ARTINKERING

Un relat de: Guiomar

"Et fa pensar a través dels materials", "fomenta la creativitat", "fa protagonistes als participants", "obre la porta a la gestió del fracàs", "sense límits", "t'atrapa!". En diuen TINKERING.

Un edifici gran, molt gran per només un petit grup d'alumnes i de professors treballant amb molta il·lusió amb noves formes d'ensenyar i d'aprendre. Manipulen, experimenten i creen, s'equivoquen i tornen a començar. Materials reciclats, llibres i mobles que d'altres han deixat abandonats formen part del seu nou món. Habiten un espai que res té a veure amb el de les classes a què estaven acostumats. No hi ha taules en línia, ni cadires ben posades, ni una pissarra negra, ni un professor o professora que presideix i ordena. Diuen que pensen amb les mans i que l'aprenentatge es transmet no només del mestre a l'alumne, es crea a partir dels nous coneixements mentre fabriquen un artefacte qualsevol.
Arriben entusiasmats amb uns marcs que han trobat al carrer, són preciosos i els adopten ràpidament. Hi eren al costat d'uns contenidors, ben apilats esperant ser reutilitzats. Ja saben que en faran, treballaran per netejar-los, deixar-los com nous i poder aprofitar-los. La classe es converteix en un taller improvisat. Guants, productes de neteja, estris de fusteria. Les taules apilades convertides en un banc de treball i les cadires a sobre d'altres taules per fer espai. S'han convertit en restauradors improvisats, els coneixements els van adquirint a mesura que surten els problemes. De cop apareixen uns visitants improvisats, els corcs. Coneixements interdisciplinaris amb les aportacions de tothom qui vulgui col·laborar. Uns pares compromesos ens ajudaran i de pas ens portaran el remei que es feia servir als pobles. Allò que ha passat de generació a generació, que ens ha servit sempre per aprendre i que ara té un nom nou, una disciplina nova? No, l'art de tota la vida, la memòria apresa, la memòria transmesa, la memòria viscuda.

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Aniversari” que s’editarà a finals de 2020.
    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................





  • La transmissió[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-01-2020 | Valoració: 10

    L'art de transmetre, d'ensenyar de pares a fills, el sentit comú aplicat a l'art. Un relat intel·ligent, reflexiu i, sobretot, creatiu. Els pantalons apedaçats pel germà petit, el llibre de text que aprofitarà el germà petit, la part pràctica de la vida. M'ha agradat molt! Una forta abraçada, Guiomar.

    Aleix

  • Optimisme[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 21-01-2020

    Penso que t'ha sortit un relat optimista aquest mes, Araceli. Vénen ganes d'arromangar-se les mànigues i posar-se mans a l'obra.
    Endavant!

l´Autor

Foto de perfil de Guiomar

Guiomar

43 Relats

242 Comentaris

35215 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Recuperar el plaer de l'escriptura m'ha salvat!