Una bicicleta? Mai!

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

UNA BICICLETA, MAI!

Era l'any 1.938, des d'aquell estiu jo havia après a anar amb bicicleta. El meu cosí Manel en tenia una i la compartíem.
A casa meva els meus pares no volien que hi puges per por de que em fes mal, i a més, em deien que amb una bicicleta de noi una nena no hi tenia que pujar, perquè la barra que hi havia entre el seient i el manillar no em deixava que toqués de peus a terra.
A mi m'agradava tant que hi pujava d'amagat, el meu cosí no li feia res de compartir la bicicleta amb mi, i el que fèiem era fer un vol cadascú.
Agafàvem el camí que baixava cap a l'hort, i quan érem a prop d'una figuera que es trobava a mig camí, allà un dels dos s'esperava i l'altre feia un vol amb la bicicleta, i després a l'inrevés.
Mai no havíem tingut cap ensurt en cap viatge, per això quan s'acostaven els reis de l'any 1.939, vaig voler que els pares em veiessin baixar per aquell camí, i aprofitant que ja tenia dotze anys, els hi volia demanar que els reis em portessin una bicicleta amb la barra de noia, encara que a mi ja m'anava bé la del Manel!
La mare no volia sortir per veure com em feia mal, però finalment el pare la va convèncer i tots dos es van esperar al costat de la figuera.
Jo com cada dia vaig agafar el camí a tota velocitat, i quan vaig passar pel seu davant, la roda de la bicicleta va tocar amb una pedreta que hi havia al mig del camí i vaig saltar pel davant del manillar cap a terra.
Els pares i el meu cosí van córrer al meu costat. De seguida hem vaig notar la ferida al genoll dret i una bona rascada a la galta.
El pare em va portar a coll fins a casa, i la mare em va curar i em va tapar les ferides.
La bicicleta va quedar amb l'eix de la roda del davant ben torçat, però el Manel no es va queixar, només hauria faltat això...!
Els pares em van assegurar que jo de bicicleta no en tindria mai cap, i em van prohibir que tornés a pujar-hi. Tota la vida he anat amb bicicletes que m'han deixat, i mai més no m'he fet mal.

FI





Comentaris

  • hola eulalia ^^[Ofensiu]
    lady_belen | 25-03-2009 | Valoració: 10

    aquest relat em recorda quan tenia 7 anys, que per reis em van regalar una nina i el meu germa als dos dies li va arrancar el cap =(
    amb això vaig aprendre que els somnis no son reals, i que les nines boniques no son eternes..

    aquest relat m'encanta :)

    un petonàs!!




    belén.

  • ENGANYATS[Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 18-03-2007 | Valoració: 9

    MOLTES VEGADES ELS PARES S'ESTIMEN MÉS VIURE ENGANYATS QUE AFRONTAR LA REALITAT, I ESSENT FILLA ÚNICA ENCARA MÉS!

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75472 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.