Tornaré a ser poeta

Un relat de: Egundoko

Arrodoniré els cantells del meu cap quadrat,
Amb la llima de la poesia.
Obriré les portes de nou a l'abstracció,
I deixaré meravellar-me per l'arc de sant martí al matinal.

Porto tres anys veient forces i vectors,
Enlloc de textures i colors.
Veient potencials, pertorbacions i ordres de magnitud,
Enlloc del blau del cel i núvols en l'altitud.

Nedant en un mar de fórmules i demostracions matemàtiques,
Tant infinit com el real,en que mai veus l'altra costa,
I et fa por la profunditat que puguis tenir dessota...

Estrès... et demanen mil coses,
Et manen que sàpigues entendre mil parts del món,
I m'adono ara que el món que entenc,
No és en el que visc quan torno a casa,
No és l'existent en l'aire present,
En una conversa entre els amics.

He obert una antiga carpeta,
I he llegit: "Sóc part del cel".
He obert els llavis del cor,
I he dit:

Per totes aquelles coses que no em vull explicar,
Per les preguntes que no volen resposta,
Per comunicar els meus somnis,
I deixar que la imaginació predigui el que faré demà,

Tornaré a ser poeta.

Comentaris

  • M'he sentit bastant identificat.[Ofensiu]
    Niet Sart | 30-08-2009 | Valoració: 9

    M'he sentit bastant identificat amb es poema, desde fa anys escric poesia, si se'n pot dir així, però a mesura que passa es temps cada vegada manco. Me consider una persona bastant racional, m'encanta pensar, i això va menjant terreny a s'inspiració. Pareix que es teu cas no es ben bé igual, però sigui com sigui, confi en que poguem manejar simultaniament veritats formals i versos fantasiosos.

    Pel que fa a la forma, ni molt llarg ni molt curt, perfecte, i l'estil molt directe i sincer, molt clar i contundent, sobretot al final.

    Tornaré a ser poeta, jo també, gracis.

  • La gent...[Ofensiu]
    natasha | 29-08-2009

    ... de ciències amant de les lletres mai deixa de tenir aquesta part artística malgrat viure entre números i demostracions d'equacions.
    Agafar paper i boli és, per a mi, la millor manera de sortir de la química per retrobar-me amb sentiments i observacions.

  • jOaneTa | 20-01-2008 | Valoració: 10

    Mai has deixat de ser poeta.