no conèixer. Quin neguit, quina incertesa!!

Sensació de fred, de soledat, d'inexistència, d'heterietat. Sensació negra, bruna,...ceguesa.

Cap a endavant? Cap a endarrera? Dreta? No esquerra, segur? Perquè? Uff, ja estem!! Trontollo, tremolo, oh, no! Torno a les fosques.

No crec que això acabi aquí; no, no ho crec pas. Perquè no hauria d'haver una espurna d'esperança? Per què?

Hi ha coses que així m'ho fan veure; més que veure, pensar. Sí, pensar. És de les poques coses que puc fer aquí tancat. Diuen que és dolent, per què ho serà? Per què ho diran' Això em fa pensar... Va, deixa-ho estar!!

Nooo, per què? Diuen que diuen que pensar és dolent. Ep!, que això ja ho he dit abans. No, ja, si pensar finalment sí que serà dolent.

Però si no penso, què hi faig aquí dins? Què hi puc fer? Caminar i topar' cap a on cap a endavant? Capa enrera? Dreta? Esquerra? Segur? Per què? Uff, ja estem pensant.

Vigila!! Estic a les fosques i no m'hi veig. Què em pot passar? Un cop, una caiguda, una ferida, sang: sang a la sang. Sang fosca i espessa, rellisca i cau, ara no hi veig, sang a l'iris, veig fosc, cou, continua relliscant, fins que cau, toca terra, ha arribat, ha seguit i acabat.

Si ella si, per què jo no? Vinga, continuaré; un pas, bé, dos passos, bé, tres, quatre, cinc, sis... estic fora!! Només havia de continuar; per què no ho hauria d'haver fet abans? Per què m'ho vaig pensar tant? Ja diuen que pensar no és bo.
A la claror, veient, volent mirar, i sobretot, amb els braços creuats sobre el cor que batega impulsivament, ell sol, sense pensar, sentint, sentint molt.

Començaré a saber? A conèixer? Quin neguit, quina incertesa!!

Comentaris

  • FELICITATS![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Núria Gausachs i Cucala

  • coment[Ofensiu]
    Ainoa | 19-06-2005

    Hola!!

    uf1 nos é siet vaig arribar a comentar res a principi de setmana, però abans que acabi la setmana vullse guir llegint i comentant.
    Un túnel, una sortida, com tu dius, estar a les fosques, moltes vegades ho estem i ens fem le smaiteixes preguntes que t'ha splantejat tu, però sobretot m'agradat el final, nomé scalia caminar, seguir endavant per poder sortir.

    Vaig a seguir buscant relats teus!!

    petonets

  • A les fosques, on res és clar[Ofensiu]
    kispar fidu | 19-06-2005

    Dubtant, buscant, pensant... pensant si està bé, si no, di pots canviar, si segueixes pel bon camí... dubtant: dubtant de tu, de tot, de la vida, del món, dels dies...

    A les fosques, on res és clar, endavant, endarrera, sense saber on anar; a la dreta, a l'esquerra, sense saber cap on tombar...

    Gemm@

  • T'entenc[Ofensiu]
    AtzaVaRa | 19-01-2005

    Reflecteixes perfectament l'incertesa dels pensaments....sense cap direcció en concret, sense saber res, i sense saber si s'ha de pensar tant les coses...
    Tothom té moments d'aquests, però poc a poc tot es va estabilitzant....

    Ànims!! Que poc a poc arriba la llum del dia!!

    Una abraçada ben forta,
    AtzaVaRa
    (ah! i no deixis que la gent et digui que pensar tant no és bo...pensa que potser són ells els que no pensen prou!!)

  • Una metàfora?[Ofensiu]
    brideshead | 13-12-2004 | Valoració: 9

    m'hi ha semblat veure una bona metàfora: de vegades, quan més es pensen les coses, més depressa es perden. No és que no sigui bo no pensar, és que s'ha de pensar el temps just i després llençar-se a l'acció i, si resulta que t'equivoques, és igual, perquè el plaer de no haver-te quedat parat ajuda a refer una decisió.
    Amb altres paraules, però m'ha recordat una mica el sentiment que expresses en "Temps".
    Vinga, no et desanimis i segueix escrivint, tens moltes coses al cap i ho fas divinament!
    Un petó.

l´Autor

Foto de perfil de Giser

Giser

28 Relats

137 Comentaris

62624 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
ABRAÇADA DE GUERRA

No jugaré a tirar de la guerra
Millor jugaré a l'abraçada de veritat,
on totes i tots s'abracin
en comptes de lluitar,
on tothom riu
i per la catifa rodolen,
on tothom es patoneja,
I tothom somriu,
I tothom s'escolta.
I tots i totes guanyen.

Shel Silverstein