UNA SALA D'ESPERA

Un relat de: Guiomar
Dues hores en una sala d'espera donem per molt. Moltes hores que, davant la pantalla que vomita codis impossibles de desxifrar, fan que la vida s'escoli sense treva. I s'espera amb impaciència que surti el teu codi, te'l mires amb insistència comprovant que encara no te l'has après.

La sala està plena de cares desconegudes. La majoria amb l'estigma de la malaltia en les seves faccions. Mocadors de colors l'amaguen. Alguns amb gràcia, altres deixats anar de qualsevol manera, mostra inequívoca de l'humor de la propietària quan de bon matí surt al carrer. Ells no en porten de mocadors. En això també són més lliures.

No t'agrada la gent. Riuen i criden sense vergonya. Parlen i busquen la teva complicitat amb les seves mirades, que tu defuges sense dissimular. Tu no vols escoltar i ells volen llegir-te els llavis. De sobte arriba i a la sala s'instal•la un silenci pertorbador. Discreta, jove, ben vestida i amb un mocador molt ben posat. Trista i amb els ulls plorosos, uns ulls molt clars, quasi transparents, potser a causa de les moltes llàgrimes que segur han vessat.

Sense voler veus la ferida, la cara un xic desfigurada i el seu caminar lent però elegant quan arriba agafada del braç del seu pare. Dues hores per pensar i reflexionar. Com deu ser la seva vida, la seva família, tindrà fills? Les veus han callat però parlen entre ells a cau d'orella i es pregunten sobre el perquè de la teva mirada esquiva i el posat trist i elegant de la noia del mocador ben posat.

Sense parlar-vos les vostres mirades s'han creuat i els vostres silencis s'ho han dit tot, a cau d'orella. Segurament, en la soledat de casa vostra, sense saber res l'una de l'altre, sentireu les veus que no heu escoltat, i veureu les mirades que heu defugit, i a la vostra manera, pensareu que això del boca orella imaginari no és una bona manera de comunicar-se, que sempre porta malentesos i que les mirades sota una pantalla de codis indesxifrables diuen molt més que els murmuris a cau d'orella.

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Enhorabona!![Ofensiu]

    Enhorabona, Araceli!! Quantes experiències compartides en una sala d'espera...Molt bon relat. M'alegro molt que hagis estat finalista, preciosa!!

  • Sense voler veus la ferida...[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 27-04-2016 | Valoració: 10

    Felicitats, Guiomar, per aquest gran relat. Perquè és així com tu ho expliques. Posa els pèls de punta tornar a evocar-ho, recordar-ho. Hi ha mirades que no s'obliden mai i que, sens dubte, ho diuen tot. Tu saps mirar.

  • Fantàstic[Ofensiu]
    Edgar | 27-04-2016

    Sempre tan sensible, sempre tant emocionant.

  • Mirar, pensar i parlar. ...[Ofensiu]
    jomagi | 27-04-2016 | Valoració: 10

    Hi ha gent que no sap mirar. D'altre difícilment saben estructurar pensaments profunds i d' altres els és tremendament fàcil parlar sense sentit .
    M'agradat molt. Una abraçada.

  • paraula o mirada?[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 24-04-2016

    Que bé que coneixes i descrius el clima de les sales d'espera!
    No sé si estic d'acord amb l'Aleix, amb la paraula podem enganyar, mentir... Els ulls no en saben.

  • Bon relat[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 21-04-2016 | Valoració: 10

    Un relat bonic
    Montse

  • Si, parlem![Ofensiu]
    Guiomar | 21-04-2016

    Moltes gràcies pels teus comentaris!

  • Parlem[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-04-2016 | Valoració: 10

    Encara que sigui la conversa de l'ascensor (quin mal temps que fa avui), parlem, si us plau. Les mirades i les seves interpretacions poden portar confusions. Com a exercici d'observació, està molt bé, però és millor, si us plau, parlar. M'ha agradat molt i molt el teu relat. Una forta abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Guiomar

Guiomar

43 Relats

242 Comentaris

35348 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Recuperar el plaer de l'escriptura m'ha salvat!