Ullnahpolis (capitol1)

Un relat de: Àfrika Winslet

El dia que vaig complir 16 anys em van llevar força més d'hora que de costum per preparar-me per a la meva presentació a la societat odnah, la celebració de la Aodnah-in. Seterah, la meva germana petita i per tant la meva donzella personal em va aconsellar que deixés al dormitori la meva cinta daurada que sempre em recollia el cabell, i jo la vaig trobar a faltar després de que me'l tallés la meva mare just per sota la barbeta. A mi no m'agradava gaire, però mamah em va assegurar que ja m'acostumaria. Jo vaig pensar que potser no podria pas deixar que em tornés a créixer, doncs tant ella com totes les altres odnahs que coneixia el portaven sempre així. Per això vaig mirar-me amb tristor els llargs rínxols negres que eren a terra quan vaig baixar de la cadira i, sense que mamah ho veiés, Seterah va agafar-ne un i se'l va guardar a la butxaca, tot fent-me l'ullet.

Després em van portar al bany gran, on hi havia preparats un munt de pots i espelmes de colors i olors diverses, tovalloles blanques i una banyera rodona plena d'aigua tèbia. El mirall estava entelat i les parets estaven tan barrocament decorades que gairebé et podies marejar de intentar mirar-ne cada detall. Em vaig despullar i vaig ficar-me a l'aigua. Mamah somreia contínuament i es veia que li feia molta il·lusió poder compartir amb mi aquell moment tan especial de la meva vida. Em van rentar els cabells amb un sabó que feia olor a fruites silvestres i mel. I pel cos van ruixar-me tot tipus d'olis i ungüents artesanals, fets amb roses, ginesta, romaní, espígol, vi negre i oli d'ametlla. I en sortir, amb aquella mescla d'olors i un barnús blanc fins als peus que gairebé em trepitjava, vam dirigir-nos cap al meu vestidor. Llavors mamah va haver de quedar-se fora, ja que no podria veure el vestit de l' Aodnah-in fins que no aparegués amb ella a la balconada de l'Edifici General. Això em va fer sentir-me important, ningú no podia celebrar l'Aodnah-in sense el seu consentiment per al vestit i la mamah no el podia mai veure, ja que portava mala sort per a tota la seva família. Les ajudants buscaven el vestit que creien era l'adequat per al rang i el cos de la futura odnah, i ella havia de donar-hi el seu vist-i-plau somrient il·lusionada i assentint amb el cap, o del contrari les ajudants havien d'afanyar-se per trobar-hi l'adequat. En el meu cas va ser força fàcil, ja que la meva germana va posar-hi molt de la seva part. El primer cop van escollir un vestit exageradament elegant i decorat amb pedres semiprecioses, llarg fins als peus i amb un ridícul barret a joc, que jo no ho vaig consentir com molt bé ja havia previst Seterah. El segon vestit va ser escollit per ella mateixa i acordat entre totes les ajudants, molt més senzill i de línies més marcades al cos, amb unes mànigues llargues que queien fins a la cintura quan aixecaves els braços, de seda fina i amb un petit brodat de plata a les vores. El vestit sempre era de color blanc per garantir la puresa i virginitat de la noia que el portava.

Doncs amb aquell vestit em va vestir la meva germana, i amb unes sabates d'un taló impossible que no havia vist en la meva vida, i que havia portat la meva mare quan, com jo, va complir-ne els 16 anys.

