Diari del Marroc. Xauen (V)

Un relat de: Giser

Xauen, 13 d'agost de 2003.
Acabo de llegir-me La carne de René, tan sols he estat dos dies per fer-ho. M'ha captivat, m'ha agafat de les espatlles i m'ha tibat capa les seves profunditats.

M'ha fet donar voltes com si d'un xai al foc es tractés. Hi ha hagut moments en els quals pensava que només em faltava la poma a la boca.

Amb René, la carn s'ha fet carn, carn que evoluciona, carn que se sotmet, carn que té por, que experimenta i torna a tenir por. Una por que el fa sentir viu.

Amb René viatges acompanyat a la solitud. La seva immaculada carn així t'ho fa veure. La lluita amb l'entorn, la resistència, la rebel·lió i finalment, la claudicació de la carn.

Sense voler, i suposo que d'una forma inevitable tots tenim un René a dins. Un René que lluita per canviar el seu entorn, amb les estratègies pròpies, ja siguin menys o ja siguin més. Però tothom lluita per canviar. La diferència rau al final, a claudicar o no.

En deixar-se portar per la corrent, o en fer una resclosa de fusta o pedres com fan els castors en mig del riu i dir "jo no continuo per aquest camí, aquí és el meu lloc".

René, finalment, decideix seguir la corrent del destí que li va escriure el seu pare per a ell. Jo intentaré escriure el meu propi destí.

Si fa falta des de dins del riu, només és possible canviar-ho si ho fas des de dins. Lluitant amb les paraules imperfectes, però amb el sentiment, aquestes paraules es poden escapar del seu demiürg. El sentiment és el que omple les paraules, sense ell, el llenguatge està buit.

A René li ha mancat el sentiment.


Comentaris

  • Estic arribant al tram final...[Ofensiu]
    brideshead | 20-05-2005

    i avui he notat com una bufada de vent feia fer un cop de timó.... Avui no hi ha passeig per Xauen, avui hem llegit René i la seva absència de sentiments, perquè...

    "El sentiment és el que omple les paraules, sense ell, el llenguatge està buit.

    A René li ha mancat el sentiment."

    Bones reflexions, aquestes que fas... fins al proper capítol!

    P.D. I ara me n'adono que ja tens 70 comentaris!

l´Autor

Foto de perfil de Giser

Giser

28 Relats

137 Comentaris

62524 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
ABRAÇADA DE GUERRA

No jugaré a tirar de la guerra
Millor jugaré a l'abraçada de veritat,
on totes i tots s'abracin
en comptes de lluitar,
on tothom riu
i per la catifa rodolen,
on tothom es patoneja,
I tothom somriu,
I tothom s'escolta.
I tots i totes guanyen.

Shel Silverstein