Un mal any, el té tothom

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

Vaig pensar que aquest any començava malament quan en tocar les dotze campanades, jo m'estava al llit, i del llit al lavabo. Portava tot el dia amb una passa d'estomac que només hem feia vomitar...
Entre que vaig anar al metge, que hem van fer efecte els medicaments i que hem vaig posar bona, ja s'acabava el mes de gener i havia perdut set quilos...
Bé, els quilos ja els recuperaria, i el proper any esperava poder menjar-me el raïm amb tota la meva família, però alguna cosa hem deia que la xifra que acabàvem d'encetar no hem seria pròspera.
Havia sentit a dir, que seria l'any "Boond" per allò del 007. Potser si que ho seria, però a mi no m'afectaria la màgia d'aquest investigador privat.
Uns dies abans de la Setmana Santa, tot circulant amb el cotxe per l'autopista de Tarragona amb la meva amiga Marie Chantal, francesa de naixement i amant de la costa catalana des de tota la vida, a l'alçada de Comarruga, un cotxe se'ns va posar al costat, tot assenyalant que havíem punxat una roda. Nosaltres, ingènues, varem aturar l'automòbil a la vorera, i jo mateixa que anava de copilot, vaig baixar del cotxe per comprovar quin era el problema que teníem i que tant havia cridat l'atenció dels altres automobilistes.
El copilot del vehicle auxiliador, també va baixar, i mentre jo comprovava totes les rodes del cotxe, ell abocant-se a dintre del nostre automòbil per la ventanilla que vaig deixar oberta, va agafar d'una revolada la meva bossa de mà, sense donar temps a la Marie Chantal de reaccionar. Al moment, la copilot del lladregot va arrencar el seu cotxe, esperant que el seu company saltes a dintre per la ventanilla tot portant la meva bossa de ma, penjant per fora uns quants metres.
Ens varem espantar moltíssim, però donàvem gràcies a Deu de que no ens haguessin fet cap mal ni ens haguessin amenaçat amb cap arma. Quan la calma va regnar a dintre dels nostres caps, varem telefonar a la policia, que fent acte de presencia de seguida, ens va dir que hi havia una banda de Peruans que es dedicaven a cometre aquests delictes.
Al cap de vuit dies, hem varen telefonar dient que a la comissaria de Torredembarra, hi havien portat la meva bossa de mà i que només hi faltaven els diners, perquè tota la documentació hi era.
Parlant amb tota la gent coneguda, ens van dir a la meva amiga i a mi, que per la televisió han fet programes específics explicant aquests tipus de robatoris; nosaltres com dues bledes no ho hem sentit mai.
Ara que ja ens trobem a la meitat d'aquest any "Boond" espero que vingui el proper sense haver d'explicar cap més desventura.

Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]
    uanra | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Entendre els mapes[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 22-09-2008 | Valoració: 10

    Hola;

    Eulalia, els mapes no s'han d'entendre, com els teus relats s'han de llegir.

    Agafa la guia de Barcelona i situat en qualsevol carrer, aviat podras DEDUIR:

    A) Si pujes o baixes en direcció al mar

    B) On estas exactament [ els edificis parlen ]

    C) Això dels mapes i les dones [ que no els enteneu, és un mite més]

    Fes la prova.

    Antonio

  • Hola, envial a tribuna@guimera.info [Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 16-09-2008 | Valoració: 10

    Bona tarda,

    Fa temps que no rebem cap cosa teva i estem enyorats.

    ja saps : el relat en format word com annex a l'email, i si envies una imatge també com annex.

    tribuna@guimera.info
    www.guimera.info

    Gràcies per endavant.

  • Ara, però,[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 22-01-2008 | Valoració: 10

    i malgrat el mal tràngol, un any nou ens ha obert les portes! Per si no t'ho havia dit abans, que passis un molt bon any, ple de salut, bon humor, èxits literaris i, sobretot sobretot, molta inspiració!!!

    Més abraçades!

    V

  • Com denúncia,[Ofensiu]
    rnbonet | 08-08-2007

    xicona, no està malament. És un 'avís de navegants' que cal prendre en consideració.
    I que aprofite per lliçó: altra vegada, comproveu que la roda del cotxe sí que està rebentada o buida; el vehícle acostuma a fer tro-troc.
    Salut i rebolica!

  • Lladres[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 07-08-2007

    De lladres n'hi ha a tot arreu, fins i tot a Prullans, allà en aquell càmping on anaves amb els teus pares i on jo vaig ser uns dies d'estiu... Allà em van robar el cor.
    Gràcies pels teus comentaris!

    Enhorabona pel relat!

  • diesi | 03-08-2007

    En general m'ha agradat, sobretot el títol, l'he trobat divertit.

    Potser no sóc ningú per donar consells, però permet-me corretgir-te una coseta: durant el text comets diverses vegades la mateixa falta ortogràfica, per exemple "HEM vaig posar bona", aquest "hem" va sense H. S'escriu amb H quan et refereixes a la primera persona del plural: "nosaltres hem..." en canvi "jo em".

    Bé, no sé si ho he explicat gaire bé, aquí hi ha gent que ho farà millor que jo, perquè jo de faltes també en faig... Espero que no t'hagi molestat però crec que els comentaris no només han de servir per apujar l'ànim de l'escriptor.

    Espero que t'hagi servit d'ajuda ^^.

    b#NaT#b

  • Hola Eulàlia[Ofensiu]
    ANEROL | 03-08-2007 | Valoració: 9

    Moltes gràcies pels teus comentaris.
    ja fa molt temps que es parla d'aquest tipus de robatoris; però no vivim desconfiant de tothom i si, en plena carretera, t'avisen que has punxat crec que tots cauriem en el mateix parany. És un ensurt dolent, i, com dius, no ha passat d'aqui, per sort. Petons

  • REAL I MOLT[Ofensiu]
    IRINA | 02-08-2007 | Valoració: 9

    UNA AVENTURA DE LES QUE PASSEN DE VERITAT, NO CAL QUE SIGUI L'ANY BOND, JA FA MASSA TEMPS QUE DURA AQUESTA INSEGURETAT, ES A NIVEL ESTATAL I MOLTA GENT EN TE UNA REFERENCIA, D'UN AMIC. D'UN FAMILIAR, D'ELL MATEIX, PASSA CADA DIA MOLTES VEGADES, L'AUTOPISTA ES UN BON LLOC I SOBRETOT LES AREAS DE SERVEI. UNA LLÀSTIMA SI TENIM EN COMTE LA QUANTITAT DE DINERS QUE ENS COSTA DE MANTENIR-LES. NINGÚ EN TÉ CURA I AIXÒ ES VEU PROU CLAR.

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75199 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.