Trucada a les 4:46 am

Un relat de: nuriagau
Miquel

      Una altra nit d’hotel. Al Miquel, ja començaven a pesar-li els anys; els viatges de feina cada cop li resultaven més feixucs. De fet, li havien proposat canviar de responsabilitat i assumir tasques d’oficina però rebutjà l’oferta. Fer de comercial li proporcionava una llibertat d’horaris que li permetia anar quedant amb la Imma sense haver de donar massa explicacions a la Susanna.
      De manera que, quan estava de viatge, a la nit, quan arribava a l’habitació, iniciava el ritual de les dues trucades. Primer parlava amb la Susanna i, des que el Martí s’havia fet gran i se n’anava a dormir més tard; amb ell, també. Després telefonava a l’Imma amb qui mantenia una conversa molt més distesa i divertida. De tant en tant, però, sorgia el tema que més temia: quan deixaria la dona. En Miquel mai no trobava el moment malgrat era conscient que, per coherència, era la decisió més encertada. Sempre havia cregut que quan el nen fos més gran seria més fàcil, però, ara que el Martí era un jove, tampoc ho considerava adient. No volia deixar la Susanna sola amb un noi en una edat tan difícil. Sabia que aquesta situació era injusta per a la Imma però la inèrcia i la por als canvis, que sempre l’havien caracteritzat, no li permetien fer el pas.

Imma

      La Imma matinà per anar-se’n a treballar. Havia d’agafar un avió a primera hora. Recollí el mòbil que havia deixat al menjador carregant-se i s’adonà que tenia una perduda. Eren les 4:46 am quan li havia telefonat el Miquel. Que estrany! Si ahir havien estat xerrant amb normalitat... Havien rigut una bona estona. Li agradaven aquestes trucades nocturnes quan ell anava de viatge. Com que estava sol, podien parlar amb tranquil•litat. Tot i que, com en d’altres ocasions, s’havia tornat a repetir la cançó de sempre. El Miquel no es decidia a separar-se de la dona. Des de feia vuit anys, la Imma desitjava oficialitzar la relació, però en Miquel no trobava el moment. S’havia plantejat abandonar-lo en més d’una ocasió, però mai no ho havia aconseguit. Incomprensiblement, com un imant, se sentia atreta i unida a un home que no acabava d’oferir-li tot.
      Va telefonar-lo sense aconseguir cap resposta. Es limità a deixar un missatge anònim i discret al contestador.

Susanna

      Els fets s’havien esdevingut ràpidament. La Susanna rebé una trucada dels mossos d’esquadra en què li comunicaren la defunció del marit. Segons li explicaren, de matinada, el Miquel s’havia trobat malament i havia telefonat al servei d’habitacions de l’hotel. Quan s’hi presentaren, ja no pogueren fer res per ell. Després d’això, l’autòpsia, el trasllat del cadàver, publicar l’esquela a la premsa, els tràmits del tanatori i els del cementiri...


      Ara, ja queda poc per a l’enterrament. Moltes són les persones que han passat pel tanatori. Ella coneix la majoria, d’altres se li apropen i es presenten. Enmig de tanta gent, apareix una dona amb aspecte trasbalsat i que sembla no conèixer cap dels allà presents. Decidida entra a la sala de vetlla i contempla el cadàver amb tristor.
      La Susanna l’observa i té el pressentiment que ella és la I Bosch a qui va telefonar en Miquel a les 4:46. Sense dubtar-ho, treu el mòbil del marit de la bossa, cerca el registre de trucades, selecciona la darrera i prem la tecla verda.

Comentaris

  • Gràcies per la feina...[Ofensiu]
    deòmises | 17-04-2011

    I aquí deixo el meu comentari quan vaig haver de fer de 'jutge' en el Repte Clàssic corresponent:

    'Abans de continuar, dues coses. Disculpes i gràcies. Disculpes per l'espera del comentari, i gràcies per haver contribuït amb el teu relat, Núria, a la meva proposta. Tot i el tràfec que tens en aquests dies.

    I ara el comentari: Un nou triangle que ens ensumem perquè cada personatge del triangle esmentat és protagonista del seu apartat. És a dir, 'veiem' la història des de les tres vessants i aquest mètode és bo, el més destacat de la narració fins i tot m'atreviria a dir...

    Encara que la prosa és acurada i amb les justes indicacions per saber què hem d'imaginar i què hem de descobrir per treure'n l'aigua clara. Malgrat el final obert. Quedem a l'espera i amb el dubte de si el telèfon mòbil sonarà a la bossa de l'Imma. Tot i saber que és la Imma. Em refereixo a nosaltres, al/a la possible lector/a.

    Gràcies de nou per la teva aportació, Núria'


    Felicitats de nou, segueix essent un relat ben trenat, d.

  • Tatxan-tatxan![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-04-2011 | Valoració: 10

    Fantàstic! Gran, gran relat que ens presentes amb tres personalitats com a protagonistes. Totes tres són tan creïbles,t'has ficat tan bé dins la personalitat de cadascun d'ells, ens els has fet tan propers que el relat resulta molt i molt engrescador. Evidentment sembla que hi hagi un abans i un després de les 4.46. M'encanta. Una forta abraçada i fins aviat.
    Aleix

  • Uffff...[Ofensiu]
    emmacel | 11-04-2011 | Valoració: 10

    Estic d'acord amb els comentaris que esperen una continuació a aquest relat. Una situació realment estranya que fa imprevisible les reaccions. Vol saber la veritat la Susanna? En té prou la Imma amb la certesa de que ell l'estimava de debó, encara que fos privadament? Saber que les últimes paraules del Miquel volien ser per ella? Per mi, seria més important imaginar que voldria realment en Miquel ara que ja no hi es.
    Però... m'estic avançant als aconteixements! El teu relat té això, m'ha fet pensar en totes les possibilitats!
    Enhorabona, no perds la capacitat d'atrapar-nos.

  • Des de tots els punts de vista[Ofensiu]
    copernic | 10-04-2011

    Una relació d'infidelitat, aquesta permanent, amb propòsit de separació inclòs narrada amb precissió des de tots els punts de vista amb un final obert, presagi d'un nou relat, potser? Bona preparació del relat a la recerca del final que suposo has imaginat abans de començar a escriure. Hi tens molta traça escrivint textos en el qual el mòbil és el protagonista o una part important de l'argument. Això demostra una bona capacitat d'adaptació als nous estris de la vida quotidiana donant-lis format literari. Finals sorprenents, tancats o bé oberts a mil i una altres històries que es poden escriure. En fi, Núria, que em va agradar molt trobar-te a la presentació de BCN i fer-te dos petons que repeteixo (virtualment) en aquest mateix moment.

  • M'agrada, Núchs![Ofensiu]
    NUNU | 06-04-2011 | Valoració: 10

    La manera tan subtil i natural de tractar, no ja una infidelitat, sinó la doble vida del comercial, li treu dramatisme; aparentment, no hi ha culpables ni víctimes.
    Però encara m'agrada més com acabes el relat, amb un punt i seguit que fa que el lector pugui imaginar el relat que començarà en el moment en que soni el mòbil de la Imma. Tot un mon obert de possibles continuacions, barrejant els sentiments, les emocions, la solidaritat o els retrets que en aquella situació, al tanatori, poden tenir lloc.
    Ja espero el següent!

Valoració mitja: 10