Diari del Marroc. Xauen (III)

Un relat de: Giser

Xauen, 11 d'agost de 2003.
Com diu la gent, "Xauen és blau".. No podria ser d'un altre color, blau bebè. Diuen que és pels mosquits i la calor, però el que la gent no sap és que aquest color és el culpable de la tranquil·litat d'aquesta ciutat-poble.

La tranquil·litat i l'equilibri s'han trobat entre aquestes muntanyes, i no volen marxar. No és només els efectes del Kif, no és només la tranquil·litat i hospitalitat de la seva gent. Hi ha alguna cosa que fa que Xauen sigui bressol del descans. Per a mi que és el blau bebè.

És un indret que juga constantment ambla foscor, amb les ombres, amb el misteri. Casa racó de la seva medina et pot portar a la més gran sorpresa. Sorpresa la qual, et pot fer sentir mort, però quan un sent a prop la presència d ela mort, és inevitable sentir-se molt més viu.
Això és, Xauen et fa entra en l'art del funambulisme, et sents a la corda fluixa i no perquè la gent sigui hostil i violenta. Aquesta inseguretat ve de dins, d les nostres pròpies pors, dels valors i creences que la cultura occidental ens ha obligat a assumir.

És la por a reconèixer el desconcert, la por a haver d'anul·lar part del nostre jo, por a la por.

Hem de tenir por?La por és vida, però també pot ser mort. La por et pot tancar l'entrada a la foscor.

Xauen és això, si vols.

Comentaris

  • Alícia Gataxica | 17-06-2005

    Es cert que les societats africanes tenen el do de contagiar tranquil.litat pau, i a vegades va lligat als colors... i altres alegriá. música moviment... i també va lligat als colors, taronges, vermells, blaus... Àfrica és so, colors, i olors, i tu saps transmetre a través de paraules, i fer-nos veure, captar les imatges. Els teus relats sobre Marroc no tenen un argument definit si no que són flash.

    Tens un us encertat del llenguatge que ens trasmet aquesta tranquil.litat i hospitalitat que ens vols fer arribar.

  • De nou, l'encanteri...[Ofensiu]
    brideshead | 19-05-2005

    sí, l'encanteri de les paraules quan descobreixen un nou món, un món inesperat... que, de sobte, sents que et fa sentir bé. I les teves paraules transmeten aquest encanteri, perqué...

    "Això és, Xauen et fa entra en l'art del funambulisme, et sents a la corda fluixa i no perquè la gent sigui hostil i violenta. Aquesta inseguretat ve de dins, de les nostres pròpies pors, dels valors i creences que la cultura occidental ens ha obligat a assumir."

    Sí, Xauen deu ser això..... començar a desmantellar les pors.

    M'està agradant molt! vaig a seguir llegint...

l´Autor

Foto de perfil de Giser

Giser

28 Relats

137 Comentaris

62297 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
ABRAÇADA DE GUERRA

No jugaré a tirar de la guerra
Millor jugaré a l'abraçada de veritat,
on totes i tots s'abracin
en comptes de lluitar,
on tothom riu
i per la catifa rodolen,
on tothom es patoneja,
I tothom somriu,
I tothom s'escolta.
I tots i totes guanyen.

Shel Silverstein