Comentaris

  • Fantasia[Ofensiu]
    XvI | 25-12-2005

    Hola

    La frontera entre la ciència-ficció i la fantasia a vegades és difusa. Jo també soc molt exigent amb aquesta última, tot i que quan està ben escrita és tan o més satisfactòria que la primera; un exemple és Ursula K Leguin, que és capaç de vestir la fantasia de reflexions sobre la naturalesa humana o la influència de la sexualitat en el comportament, com fa a "La ma esquerra de la foscor". El teu relat m'ha fet pensar en ella, m'ha agradat i confio a poder llegir-ne la continuació.

    salutacions

  • Bon començament[Ofensiu]

    M'agrada molt com escrius, de moment la cosa és interessant, sembla que haurem d'anar descobrint poc a poc un món fantàstic.
    No sóc especialment lector d'aquests temes degut a que massa vegades m'han decebut, o han quedat tan oberts que no em diuen res.
    En el teu petit fragment no se m'ha disparat cap de les alertes, i això per a mi és un bon senyal.
    Espero ràpidament la continuació.
    Els noms són transposicions de lletres de noms normals amb una h afegida, em pregunto?

    De manera apriorística -no és un comentari al teu escrit- m'agradaria dir el que penso de la fantasia i de la creació -o recreació- de mons i societats alienes a la nostra:
    Valoro especialment la coherència, que no succeeixi mai que el lector trobi detalls impossibles, física, econòmica o sociològicament.
    El minimitzar al màxim els elements extraordinaris, per exemple pot haver-hi un atzar molt increïble, però no dos sense una explicació.
    Que no es caigui en el que anomeno "efecte Superman" que consisteix en un desenllaç fàcil basat en elements que figura que ja existien durant tota la narració però que sols apareixen al final en el moment oportú.
    Similar a aquest darrer punt, la no inclusió d'elements ad hoc, que el lector veu que són a la trama per justificar l'argument, i no pas que l'argument és una conseqüència d'aquests elements que hi ha a la trama.


  • Àfrika Winslet | 13-12-2005

    de veritat?? que bé! me n'alegro que t'agradi, continuaré la història, si senyor! jeje
    Doncs els noms (i de fet tot) és de collita pròpia, i no estàn pas inventats a l'atzar, tenen un origen...
    Gràcies!!

  • Amb ganes d'un capítol 2[Ofensiu]
    Ligeia | 13-12-2005

    M'agraden molt els noms dels personatges i dels llocs. Són de collita pròpia?
    Ja tinc ganes de llegir el proper capítol!

l´Autor

Foto de perfil de Àfrika Winslet

Àfrika Winslet

107 Relats

829 Comentaris

160179 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Bones!! El meu nom és Laia, vaig néixer a Tarragona però des de ben petita visc a L'Hospitalet de Llobregat (visca L'H!). Tinc vint-i-quatre anys i estudio Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes a la UPC (Campus Nord, Barcelona).
Agraeixo el temps que dediqueu a llegir-me, els vostres comentaris, consells i crítiques...

Per qualsevol cosa, la meva adreça és:
Laia_fiber [arroba] hotmail.com

I, ara, també podeu visitar els meus blogs:
Àfrika Winslet
La otra Àfrika Winslet ...



eeeiiiii, ja és aquí!! Disponible, si el demaneu, a les llibreries!!

ELS ATZURS - CAMINS PARAL·LELS

Ed. Emboscall


Aquest llibre, del que formo part amb un relat, sorgeix d'un projecte engegat fa un any i compartit per cinc escriptors/es d'arreu de Catalunya que mostren, cadascú en el seu estil i des de la seva visió, una història que té com a protagonista alguna persona propera. El llibre, doncs, és dividit en cinc parts ben diferenciades que reflecteixen alhora la visió d'una realitat concreta i palpable i el tarannà literari de cada escriptor/a.


He arribat fins aquí gràcies a set casualitats:

1- Un dia avorrit i gris em va dur a aquesta pàgina.
2- Algunes persones van llegir i comentar els meus primers relats.
3- Després dels primers relats van venir d'altres.
4- Algú em va donar la mà i em va acostar al fòrum.
5- Vaig descobrir EL REPTE.
6- Vaig començar a conèixer en profunditat tot el que és RC.
7- Vaig descobrir quelcom perdut dins meu: l'escriptura.

Ara, no penso perdre-ho mai més.